Зеленски: Войниците на КНДР ще се включат в боевете до часове

Той се позова на данни от разузнавателните служби на страната
25 окт 2024 14:47, Нели Христова
322
Зеленски: Войниците на КНДР ще се включат в боевете до часове

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди този петък, като се позова на данни от разузнавателните служби на страната, че първите севернокорейски войници ще бъдат внедрени в руската армия до няколко часа.

По информация на разузнаването на 27-и или на 28 октомври първите военнослужещи от Северна Корея ще бъдат разположени на бойното поле, посочи Зеленски след среща с военното ръководство.

Според разузнавателните агенции на Сеул, Вашингтон и Киев севернокорейските войници вече са минали инструктаж в Русия и предстои да се включат във войната.

Късно снощи Зеленски предизвика остра реакция от Кремъл, като се появи във вечерното си видео обръщение с необичайна тениска.

В сряда украинският лидер обсъди състоянието на боевете, но привлече вниманието по друга причина.

Върху черната тениска с червени и бели малки букви беше изписана фразата: "Направете Русия отново малка".

Това може да е знак за нахлуването на Украйна в Курск, в западна Русия, където силите на Киев казват, че са държали около 500 квадратни мили към миналия месец.

Тениската бързо получи реакция от руското външно министерство на X, което цитира неговия говорител Мария Захарова, която нарече Зеленски "проклет идиот".

"Малка като какво? СССР? Руската империя?", каза говорителят. "О, разбрах! Като Киевска Рус. За това имаме нужда от Киев. Ти сам го каза, проклет глупак."

Киевска Рус е средновековна държава от около края на девети до средата на тринадесети век. Тя включва територия в съвременна Украйна, Беларус и Западна Русия, с център в Киев, съвременната столица на Украйна.

Русия отдавна твърди, че е единственият наследник на Киевска Рус, писа по-рано Kyiv Independent в пояснение.

Зеленски е добре известен с това, че се отказа от официални костюми за сметка на тъмнозелени тениски и пуловери.

Неговите тоалети бяха сред многото жестове, които помогнаха на посланието му да отекне, привличайки съюзници, дарения и нови оръжия за каузата му.

Някои артикули станаха задължителни покупки. От четвъртък тениска с надпис "направете Русия отново малка" се продаваше в поне един сайт за електронна търговия, но не е ясно дали ще се наложи като мода.

Това, че Зеленски споменава движението MAGA с облеклото си, обаче е ново развитие.

Трудно е да се каже как бившият президент Доналд Тръмп и неговите последователи ще реагират на адаптирането на лозунга "Направете Америка отново велика", предвид обтегнатите отношения между двамата лидери.

Тръмп често е възхвалявал президента Владимир Путин и се е оплаквал заради помощта на САЩ за Украйна. Въпреки че той не е навлязъл в много подробности, анализаторите казват, че предложеният от него план за прекратяване на войната може да се осъществи при условия, изгодни за Русия.

Съвсем наскоро Тръмп засили критиките си към Зеленски, като го обвини за инвазията на Русия в Украйна. Миналия месец той нарече украинския лидер пренебрежително "най-великия търговец на земята", намеквайки, че той е измамил САЩ да предоставят прекомерна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от Русия
Европа все още плаща на Русия за газ, а Москва използва парите във войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
3
 
! Отговори
Аиде бе !!! преди 4 часа
Чакаме Запада да развърже кесиите ,ама стабилно и да призове наемници които да представляват желаещи от всякъде по света да се включат във бой срещу империята на злото и всякакви други сев корейски или китаиски пишман воиници ! Срещу висока заплата и добри застраховки хора ще се намерят . ЕС какво чака отпуска милиарди за зелена сделка ,а то такава няма да даде парите на желаещи да се бият ,да организира навсякъде пунктове за набиране на наемници иначе северно корейците ще превземат Брюксел !
39
1
 
17
 
! Отговори
Да преди 4 часа
Шок и ужас, тресе хунтата в Украйна и нато.
38
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 часа
И без Корейците Русия е избила 16 000 украйнски воени и наемници само за месец в Курска област. Това съобщение направи Путин на БРИКС.
37
1
 
1
 
! Отговори
Доган султан преди 4 часа
От мен зависи всичко
36
0
 
10
 
! Отговори
Разузнаването преди 4 часа
Всички западни и часто от източните разузнавания имали "доказателства" за наличието на войници от КНДР. Хептен ни взеха за мезе тези хора...
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
здрав прав със зелени тениски ходи ,кога ще го мобилизират да върви на фронта?
34
0
 
17
 
! Отговори
хм преди 4 часа
Зельо, моли се американските ти господари да те изтеглят навреме, защото в противен случай твоите ще те обесят насред Киев. Само гледай руснаците да не те включат в сделката с американците, че да ти се порадват в Москва!
33
0
 
19
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 4 часа
Значи нато и другите васали на сащ,към 52 страни,могат да дават пари,оръжие и войници а Китай,С.Корея и Иран не могат да помагат на Русия, защо?!
32
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 4 часа
защо ми се чини е русия иска нато да се намеси и се чуди какво кокалче да подхвърли
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ще видим как ще се справят на фронта корейците.Все пак е спецназ и ще има сигурно и още няколко хиляди корейци които Ким ще прати да натрупат военен опит в боевете при Курск.
30
0
 
16
 
! Отговори
Пепи преди 4 часа
В Европа ползваме квадратни километри . А не мили . Щом прочета това и спирам да чета другите глупости .
29
1
 
10
 
! Отговори
mda преди 4 часа
Тоя, най-после, реши да сложи в пералнаята зеления ***, който носсеше вече трета година.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тези севернокорейци много бързо са научили руски език, бе. Тц, тц, тц! Ако сме сериозни, САЩ започнаха много яко да се излагат. Излагат и марионетките си, в случая Укрия и ЮК.
27
0
 
5
 
! Отговори
Тва е по-тъпа лъжа преди 4 часа
от прословутото "хайли лайкли".
26
0
 
11
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 часа
Зеллчо , до преди няколко години беше придворния клоун на Путин ! Храни, куче да те хапе ! Спасението е куршум в главата , на кучето !
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Така както е тръгнало Путин ще натисне копчето и ще активара нукс.
24
0
 
17
 
! Отговори
Хи хи преди 4 часа
Тва са войни, но не само от КНДР, а и от Китай! Китай и КНДР са много близки народи, Ким-чо играе лошото момче за пред запада, а Китай уж е настрана ! Да, ама не ! Скоро ще станат няколко милиона китайски и СК бойци !
23
1
 
25
 
! Отговори
не разбирам преди 4 часа
Защо на Украйна може да се дават милиарди, включително и крадени от Русия. Могат да се дават оръжия от цяло НАТО и сие. Могат да се бият фашисти от цял свят. Но на Русия не трябва да се дават снаряди и за Русия не могат да се бият други.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
И кво от това? И ти имаш чужденци. Стига си опявал ами седнете на преговори с Русия и стига си влачил тази война и помощи от който ти падне
21
0
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 4 часа
Започвам да си пукам Пуканки - очертава се интересен Уикенд - Утре ще има Мач между Северна Корея и Украйна , в Неделя Има Избори в България . За второто - мача е ясен - Националния Отбор пак ще падне .За първото има гъдел и интерес за финала .И да ви напомня - никакво гласуване - да вземат властта платените , за да видим колко са .