јли јхмети: »сторически ден за –—ћ, за първи път ще има премиер албанец

“ози кабинет ще ръководи страната до парламентарните избори на 8-и май
27 €ну 2024 17:12, јниси€ »ванова
92
јли јхмети: »сторически ден за –—ћ, за първи път ще има премиер албанец
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"Ѕрат€ и сестри! ”трешни€т ден е исторически. ”тре, 28-и €нуари 2024г., ще изберем първи€ премиер албанец в –—ћакедони€! “ова е исторически ден, както за албанците, както за македонците, така и за всички останали, защото се превръщаме в равноправна държава и общество, които преодол€ват всички предразсъдъци".

“ова каза лидерът на ƒемократически€ съюз за интеграци€ /ƒ—»/ јли јхмети ден преди избирането на “алат ƒжафери за министър-председател на техническото правителство в —копие. “ози кабинет ще ръководи страната до парламентарните избори на 8-и май.

"¬€рвам, че в най-скоро време ще станем и част от ≈вропейски€ съюз, защото обединените европейски държави са мо€ идеал, за който работим всекидневно... ѕреди четири години ви казах: ¬с€ко едно нещо има своето начало. ¬сичко започва с една мечта.  азах, че всички имаме мечти. «а децата си. «а себе си. «а държавата... Ќие, албанците, мечтаем за свобода и равноправност", каза още јли јхмети, чи€то парти€ бе част от досегашното управл€ващо мнозинство, а сега излъчва и свой премиер.

—поред него "всички заедно ще поемат отговорността за ръководството на държавата, не един зад друг, а един до друг".

"Ѕлагодар€, че в€рвате в нас. — доверието си към нас застанахте зад нашата мечта. “ази подкрепа утре ще бъде надградена с изпълнението на едно обещание и с още една свършена работа. — още една реализирана мечта. ѕоздрав€вам всички граждани с това постижение. ”беден съм, че нашата държава става по-силна, по-равноправна и по-обединена. Ќо това не е кра€т, това е само началото! »маме още много работа и мечти за реализиране!", написа още јхмети.

"ƒнес имаме нужда от обединение. ƒа подадем ръка един на друг. ƒа оставим настрани нещата, които ни раздел€т. ƒа се обединим около нещата, които ни сближават.  акто преди четири години, така и днес, ние знаем как да се обединим за общите цели, когато това е важно и решаващо. “ова, което ще направим през утрешни€ ден, ще предопредели живота на поколени€та след нас", каза още лидерът на ƒ—» јли јхмети. /Ѕ√Ќ≈—

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


92
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
76
0
 
0
 
! ќтговори
toti преди 3 месеца
“»я ћ≈Ќ“–» —» ѕќЋ”„»’ј Ўјћј–ј » Ќј ј«ј’ј ѕќЋ»“»„≈— —“ј  Ћј—ј — „”∆ƒ≈Ќ≈÷ ѕ–≈ћ»≈– !!
75
0
 
5
 
! ќтговори
’а ха преди 3 месеца
ƒо јнонименј кога в бг ще има турски премиер или президентЌали сте много толерантни,и че сте европейци? ....... јми толерантни сме и доказателство за това е че още ви търпим, дори заради непрекъснатото точене на социалната ни система от такива *** като вас и сме го закъсали ама чаааак толкова не сме пропаднали че да избираме ром за президент . ¬—ЏўЌќ—“ нали знаете вие ¬—»„ » —“≈ –ќћ», самоопределили се като турци. “очно както едни третополови дето се самоопредел€т и те за каквото си искат.
74
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
≈ее браво на макетата, скоро и при нас. ќтдавана тр€бваше да сме турски протекторат.ƒо н€ко€ друга година ако го има ≈— и без това 50+% в него ще са мюсюлмани
73
0
 
2
 
! ќтговори
ЅЏЋ√ј–»Ќ преди 3 месеца
Ќе без помощта на западните им "партнери" !” –ј…Ќј —Џў»я“ —÷≈Ќј–»… јћј ѕќ ƒ–”√ј Ћ»Ќ»я!
72
1
 
5
 
! ќтговори
ЅЏЋ√ј–»Ќ преди 3 месеца
 олко прости изл€зоха макетата ,нагнет€ваха им десетилети€ омраза към Ѕългари€ за да могат в крайна сметка албанците да ги асимилират и Ѕългари€ отвратена от т€хното поведение да н€ма желание да ги защити !
71
0
 
4
 
! ќтговори
ќЅ≈ “»¬≈Ќ преди 3 месеца
„≈—“»“ќ ¬» Ѕ–ј“я "Ѕ»¬Ў» " ЅЏЋ√ј–» ѕќћќ’јћ≈ƒјЌ„¬јЌ≈“ќ !
70
1
 
7
 
! ќтговори
≈мил —“≈‘јЌќ¬ преди 3 месеца
ћакетата се бо€ха да не се върнат в пределите на майка Ѕългари€ а лека полека се превръщат в шиптарски катун.
69
0
 
2
 
! ќтговори
 лимбо преди 3 месеца
"¬ие си го избрахте" ...
68
2
 
4
 
! ќтговори
«а нас е по-добре преди 3 месеца
ƒа се поалбанчват. — албанците по-лесно можем да се разберем. “е н€мат претенции към българската истори€ - има ти сво€.
67
1
 
9
 
! ќтговори
Tonyt преди 3 месеца
ƒа им е честито на макета нови€т премиер на република,, —еверна јлбани€'' и да се учат и пишат на албански език защото скоро ще им стане официален език.
66
3
 
7
 
! ќтговори
велика јлбани€ преди 3 месеца
—лед десетина години ћакедони€ ще изчезне!
65
1
 
6
 
! ќтговори
‘фф преди 3 месеца
—еверномакедонско ƒѕ—... ÷цц
64
3
 
7
 
! ќтговори
—помен: преди 3 месеца
ѕреди 33(тридесет и три !) годиникогато в смесените райони българите се възпротивиха срещу непоследователната ни политика спр€мо българомохамеданите и турците(см€на на имената - връщане на имената), колега от Ѕлагоевград ми сподели, че негови роднини от ћакедони€ му казали :"¬ие може и да се оправите с вашите турци, но ние с нашите албанци никога !)...
63
7
 
11
 
! ќтговори
“алибан ерджолан преди 3 месеца
јмсалаци! “о е “урци€ н€ма президент и премиер турчин, че в Ѕългари€! “урчина н€ма акъл една каруца да подкара.!.
62
2
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
»маха еднин избори преди години и тогава пусанха една реклама срещу албанците, слогана беше "после ебенйе нема каенйе". ѕотърсете € в тубата, още € има.
61
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
јлбани€ с само мафи€
60
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
÷елите «ападни балкани до ћакедони€ са сите албанци, то друго н€ма. —лед разпадането на ёгослави€ всичко се превзе от албанците. ƒори мафи€та в √ърци€ е албанска. ƒори са в  олумби€ и купуват наркотиците директно от производителите, а не ползват прекупвачи.
59
2
 
16
 
! ќтговори
ћного по-добре преди 3 месеца
¬ече ще преговар€ме с ёжна јлбани€, а там вече имаме признато ЅЏЋ√ј–— ќ малцинство от 1999 година
58
25
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ј кога в бг ще има турски премиер или президент,като се има предвид,че мюсюлманите представл€ват 13% от бро€ на населението?!’айде да ви видим!Ќали сте си втълпили ,че сте много толерантни,че сте европейци,че сте много умни и красиви?!?!
57
4
 
10
 
! ќтговори
Shkupi преди 3 месеца
¬елик ден за велики€ албански народ.