Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление

Важните позиции Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети
Обновена: 24 юли 2024 18:51 | 21 юли 2024 15:10, Петър Бойчев
583
Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление
Снимка БГНЕС

Руските войски овладяха няколко важни села със стратегически позиции в Донбас. На северозапад от Авдеевка - Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети и се водят битки за Новоселовка Първа. На север от Бахмут са превзети Раздоловка и Ивано-Дариевка и се водят битки за Спорное. Експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке смята това за признаци на частичен колапс на украинската отбрана.

"Руската нахлуваща армия превзе Прогрес на 22 км източно от Покровск. Последното настъпление (3 км за седмица) е още едно доказателство за разпадането на украинския фронт на няколко места в района на Донецк“, пише Рьопке.

Руските подразделения на Покровско направление са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от село Прогрес.

Според експерта превземането на Прогрес може да се сравни по значимост с овладяването на Очеретино, след което фронтът на ВСУ западно и северозападно от Авдиевка почти се срина. Украинското командване успя да го стабилизира само с цената на големи загуби.

Всичко това открива добри перспективи за настъпление пред руското командване. Особено като се има предвид, че настъплението на руските войски в този участък от фронта създава допълнителен натиск върху тила на Торецкия укрепен район на ВСУ, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
26
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Изпита Украйна да е в НАТО е взет предварително... бият руската армия мбхаааа Путин стана за смях пред цял свят. Трябваше ли му да се захваща с неопитния артист г-н Зеленски и да стане лирически герой на вицове и подигравки.Руската велика армия се оказа една художествена измислица мбхааааСлава на Украйна и героичния украински народ който не се дава.
351
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости фашизирани пак в наркоманскара ти кратуна. Франкофони русофили ти не можеш да казваш откъде са. Но всеки знае откъде се спускат опорките на фашизирания грантаджия русофоб за няколко цента.Казах ти. Куршума в наркоманската ти кратуна е неизбежен.
350
1
 
1
 
! Отговори
До 351 преди 1 месец
А тебе ще те назначава за Распутин!
349
4
 
20
 
! Отговори
ПКП преди 1 месец
Айдее укрите са довиждане
348
2
 
18
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Евроатлантиците да се стягат, те са на ред за фронта. Да литнат в помощ на братските украински войски. Освен ако не се откажат храбрите евроатлантици:)
347
2
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
САЩ ще се измъкнат лесно, Тръмп ще ги спаси от нато. Франция иска да излиза от нато, накрая ще останат само ултра стратегически чушкопеци като нас в съюза. Тогава Лвовската украинска република ще остане буфер между РФ и Полша. Христо Иванов ще основе проруска партия
346
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите сте от села и малки градчета, там украинци не ходят,една стотинка не сте дали...какво ви пречат? Освен това нали нямало такъв народ, те били руснаци според руската история? Е, що не ги обичате, те са вашите хора!
345
2
 
23
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Въпроса е ще има ли морски десант на Одеса или нещо друго ще измислят русите. Другото е ясно, играе се второто полувреме.
344
0
 
5
 
! Отговори
До 345 преди 1 месец
И тогава и руснаци и американци ще ги бият заедно
343
4
 
21
 
! Отговори
ЦАР ТРЪМП преди 1 месец
ТРЕПЕРЕТЕ ОТ СТРАХ ЗЕЛЕНОФИЛИ!!!!
342
0
 
14
 
! Отговори
До 340 преди 1 месец
И от къде ще минат тия кораби като Турция затвори Босфора за военни кораби
341
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако започне да се разпада,украинците ще пренебрегнат забраната на Запада да не бомбят руските територии с техни ракети!
340
2
 
5
 
! Отговори
До 333 преди 1 месец
Путин го каза за 1:5 в интервюто с оня журналист на Тръмп, по новините на всички национални телевизии го дадоха! Как се казват тия военни експерти? Ей, пълни *** сте бе?
339
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако харесвате марсула и нато време е да отидете на доктор
338
2
 
17
 
! Отговори
До 338 преди 1 месец
Ами така са украинските копейки крият си наглостта зад патриотизъм и прости си мислят ,че всички са им длъжни , защото те са най-важните щом имат проблеми с Русия,които сами са си създали
337
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки уважаващ себе си зеленофил държи снимка на "почетния" фюрер Зелер във спалнята си върху която мастурбира яростно.
336
2
 
16
 
! Отговори
До 334 преди 1 месец
И аз това се чудя ние си имаме достатъчно проблеми ,а и с урконаглярите ни занимават та даже и ги храним
335
21
 
4
 
! Отговори
До 329 преди 1 месец
Знаем ви какви сте бе, копейкаджийски патриоти! Направо е смешно да се криете зад патриотизъм, ами излезте и кажете,за Русия и Путин сме и точка! Те вече и децата ви знаят, и защо нали не е срамно...
334
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така става . Застой и унищожаване на жива сила и техника и изведнъж отсреща няма никой всичко бяга като германците през втората световна.
333
0
 
8
 
! Отговори
До 331 преди 1 месец
Като гледам как Зелето драпа за НАТО камазите май пътуват към Киев