Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление

Важните позиции Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети
Обновена: 24 юли 2024 18:51 | 21 юли 2024 15:10, Петър Бойчев
583
Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление
Снимка БГНЕС

Руските войски овладяха няколко важни села със стратегически позиции в Донбас. На северозапад от Авдеевка - Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети и се водят битки за Новоселовка Първа. На север от Бахмут са превзети Раздоловка и Ивано-Дариевка и се водят битки за Спорное. Експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке смята това за признаци на частичен колапс на украинската отбрана.

"Руската нахлуваща армия превзе Прогрес на 22 км източно от Покровск. Последното настъпление (3 км за седмица) е още едно доказателство за разпадането на украинския фронт на няколко места в района на Донецк“, пише Рьопке.

Руските подразделения на Покровско направление са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от село Прогрес.

Според експерта превземането на Прогрес може да се сравни по значимост с овладяването на Очеретино, след което фронтът на ВСУ западно и северозападно от Авдиевка почти се срина. Украинското командване успя да го стабилизира само с цената на големи загуби.

Всичко това открива добри перспективи за настъпление пред руското командване. Особено като се има предвид, че настъплението на руските войски в този участък от фронта създава допълнителен натиск върху тила на Торецкия укрепен район на ВСУ, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
4
 
15
 
! Отговори
До 371 преди 1 месец
То всичко започва много преди 2014 г тогава вече окончателно на хората в Донбас им писна от украинска простотия,ама сега не им изнася да си сомнят
371
2
 
22
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
А бе нещо май взехте да обръщате палачинката? Що така? До преди няколко месеца никой не можеше и да си помисли да види такава статия в бг пресата? Преобуваме се в движение???
370
12
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Сега новата мантра е , ние не сме за Русия (звучи лошо), но сме против украинците,които храним ние( бежански статут имат много малко,другите се оправят сами) и са нагли ( разбира се че има такива,наглостта е човешка черта не народностна,Костя какъв е). Но патриот е равно на русофил, все пак!
369
3
 
22
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
До българин Ако имаш предвид болницата, ударена от украинското ПВО, нито едно няма убито. Нито една жертва няма, нито сред възрастните, нито сред децата. Само ранени. По твоите сметки в Донбас не могат да разчитат на големи подкрепления. Добре ще е, някой от хазарската рода на Зеленски да си дойде от Израел и да се запише доброволец, но не вярвам да стане.
368
2
 
12
 
! Отговори
До 367 преди 1 месец
Е ти много искаш от един украински просяк пишещ се българин
367
2
 
17
 
! Отговори
До 367 преди 1 месец
За нервноатлантиците вдичко започва 2022 г., И то само Русия напада. Преди това имат амнезия.
366
2
 
13
 
! Отговори
Тръмп преди 1 месец
Кървящото ми ухо ми подсказва че нато ще се разпадне много скоро.
365
10
 
4
 
! Отговори
. преди 1 месец
NATO планира да разположи два постоянни военни кораба в България. Тази стъпка цели да увеличи сигурността в региона.
364
2
 
10
 
! Отговори
До 393 преди 1 месец
А аз ти казах и ти да ходиш на фронта,а не дa занимаваш всички с украинските си глупости украинец пишещ се българин.КАЗАХ
363
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успокой се защитнико на украинските деца , виж децата във Палестина, за тях забрави ли , лицемер двуличен .
362
2
 
12
 
! Отговори
До 393 преди 1 месец
Никой не ти е длъжен украински просяк нито млади нито стари,айде ходи да си просиш там , където украинските ти номера минават
361
1
 
1
 
! Отговори
До 365 преди 1 месец
Казвачев, нищо не можеш да казваш на никого защото си никой.
360
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бяло знаме и край на войната
359
0
 
2
 
! Отговори
До 364 преди 1 месец
Кога това ?
358
18
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
ВСИЧКИ РОДНИНИ НА УБИТИТЕ ДЕЦА В КИЕВ са се записали доброволци в славната украинска армия. Всички военни престъпления на руските терористи ще бъдат отмъстени.КАЗАХ!!!
357
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разпада се Русия.
356
9
 
5
 
! Отговори
Русофили преди 1 месец
Такива има и в големите градове основно сред по-възрастните хора изграждани при соца. В селските райони са предимно такива, независимо от възрастта.Там влияние има нивото на културната и образователна среда.
355
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз само едно не разбирам как украинските нагляри решиха,че могат да наглят тук и българите сме им длъжни да им търпим украинската простотия.
354
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жерар има винарна, не е строител, наркоманче проссто. Отиде във Русия както и много от богатите французи когато вдигнаха доста данъците на богаташите.
353
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продължаваш да се напъваш наркоман. Не ми се пиши бъшгарин трольо. Преди зеления беше потрошенко. И влезе в котел и молеше за мински споразумения. Руснаците го оставиха жив. Оставиха жив и наакашвили, който бягаше по покриви и накрая и от десен сектор. И се върна в грузия да лежи в затвора. Същото чака и теб, с рая разлика че преди затвора ще те пробие куршума.