Задържаха мъж, заплашвал с убийство кмета на Димитровград

Той се барикадирал в дома си и насочил арбалет към полицаите
26 юли 2024 11:30, Стела Стоянова
7
Задържаха мъж, заплашвал с убийство кмета на Димитровград
Снимка БГНЕС, архив

Мъж, заплашвал кмета на Димитровград с убийство, е задържан от полицаите, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера във връзка с подадена жалба от кмета на града Иво Димов полицаи са посетили дома на отправящия закани мъж за снемане на обяснение, съобщава БТА.

Когато видял служителите, 50-годишният димитровградчанин насочил към тях арбалет и започнал да хвърля камъни по служебния автомобил. След това се заключил в къщата си на улица "Панайот Хитов" и отказал да я напусне. На място са изпратени допълнителни екипи за подкрепление, които отцепили района на къщата. След проведени разговори с полицаите мъжът склонил да се предаде. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

"Гледам неособено сериозно на инцидента. И друг път съм получавал закани, но за пръв път това се случва по такъв начин", коментира за БТА Димов. Той добави, че дори няма представа каква е конкретната причина за проявената агресия и дали има някакви интереси на извършителя, които той или администрацията са засегнали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Милицията си върши много добре задачите. Пази властимащите. А колко жени си отидоха въпреки че имаше заплахи за живота им и подадоха оплаквания.
6
1
 
7
 
! Отговори
Учител е преди 1 месец
Защо медиите започнаха да крият, че е учител в местното училище? Вчера излезна тази информация, от днес все го наричат "мъжа". Крие се колко даскали са бетер куку защото ако им направят по един психотест (като на таксиджиите) и изведнъж ще се счупи системата поради рязка липса на кадри. От Министерство на Здравеопазването отдавна натискат за задължителни, ежегодни психотестове на учителите. Ама голяма съпротива има от Янка Такева и компания
5
5
 
5
 
! Отговори
Чапаев преди 1 месец
И кмета дори да беше убит , какво от това?
4
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безмозъчна копейка - 100% гаранция давам .
3
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
хасковска околия всичките са такива. за справка - другаря бойчев от народното читалище
2
0
 
4
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 месец
Явно потомък на Вилхелм Тел!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от възрожденската чета ще да е