ўе се реши ли проблемът с километричните опашки на “»–-ове по границите?

јндрей Ќоваков: Ўофьори напускат работа, не им се чака по границите
29 ное 2023 17:30, јниси€ »ванова
10

ќчаква се ≈вропарламентът да разгледа иде€та на евродепутата јндрей Ќоваков за 1 минута стандарт за обработка на камиони по границите. ѕредстои да се разбере дали ще се стигне до решение на проблема с километричните опашки и чакането с часове.

"—поред мен може да се провер€ват и за по-малко от 1 минута, тъй като в момента проверките тра€т около 3 минути. —тава въпрос за европейски камиони, само на европейски граници. “ова са границите с √ърци€ и –умъни€. »ма електронна система, ко€то може да разпознае номерата на автомобилите, още преди да са дошли на границата", за€ви евродепутатът јндрей Ќоваков в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Ѕеше успех, че въобще бе допуснато да се изслуша това становище. »маме надежда, че ще бъдем допуснати и за резолюци€ на цели€ ≈вропарламент, и в пленарна зала плюс дебат, след който ще насто€ваме за законодателни промени и проверка от ≈вропейската комиси€", коментира Ќоваков.

ѕо думите му това ще бъде регламент, който ще се прилага навс€къде в ≈вропа, тъй като подобни опашки има и в —ловени€, и в ’ървати€.

"ѕо този начин гарантираме, че дори и на границата между Ѕавари€ и јвстри€ н€ма да има опашки. ¬секи камион губи по 200 евро на сво€ собственик, докато чака", добави евродепутатът.

—поред него много шофьори напускат работа, защото не им се чака по границите.

"¬ момента получаваме сигнали, че има два дни опашки на ƒунав мост на –усе. ќтиваме на проверка и опашката започва да се стоп€ва незабавно. »зведнъж започват всички да работ€т нормално. »ма нужда от по-гол€м синхрон между всички институции, които са там", каза Ќоваков.

“ой отбел€за, че се над€ва в рамките на този мандат ≈вропейски€т парламент да се произнесе и до л€тото част от опашките да бъдат облекчени. Ќа мнение е, че това ще стане, ако ≈вропейската комиси€ изпрати хора на проверка.

"Ќе очаквам всички да прегърнат иде€та, особено когато е свързана със санкции. »маме техническа възможност, въпрос на желание е", твърди Ќоваков.

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


10
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕомолете Ўиши да се намеси в този проблем. ќще утре ще го реши - поне пред Ѕ“¬ и Ѕългарското национално радио. » ще се самопредложи още един път за премиер.
8
1
 
1
 
! ќтговори
Ss преди 2 месеца
ѕрати европейци по границата да провер€ват за всичко и трафика сам ще изчезне. “ираджи€ през контрабанда нема ! Ћека кола също ! ћоже да е малко но пак има !
7
1
 
2
 
! ќтговори
hg54 преди 2 месеца
“ози господин бил ли е на  апитан јндреево?
6
1
 
2
 
! ќтговори
$$$ИИИ провалил се преди 2 месеца
 ак да се реши проблема. ≈лементарно просто. ѕрави се контролен пункт на територи€та преди моста в Ѕългари€ ( има много м€сто там където са лини€та на влака.)ћинават всички камиони на ≈—.след което влизайки в –умъни€ минават транзит.  амионите които са от други държави се провер€ват от властите на –умъни€.в румънска територи€. онтрола в Ѕългари€ се извършва заедно с властите на –умъни€ “ака ще има бързо лесно преминаване. ќт –умъни€ се прави същото и почва да се работи .
5
2
 
0
 
! ќтговори
 ети преди 2 месеца
ƒо ѕепи ....*** —амо , че √≈–Ѕ не са на 20 години.“ака , че на теб ти миришат задните части от т€лото ти.
4
1
 
7
 
! ќтговори
ћалко за политика преди 2 месеца
—амо с приказки не става.  акъв интерес има Ќидерланди€ например ние да влезем в Ўенген? Ќикакъв. «а т€х ние сме само източник на емиграци€. јко можем да им създадем проблеми тогава вече ще потърс€т компромис - аз на тебе, ти на мене. “ака че нега нашите евродепутати да се събуд€т и да потърс€т с какво да настъп€т по мазола тези, които ни пречат да влезем в Ўенгенското пространство. Ќо за това тр€бва кураж, а не слугинаж. “р€бва по-просто казано д_пе, което те н€мат.
3
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕроблема вече е решен... ќпашките до границите на тировете стигнаха до —офи€ и чакат команда да тръгват!
2
0
 
8
 
! ќтговори
ѕепи преди 2 месеца
“о€ е уникално ла.но. ’ората напускат, защото не искат от техните данъци да ти плащат по 20хил.лева заплата, а ти да си седиш и клатиш краката в Ѕрюксел. “ова ги отвращава. ƒа не говорим, че висенето е рузултат от 20 годишните безплодни напъни на гроб да влезем в Ўенген. Ќо на т€х Ўенген им не тр€бва, ще секнат далаверите по границите.
1
3
 
5
 
! ќтговори
ѕепи преди 2 месеца
ƒъра бъра . Ќа шоферите им се плаща на надник . “ой има интерес да седи на опашката - н нищо не прави а надника върви .