Airbnb позволи безплатно отменяне на резервации

Хиляди домакини от платформата по целия свят със загубените доходи
4
Airbnb позволи безплатно отменяне на резервации
Снимка: Pixabay

Докато коронавирусът се разпространява по целия свят, компанията за отдаване на ваканционни жилища под наем Airbnb разшири политиката си за "облекчаване на обстоятелствата", като позволи на почти всички пътници да отменят резервациите си безплатно, пише CNN.

Още по темата

Сега повечето пътници, които са резервирали с компанията, ще отговарят на условията за безвъзмездно възстановяване на резервации. В момента хиляди пътници отменят резервациите си и избират да останат у дома.

Каква е политиката за облекчаване на обстоятелствата? 

Резервациите на Airbnb се реализират с една от шестте политики за анулиране, зададени от домакина, които варират от гъвкави до супер строги. Те се задават от самия домакин.

Компанията може да отмени тези условия с политиката си за облекчаване на обстоятелствата - да анулира резервации, свързани с Covid-19.

Когато уебсайтът на Airbnb разпознае, че клиентите пътуват от или до определени засегнати райони, се генерира автоматично съобщение, предлагащо възможност за отказ без неустойка.

Дори ако пътниците не получат това автоматизирано съобщение, те пак  могат да отменят резервацията си и да изпратят искане за възстановяване в рамките на 14 дни след анулирането.

Кои зони са обхванати?

С влизането в сила на забраната за пътуване на президента Тръмп от Шенгенската зона и потвърдени случаи на Covid-19 в Съединените щати, Airbnb направи зоната, обхваната от облекчаващите обстоятелства, глобална.
Всички резервации, направени преди 14 март, с дати за настаняване от 14 март до 14 април, отговарят на условията за безвъзмездно анулиране. И домакините, и гостите могат да изберат да анулират резервацията.
“Airbnb преживяванията”, при които пътниците могат да резервират екскурзии, уроци и работилници, също са обхванати от новата политика.

Единственото изключение е за вътрешните пътувания в континентален Китай. На 1 април там отново влизат в сила стандартните правила за анулиране.

Ами домакините на Airbnb?

Пътуващите не са единствените, които страдат от отменените пътувания. Хиляди домакини на Airbnb по целия свят се справят със загубените доходи.

На форума Airhosts, популярна платформа за домакините на Airbnb, потребителите споделят притесненията си относно финансовото въздействие от възстановяването на парите.

В някои случаи 50% - овите депозити, платени от гостите на Airbnb (компанията държи депозити до 24 часа след настаняването), могат да бъдат стотици или дори хиляди долари - пари, които домакините никога няма да получат, когато пътниците анулират резервациите си, независимо дали не са в зона, която вече е силно засегната от коронавирус. 

Още икономически новини чете на bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: наемжилищаAirbnb
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Ольога съжалявам, ама съм в карантина! Жди меня, по-после!
2
2
 
2
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Ти луд ли си? Как може да сравняваш помия като AIRBNB S BOOKING!???
1
2
 
4
 
! Отговори
А другите преди 4 години
Booking кога?!