Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица

Паметникът е в окаяно състояние, а наоколо миришеше на урина, разказа тя
Обновена: 7 ное 2022 09:12 | 7 ное 2022 09:02, Александър Попов
231
Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица
Снимка: БГНЕС

Рут Колева взе отношение относно фотосесията на Паметника на трите поколения край Перущица, която предизвика сериозна полемика и предизвика вълна от негативни коментари. Местните също приеха разголените снимки като подигравка към загиналите в Априлското въстание. Тя изтри снимките от профилите си, но община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Bulgaria ON AIR, че това поведение е обидно за потомците на загиналите. Певицата обаче разкри каква разруха цари в мемориала и обеща да дари средства за почистването му.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край гр. Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание.

Още по темата
Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет.

Но.

Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо - разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.

Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Кой е този господин и какво е направил?
35
1
 
22
 
! Отговори
bbb преди 1 година
А защо общината в Перущица търпи паметникът да е в окаяно състояние, да бяха го почистили, освежили и поддържали! Но така е навред по тъжната ни територия България....
34
4
 
25
 
! Отговори
Наказание работа преди 1 година
Рутката да я осъдят на обществен публичен труд да чисти улиците да прави безплатен секс поне за година.
33
2
 
5
 
! Отговори
Много преди 1 година
*** братчед,МНОГО.
32
8
 
36
 
! Отговори
Младеж преди 1 година
НО-то е напълно излишно, въпросното лице по никакъв начин не успя да ме убеди, че съжалява за постъпката си, включително не спомена, че тя и екипът ѝ не са били запознати с историята на това място. Бих приел извинение от типа: "Съжалявам, не знаех къде се намирам", но това с "НО" и дядо ми е бил опълченец - не бих приел.
31
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"фотосесията на списание ELLE България" - Кой ще поиска сметката на списанието. Тази фотосесия е по идея на списанието и екипа. Дали ще снимат Рут или някой друг, те са завели там модела. Тя носи вина, защото е можела да откаже - но защо само нея нападате, а не работодателя ѝ, който я пратил там и е щял да изкара доста повече пари от това поругаване?
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сливен.....
29
1
 
33
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Когато в едно извинение има едно Но... извинението е като оправдание.
28
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая много гадна бе. Защо не спре да се мъчи да се рекламира? Да приеме факта, че е неприятна за публиката и да ни направи услуга да не се появя публично вече. Не знам дали е истина, че е имала 3 аборта, не знам що за мъж ще спи с това неприятно същество.
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не е важно да даряваш, а да не вършиш дивотии.
26
2
 
35
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Рут, защо изобщо ти се е наложило да се снимаш разголена? Какво искаш да покажеш или да постигнеш?
25
1
 
42
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 1 година
Цял екип снимали нещо си с главен герой Рут Неделчова, всичките неуки, един не се сетил, че това е меко казано, неуместно, и въпросната дама не усети, как сама се сложи в общ кюп с пukаещите наоколо, ситуацията е твърде...елитарна, сега чакам Магърдич да се изкашля колко сме завистливи българите, и не разбираме.
24
2
 
29
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 1 година
Защо не си признае, че нито тя, нито организаторите са прочели 1 ред история за този паметник? Да може да е занемарен, Да, може да се руши, Да може да е превърнато в сметище, НО ТОВА НЕ ДАВА ПРАВОТО НА НИКОЙ ДА ОСКВЕРНЯВА ПАМЕТТА НА ХОРА ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ!
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЗАТВОРА!!!!
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжкиня. Нека я осъдят за голяма сума, да и дойде акъла в главата.
21
4
 
34
 
! Отговори
Гнусна е преди 1 година
Дори "извинението" и е нагло. Пр0тивен човек.
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И мен един път ми се доходи докато чаках на автобусната спирка и щеш нещеш клякаш и почваш да мътиш
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20: Ако всички жени в България са като нея ще спрем да съществуваме. Това ми е проблема с нея. Не е човек, който е за пример.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Р.К. е джаз, соул и арендби певица и феминиска на 32 години без деца и с няколко аборта" и какво като е без деца? Знаеш ли колко хора с деца правят доста по-гадни неща? Рут ми е доста неприятна и това си беше груба изцепка, но псевдо патриотарските коментари не са по-малко гадни.
17
1
 
14
 
! Отговори
перко преди 1 година
Млади ,красиви и почти толкова умни! Особено клозетната стойка върху саркофага! Какво да се правиви? Всеки сам си преценя, затова сме на този хал.