Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане?

60 дни в леглото - почивка или мъчение?
20 апр 2024 14:58, Елка Василева
49
Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане?
Снимка: Германският аерокосмически център DLR

Германският аерокосмически център търси участници в тестове, в рамките на които одобрените кандидати ще трябва да лежат в продължение на два месеца, без да стават нито веднъж. Заплатата: 18 000 евро за 60 дни лежане, пише Дойче веле.

За изследователския проект съобщи Германският аерокосмически център DLR на своя сайт. За осъществяването му центърът се нуждае от "наземни астронавти" - участници в тестове, готови да прекарат 60 дни в леглото, без прекъсване.

60 дни в леглото - почивка или мъчение?

На пръв поглед звучи като добра идея: два месеца без будилник и без да се налага да бързате за някъде. Дори още по-добре: два месеца, през които не трябва да правите абсолютно нищо.

Това обаче не е чак толкова просто. Леглото ще е под наклон от шест градуса, от което следва, че главата ще бъде под нивото на краката - и то през цялото време. В това положение на тялото към главата ще има прилив на течности, а вътрешните системи на организма ще трябва да се реорганизират. Освен това ще се промени натоварването на мускулите и още, и още.

Учените ще наблюдават какво се случва с човешкото тяло, когато то е в положение, близко до това на истинските астронавти. Изследването се провежда, за да няма изненади по време на космически мисии. Така  астронавтите ще знаят по-добре как правилно да се подготвят за дълги полети.

Участниците в тестовете ще бъдат разделени на групи. В едната ще се изпълняват упражнения за издръжливост и заякване на мускулите - в легнало положение, разбира се. В другата група мускулите на тестваните лица ще бъдат съкращавани с помощта на електрически импулси. След като сравнят различните техники и резултати, учените ще могат да определят как по-добре да поддържат жизнеността на тялото на астронавта.

Участниците ще бъдат щедро възнаградени

Изследвания като това се провеждат от 1980-те години. Първата група ще "легне" през септември 2024 година, а следващата - през април 2025. Всеки от участниците ще получи възнаграждение в размер на 18 000 евро.

Могат да участват жени и мъже на възраст между 24 и 55 години, с ръст от 1,53 до 1,90 метра, с индекс на телесната маса (ИТМ) между 18 и 30, в добро здраве, непушачи и с добър немски език.

Изследването ще се проведе в Кьолн, където се намира централата на Германския аерокосмически център. След като прекарат два месеца в леглото, участниците ще бъдат подробно изследвани в продължение на още три месеца.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За жените не знам , ама при мъж без да се движи, си е пагубно :)) Аз не бих издържал и една седмица в постоянно легнало положение, камо ли за 2 месеца :))
23
3
 
3
 
! Отговори
Кукуригууу преди 1 месец
Само никъде не разкриват факта, че си лягаш мъж а се събуждаш "петел".
22
4
 
5
 
! Отговори
Рундьо преди 1 месец
Идвам. И без това лежа от години.
21
4
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Какви германци и космос? Германия дори няма планове развива космическа програма защото ракетата замърсява. Там политиката е ЛГБТ, Веган, каране на Коло и зелена енергия.
20
2
 
6
 
! Отговори
В българия преди 1 месец
В парламента
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз и една седмица няма да мога да издържа ако ще и един милион да ми дават. 9 седмици....тия нормални ли са...
18
4
 
6
 
! Отговори
4ти Бустер Корана преди 1 месец
Тези глупости нямат нищо общо с космоса. По-скоро пак някакви краварски експерименти макар и на немска територия.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези 18 хиляди долара едва ли ще ти покрият после медицинските разходи да ти извадят тромба който ще ти се образува от лежането.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ми прилича на китайско мъчение и отделно колко тромба могат да се образуват, защото има застой на кръв и лимфа...Недобро кръвоснабдяване на всички органи и влошаване на функцията им, камъни в бъбреците, депресия...Но бедни и глупави хора има достатъчно.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ставаш депутат от пропутинска партия у нас, като Разграждане, БСП, ДПС, ИТН или ГЕРБ и готово..
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква е тази глупост? Нима истинските космонавти в космоса лежат по два месеца без да стават от геглата си???
13
1
 
2
 
! Отговори
хаха смешници преди 1 месец
в нашия парламет това изследване се провежда за 4г период, но се тества непрекъснато седене за има няма същите пари. към 17000лв/м, без перфектен немски ис лятна и зимна ваканция
12
2
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 1 месец
Най-добре е през тази процедура, да преминат всички кандидати заевродепутати, като се започне с плъхчето Данко и красавицата Габи!?
11
1
 
3
 
! Отговори
DW=WC преди 1 месец
В БГ парламента и в редакцията на Гнойче Жмеле
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това си е мъчение, буквално :))
9
3
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
А кога вземаш парите не ревеш
8
0
 
9
 
! Отговори
Тъ.панар преди 1 месец
3-4 дни макс. Останалите 56/7 дни ще са истинско мъчение. Трябва много да е зле положението, за да се навие някой за 18К евро на това мъчение. А и никой нищо не е казал за тоалетната как стават нещата. С памперси?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, мерси, това си е живо изтезание :))
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да одат Кирчо и Асенчо, они само за паре оратят
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После жив няма да станеш, и ще те изследват от какво си умрял... Парите остават за съпругата/съпруга

Спонсорирани публикации