Откриха мигранти в камион, увити с алуминиево фолио

Така се лъже рентгеновото устройство
14 мар 2024 11:12, Петър Бойчев
61
Откриха мигранти в камион, увити с алуминиево фолио
Снимка DHA

Заловени са двама имигранти в ТИР, които искали да преминат нелегално в България от Одрин, увити с дрехи от алуминиево фолио. Мярката била да попречат на рентгеновото устройство да открие телесната им топлина, съобщава БТА. Те са били хванати вчера на граничният пункт Хамзабейли, от който се преминава към ГКПП - Лесово в България.

Камионът е бил насочен към рентгеновия апарат за проверка. При сканирането в ремаркето на камиона са открити и заловени двамата нелегални бежанци.

Шофьорът на камиона е задържан, а двамата, които са без документи да самоличност, са предадени на провинциалната дирекция за управление на имиграцията.

Води се разследване по случая. Властите се опитват да установят самоличността на бежанците, за да започнат процедура по екстрадирането им в Турция. Срещу шофьора на камиона е заведено следствие за подпомагане на нелегалната миграция. Изяснява се дали нередовните пътници са влезли в превозното средство със знанието на водача, или са се вмъкнали докато той е почивал, преди да достигне граничния пункт.

Със засилването на контрола на българските ГКПП-та с Турция, заради Шенген, през последните седмици се образува около 17 километрова опашка на пътя преди границата.

Шофьорите на камиони, които пристигат на турския граничен пункт Хамзабейли, за да преминат в България с товарите, който пренасят от Турция за Европа се оплакват от бавна обработка на камионите от българска страна.

ТИР паркът в Хамзабейли, работи с пълен капацитет и вече е запълнен със 750 превозни средства. Шофьорите се оплакват, че чакат на опашката до границата с часове.

Водачите се жалват, че имат проблем и с нелегалните имигранти които се опитват да се промъкнат незабелязано в превозните средства на опашката. Мигрантите се качват в ТИР-овете като, режат или късат покривалата на камионите.

Шофьорите се налага да патрулират за сметка на почивката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: фолиорентгенмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Станали са космонаФти. Я косми, я в нафта. Толкоз и ренгена с топлината е свързан.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
я па за рентгена не вервам. измишльотини.
50
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До Анонимен 51. Не, не трябва да се София, а в провинцията, защото тук има достатъчно хора. Нека населят обезлюдената провинция!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КЪМ СОФИЯНЦИ: ЛАГЕРИТЕ ТРЯБВА ДАСА ПРИ ВАС,ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ И МНОГО ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ТИЯ *** И УКРАЙНА.В КРАЙНА СМЕТКА ВИЕ СИ ГИ ИЗБИРАТЕ ТИЯ ПРОДАЖНИЦИ ТАКА ,ЧЕ ЩЕ ИМ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА,ЩО РЕВЕТЕ СЕГА.
48
0
 
8
 
! Отговори
А бе преди 2 месеца
Без документи ли са,обратно,кой от гдето е,а не у нас на хранилка и то каква!!!!Нас кой ще ни храни?Писна ми от готованци !!!!!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подражават на Зендая с тия модерни дрешки.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ренген топлина не хваща. Явно не са физици.
45
7
 
11
 
! Отговори
Възраждане преди 2 месеца
Щом Урсула Кафявата поставя Възраждане до Алтернатива за Германия и Национален сбор, значи нещата вървят в правилната посока. Възраждане трупат опит и ще се превърнат в реална националистическа алтернатива за България, за да отстояваме местните си интереси успешно. Умните народи в ЕС вече избраха националистически партии да управляват, а лъжите за руска агентура са жалък опит на глобалистко-сатанинската пропаганда да попречи на тези партии
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И сега какво ще ги правим поредните тарамбуки?
43
1
 
26
 
! Отговори
И сега преди 2 месеца
Ще бъдат настанени и хранени за наша сметка в някой център , а денем ще се разхождат по центъра на София и ще бият децата ни!
42
0
 
5
 
! Отговори
До "шокиращо е& преди 2 месеца
Интересно как като си толкова умен и обиждаш, и читатели, и журналисти не ти дойде на акъла, че това е обяснението на мигрантите за алуминиевото фолио, а не журналистическа приумица... пък като си толкова умен не влизай в тоя сайт.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уфф бре... Толноз кози патечки има...
40
2
 
7
 
! Отговори
Рентген не може да преди 2 месеца
се "излъже". Рентгеновите лъчи пробиват и оловни листове, камо ли пък алуминиево фолио. Няма скриване от рентгена.
39
0
 
45
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
никой ли не се пита защо никой от тия нарекли се мигранти не носи лични документи ? всеки който иска да емигрира носи лични документи , не се крие , не пресича граници нелегално . това не са мигранти , това са потенциални престъпници , тия нито ше се интегрират нито ше работят , от тия не чакайте нищо добро . тия нямат място в цивилизацията ! Германия се видя в чудо с тия , как ние ше се оправим с тях ?
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато не поемат отговорност тия, които ги примамват с щедри социални помощи в ЕС няма да се спрат! Тук целта е- елате мигранти в Германия и после на нас нивръщат криминалните и негодните за работа! Вместо да имат ясни критерии немците- те ни наводняват лица, които не подлежат на интеграция! Същата схема беше и с износа към Китай- една Германия изнася 95% от стоките и си печели и после целия ЕС внася от Китай за да балансира този износ, че трябва и нещо да внесеш, все пак! Несправедлив ЕС!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това са космонавти! Вече ни пращат космонавти щото от скоро възстановихме космическата програма! Готови са за излитане!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези са от Ню Мексико
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все лекари и инженери, даже виждам и един академик и рояк дечица и много жени
34
0
 
3
 
! Отговори
DRK преди 2 месеца
С това облъчване са взели дали. Пътници са тия момчета.
33
3
 
32
 
! Отговори
шокиращо e преди 2 месеца
телесната топлина не се регистрира с рентген, а с инфрачервени детектори. от рентгеновото лъчение предпазва оловен екран. но каквото нивото на читателите - такова и на "журналистите".