Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица

Паметникът е в окаяно състояние, а наоколо миришеше на урина, разказа тя
Обновена: 7 ное 2022 09:12 | 7 ное 2022 09:02, Александър Попов
231
Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица
Снимка: БГНЕС

Рут Колева взе отношение относно фотосесията на Паметника на трите поколения край Перущица, която предизвика сериозна полемика и предизвика вълна от негативни коментари. Местните също приеха разголените снимки като подигравка към загиналите в Априлското въстание. Тя изтри снимките от профилите си, но община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Bulgaria ON AIR, че това поведение е обидно за потомците на загиналите. Певицата обаче разкри каква разруха цари в мемориала и обеща да дари средства за почистването му.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край гр. Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание.

Още по темата
Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет.

Но.

Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо - разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.

Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
8
 
! Отговори
До Много важна - 69 преди 1 година
< WC новина за някоя си теме-РуД Куколева! Флаш дъ тоалет уотър нау!>Дъ монумент ис нот а тойлет, бат мей би.. ю уил енд ъп ин ъ тойлет
75
0
 
16
 
! Отговори
Шейм Шейм Шейм преди 1 година
100 пръчки на голо,
74
0
 
14
 
! Отговори
Бо преди 1 година
***!
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лицемерна лъжкиня. Да ходи в Израел да направи това пред някой паметник, ще я за стрелят, преди да успее да се разкрачи
72
1
 
4
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Костница и..."кошница"
71
3
 
8
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Името Рут е от еврейски и иудейски/юдейски произход и вероятно означава "приятна", "приятелка". Рут е Библейска личност, праведница и светица, известна със своята скромност, трудолюбие, а също така тя е прабаба или баба на еврейския цар, пророк и светец Давид. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%82Я тая певачка Колева посрами името си.
70
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре,че беше Рутката, та да се сетиме за...славната Перущица
69
0
 
30
 
! Отговори
Панайот Волов 2 преди 1 година
.... Никой нито знае , нито го интересува да знае за Великата ИСТОРИЯ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И СЛАВНИТЕ Й ГЕРОИ!!!!! ... Вече има "НОВИ ГЕРОИ" - Чалга Звезди , Чалга Пеперудки , Нацепени Батки с много татуси - гледащи лошо , Простовати футболисти , Напомпани отвсякъде "Кифли" ..... Вече има и Интересни "ПАРАДИ" , провеждащи се в централната част на Столиците на почти всички Европейски Държави! Рут Колева е пяла поне няколко пъти на такива , в София..... И какво уважение искате да има към Перущица?!?!
68
0
 
15
 
! Отговори
Теме Рут преди 1 година
Колева , няма свян, акъл или морал, но има "последователи"
67
1
 
10
 
! Отговори
ХХ преди 1 година
Urud Koleva - щом и мирише дай да се изпикаем ... На Frankfurt Bahnhoff също мирише , що не се изпикае и там ... :)))
66
20
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Не ги слушай Колева,Завиждат ти. Костите на Ботев още не са открили, защото НЕ Го ТЪРСЯТ.Канадският бръмбар съсипа страната в дългове и скъп ток и храна и НИКОЙ НИКОЙ НЕ ГО ЗАМЕРВА С КАМЪНИ, А ТРЪГНАЛИ ТЕБЕ ДА СЪДЯТ!ОНИЯ КУКУМЯВКИ МАКЕДОНЦИТЕ РАзбиваха с чукове гробища на бг и го ЗАБРАВИХА !!!!!!
65
2
 
1
 
! Отговори
Много важна преди 1 година
WC новина за някоя си теме-РуД Куколева! Флаш дъ тоалет уотър нау!
64
2
 
13
 
! Отговори
Панайот Волов преди 1 година
..... Вие какво по - точно искате от "Рожба" на "Криворазбраната ни Демокрация" - "закърмена" с новите "Европейски" Ценности?!?! ... Изобщо НЕ ме учудва! Над 50 процента от Новите "Поколения" са точно , като тая ! Ще ходят да скачат и пеят по разни "Паради" на "обратните" и ще претендират за някакви "Права"... А някои от тях да знае , че освен "ПРАВА" има и "ЗАДЪЛЖЕНИЯ" ?!?! Но почти никой от тях не знае и НЕ го интересува да знае за Историята на България и славните й ГЕРОИ.....
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за име е това РУТ? То като не знаеш какво си, как да знаеш какво правиш.
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска женицата да заличи своята мpъcнa постъпка и гавра към загиналите и убити от турците българи с .. мpъcнитe cи пари! Съд и солени глоби и за тези, които обръгаха паметника с графити! Графитите присъстват , за съжаление и в центъра на София, класическите сгради са одраскани и нашарени с тази гадост! Центърът на София с тези графити е заприличал на афроамериканско гето!
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чеее баща и е щангист
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дарение щяла да направи тая лицемерка и ***, колко подло! Да откажат "дарението"! Тая си мисли, че парите могат да оправдаят мръсната й постъпка! Иначе за състоянието и поругаването на паметника са виновни и онези ***... с графитите.
59
1
 
15
 
! Отговори
L. преди 1 година
Тази не заслужава и плюнката си да фърлиш върху нея! Ударила дъното на простащината, после ще се извинява, че и пари ще дарява. Перущица да откаже дарението! Тази *** няма нищо общо с там.
58
2
 
16
 
! Отговори
Г преди 1 година
Хаха. Тази плюеше по Тиквата, а като удари Ковида, ходи да му се моли за 4200 лв помощи, после се оказа че живяла половин година в Мексико преди това. Проскубана наркоманка и човешки ***, позор за жените и срам за България!
57
1
 
17
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Това са новите творци! Не разбират какво правят, трябваше някой да й каже за да се замисли над глупостта си.