Майката на убития Митко от Цалапица: Остана ми да се боря

Хората от селото отново протестират
26 фев 2024 11:45, Нели Христова
0
Майката на убития Митко от Цалапица: Остана ми да се боря
Снимка: БГНЕС

"Единственото, което ми остана, е да се боря. Затова днес сме тук. Животът на сина ми беше отнет. Той работеше, плащаше данъци на тази държава, от която се очаква защита на неговите права. А това случи ли се? Рангел Бизюрев все още е в Кралство Дания. Нямам никаква нова информация. Мина месец, а Пловдивската окръжна прокуратура не е инициирала нищо." Това каза майкатана убития на 20 юли м. г. в Цалапица Димитър Малинов - Атанаска Бакалова. Хора от селото се събраха на нов протест пред прокуратурата в Пловдив часове преди делото на двамата близнаци от селото – Борислав и Валентин Динкови, обвинени, че са помогнали на сочения за убиец на Митко Рангел Бизюрев да скрие тялото и да изчезне.

Хората от Цалапица са убедени, че те имат по-сериозна роля в престъплението, и се страхуват, че по обвинението в лично укривателство братята Динкови ще се разминат с леки присъди. Те признават вината си за оказаната помощ на Бизюрев, но делото два пъти беше отлагано, за да се изчакат екстрадицията и разпитът на заловения в Дания Рангел Бизюрев, чиито показания биха били ключови. Първата съдебна инстанция в тази страна потвърди, че Бизюрев трябва да бъде върнат у нас, но се чака резултатът от обжалването. Отделно младият мъж е открит с фалшиви документи в Дания, за което там му е повдигнато обвинение и ако бъде осъден, първо ще трябва да излежи присъдата си и след това да бъде предаден на българските власти.

На последното заседание по делото съдия Боян Кюртов обяви, че на 26 февруари ще даде старт на процеса по същество, независимо от това, дали Бизюрев може да бъде разпитан, или не. Заседанието започва в 13,30 ч.

"Вече не вярваме на системата. Ние искаме Рангел Бизюрев да бъде върнат", каза още Атанаска Бакалова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари