Китайската Geely искала да лапне Fiat Chrysler

Двете компании обаче не са се разбрали за цената
28 фев 2018 11:15, Бойчо Попов
14
Китайската Geely искала да лапне Fiat Chrysler
снимка: Ройтерс

Преди влизането си с 10% в германския автомобилен концерн Daimler китайската Geely е планирала евентуалното придобиване на Fiat Chrysler Automobiles NV.

Китайският предприемач и директор на Geely Ли Шуфу е осъществил в средата на 2017 г. контакти с италианско-американския производител, докато е разузнавал възможностите за разширяване извън Китай, предава Bloomberg, като се позовава на запознати със случващото се лица.

Но двете страни не са успели да постигнат съгласие по отношение на оценката на концерна. Ли е предпочел да не прави официално предложение, тъй като двете страни са имали различни възгледи за бъдещата оценка на Fiat Chrysler след петгодишния план на компанията за растеж до 2018 г. Представители на Geely и Fiat Chrysler са отказали да коментират темата.

В края на миналата седмица Geely обяви, че Ли Шуфу е придобил дял от 9,69% в Daimler. Делът, който е на стойност почти 9 млрд. долара при сегашната оценка на акциите на Daimler, прави Ли най-големия акционер в производителя на автомобили, камиони и ванове Mercedes-Benz, чиято централа се намира в германския град Щутгарт. Според Bloomberg китайският предприемач е инвестирал 7,5 млрд. долара в придобиването си.

С покупката - най-голямата китайска инвестиция в чуждестранен автомобилен концерн, Ли Фушу излиза пред Kuwait Investment Authority, който към 30 септември е притежавал 6,8% в Daimler, сочат данни на Thomson Reuters.

Вижте какво още притежава Zhejiang Geely в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АваНиненин амъ сени
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им лапне "крайслера с двата фиата"на Крайслер и Фиат, китайския...
11
1
 
0
 
! Отговори
kire преди 6 години
До българина 5 Ти ако си българина олелее
10
1
 
0
 
! Отговори
Ава преди 6 години
Гелии -гидии ама билмии
9
2
 
15
 
! Отговори
Ай чиститу преди 6 години
Китайците имат трильони долари от търговията -стоки срещу банкноти .И сега се чудят кво да правят с тях .Купуват всичко което може.Тая фирма взеха Волво,30% от Мерцедес скоро китайците ще изкупят всичко фирми земя.Изхода е тотално Китайско господство или хиперинфлация....Войната не е опция с тия ядрени оръжия на Армагедона....
8
6
 
7
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Така както е тръгнало скоро Мерцедес ще е китайска марка като Волво, която също е на Geely. Ще им падне авроритета на онези с S класи затова че карат китайска кола...
7
0
 
3
 
! Отговори
Попа преди 6 години
До 5И Феррари ли?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИТАЙ ИЗКУПУВА ОГРОМНИ АКТИВИ ПО ЦЯЛ СВЯТ, ПОСТЕПЕННО СЕ ЧИСТИ ОТ ДОЛАРОВИТЕ СИ ЗАПАСИ.ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА В ИЗТОЧНА И ЮЖНА АФРИКА Е КИТАЙСКА (ПРИСТАНИЩА, ЖЕЛЕЗНИЦИ, МИНИ И ПР.), пристанище пирея - най-голямото в европа,автомобилни компании, електроника, борси, и пр. и пр.
5
16
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 години
абсолютно всички марки от концерна са на последно място по качество на концерна, скоро фиат ще дават пари за да ги купи някой, хем на срани хем алчни, проста италянска работа
4
4
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Китай направи ментета на целия свят. Сега обаче менте части за китайските коли няма. Карайте Грейт уол - единствената оригинална кола. на български се превежда Великия вол.
3
1
 
7
 
! Отговори
Mente in China преди 6 години
Хохохохо, ментето ще се задави.
2
3
 
12
 
! Отговори
м3 преди 6 години
адидас да ги съди за емблемата ...нарушават ми религиозните права както и вярата в БМВ
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка купува Fiat Chrysler !!! За това се е провалила сделката ! Не пишете глупости !