Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица

Паметникът е в окаяно състояние, а наоколо миришеше на урина, разказа тя
Обновена: 7 ное 2022 09:12 | 7 ное 2022 09:02, Александър Попов
231
Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица
Снимка: БГНЕС

Рут Колева взе отношение относно фотосесията на Паметника на трите поколения край Перущица, която предизвика сериозна полемика и предизвика вълна от негативни коментари. Местните също приеха разголените снимки като подигравка към загиналите в Априлското въстание. Тя изтри снимките от профилите си, но община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Bulgaria ON AIR, че това поведение е обидно за потомците на загиналите. Певицата обаче разкри каква разруха цари в мемориала и обеща да дари средства за почистването му.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край гр. Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание.

Още по темата
Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет.

Но.

Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо - разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.

Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
7
 
! Отговори
Народен Съд и преди 1 година
Трибунал за Народните Изедници!
55
1
 
10
 
! Отговори
С парите на тати преди 1 година
Неделчо Колев, обрал федерацията по щанги ще прави дарение!
54
6
 
12
 
! Отговори
Момчил Иванов преди 1 година
Тази красавица въобще да не се пребира в БГ........да си седи на Запад.... където всичко е либерално и красиво ....познавам 37 човека които като я видят ще я наплюят...Наглярка долна
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупави оправдания. Други са правили простити, значи и аз мога да правя простотии. Еми, маце нали уж си знаменитост ти не трябва да се водиш по тълпата, а да даваш пример. Окей, голи снимки, ама баш пред паметника на умрелите.Занемарен бил....добре ама това не става така. Направи инициатива "Да спасим паметника".Ти обаче постоянно търсиш скандала за да си известна, не ти пука за Пловдив.А оправданията че си потомка са нелепи. Много хора са потомци, но не се снимат голи пред паметници.
52
2
 
14
 
! Отговори
бесен преди 1 година
Не към батачани,към целия български народ ще се молиш за прошка.Вулгарността и простащината ТИ,в случая,е безмерна.Скрий се някъде,и повече не се показвай.И този дето ти е дал акъл така да се снимаш,и той да изчезне някъде,и да не се показва.***.
51
1
 
17
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
То напоследък стана много модерно да се извиняваш публично в социалните мрежи. Само че това въобще не решава проблема - напротив, задълбочава го. Защото у хората и най-вече в подрастващите, остава едно разбиране, че можеш да набиеш някой, да убиеш някой, да нарушиш някакъв закон или пък дори бил тоя само морален и да се разминеш с едно извинение във Фейсбук...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на саапун", свастики, вулгарни изрази' --- така е, що е черно у нея трябва да е
49
3
 
22
 
! Отговори
Дон Ки Хот преди 1 година
Тотален срив на човечността,тази е продукт на западната култура,падението на така наречените "кока-интелектуалци" е брутално.Аз не мога да разбера, каква доза взима този...***?
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опростачаването в БГ винаги е било в настъпление но последните три десетилетия е без аналогово, над световно ниво!
47
3
 
19
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Снимките и коментара на тази кореспондират с елементарната същност на това същество безродово , безпаментно!
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ДБ и ПП ще се извинят ли на ГЕРБ за цялата помия която изляха и масовото обедняване до което доведоха в комбина с не кой да е а БКП?
45
3
 
22
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Ако либераслъка на снимката се беше загрижила за паметника, можеше да го снима само него и пак да дари пари . Без да се снима как си търка миризливката отгоре му.
44
3
 
14
 
! Отговори
Doktor Tanov преди 1 година
Наглост е точната дума да тази безродница ....списание ELLE да спре да се купува ...вместо да се извини тая псевдо певица както и *** списание те нападат с тъпотия и наглост....ше дарява тя -*** ...да и се отнеме бг паспорта
43
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това му се вика - височайшо лицемерие, от немай къде.
42
4
 
27
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Типичния либераст - вместо да се извини, почва да обвинява другите . И да изкарва себе си жертва. И накрая задължително - нека израстваме, нека се учим заедно от грешките си. До дърто 35-40 годишно и нагоре - ама още израствало било, учили се, имало било право на грешки ...Либерално ми е.
41
2
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
" или в друг възродителен процес" ?!?! "или в други възродителни процеси" ????? Тая правили разлика между процесите на възраждане на Българското общество в османската империя и възродителния процес по времето на бай Тошо?! Седмица мислили кво да напишат, накрая се опишали .... А това, че е едно място е занимарено, не е управдание да се изклецаш там!То е такова, защото много като теб са клецали там! "Хвърлям си буклука на улицата, щото улицата е ***" е дежурното управдание за немърливост в БГ!
40
2
 
28
 
! Отговори
dmx преди 1 година
Не извинение, а упрек към другите и лична фукня
39
3
 
22
 
! Отговори
архео гениколог преди 1 година
Саркофагът си е саркофаг. Е, верно, в нашата страна понякога го препитават. НО, да клекнеш, разголена и да се разкрачиш отгоре му -това в стила на кое ELLE-итно списание е? Оправданията само утежняват и "отъжняват" вината.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40: И като направи снимките, в по-добро състояние ли е паметника и спря ли да се руши?
37
1
 
28
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Всичко до "но"-то добре, ама другото можеше да го спести. Паметникът и да е в лошо състояние, това няма общо с нейните действия...