Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия

Край Белгород са открити парчета от ракети GMLRS, изстреляни от M142 HIMARS
Обновена: 2 юни 2024 11:15 | 2 юни 2024 09:25, Петър Бойчев
746
Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия
Снимка БГНЕС

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още по темата: УкрайнаСАЩрусияудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
19
 
6
 
! Отговори
Почна се преди 1 месец
Началото на края на руската пособия докато складовете на Нато се изпразни ха и понеже са празни руската степ реве на умряло ежедневно
481
21
 
7
 
! Отговори
Невеж преди 1 месец
До запознат.Тези с кнфите от Петербург и Москва са нали.А останалите из степите за тоалетна хартия чували ли са.За китайските електромобили също трябва пазар.Русия е идеалния.Остана да дочакаме рускакитайския москвич да спечели формула 1 нали
480
6
 
22
 
! Отговори
почна се! преди 1 месец
небивалото празнуване на миналата ера от която идват укропитеците! - без ток, без горива, без храни, без мъже и без мозък! но пък са богати на обещания и "подкрепа" от запада!
479
6
 
19
 
! Отговори
Свърши се преди 1 месец
А докато помага нато - свърши складовете с оръжия.
478
8
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
До Невеж - това за 1700 година ли си се объркал? Че познатите от Русия казват че тука е 3 пъти по-скъпо, неизвестно колко пъти по замърсено и значително по-зле комунално. Единствено се оплакват за автомобилите ама сигурно и на това ще му намерят решение - сигурно китайско.
477
18
 
8
 
! Отговори
Свърши се преди 1 месец
До почна се.Докато чакаме да се почне черноморския флот на Русия се свърши.Премина изцяло на канута и салове.
476
44
 
5
 
! Отговори
Александър преди 1 месец
Най-хубаво от всичко е, че мобилизацията в България започна. Мои приятели са получили повиквателните и ръцете ги сърбят да се включат вън войната на страната на Украинската армия. Скоро ще развеем и нашия флаг в Украйна и ще покажем като българи, на какво сме способни срещу рашата. Слава Украине!
475
15
 
6
 
! Отговори
Невеж преди 1 месец
90% от руснаците нямаха до сега тоалетни у дома.Както върви имайки предвид че над 32% от бюджета на московия отива за оръжия скоро 100% от ваатницитеняма да имат нужда въобще от кнф.Няма да трябва
474
5
 
13
 
! Отговори
почна се! преди 1 месец
урките ще празнуват факелната ера а после ще празнуват успешното забравне на колелото защото вече не си спомнят топлата вода!
473
13
 
7
 
! Отговори
Руски цирк преди 1 месец
Сега в Мордор тихичко ще си поплачат.После ще поплашат отново с атома.Нещастници
472
1
 
15
 
! Отговори
тия все почват преди 1 месец
а свършват на торопочвена смес!
471
1
 
27
 
! Отговори
колко пъти? преди 1 месец
байрактара - почна се; джевлините - почна се; ескалибурите - почна се; леопардите - почна се; абрамсите - почна се; ф16-ките - почна се; сега himars - пак се почва! А явно нищо не се свършва докато руснаците не кажат!
470
25
 
8
 
! Отговори
Курти от Курило: преди 1 месец
Русия е уникална страна, когато ръководителите и армията и, извършват престъпления,виновни са Байдън и Зеленски!Колкото повече нарастват руските загуби в жива сила и техника, толкова повече се изтощава запада. Колкото повече се пренася войната на руска територия, толкова по-успешна е "тридневната специална операция"!Каква е разликата между Хитлер и Вова?Хитлер никога не е бомбардирал немци и градовете им, твърдейки, че ги освобождава.
469
4
 
21
 
! Отговори
къвавото НАТО преди 1 месец
иска маскимално кръв преди урките да станат изчезнал вид.
468
0
 
9
 
! Отговори
почна се! преди 1 месец
Германия се готви за война -Призив за 900 000 резервисти в армията...
467
14
 
7
 
! Отговори
Швейк преди 1 месец
Щом копейките *** значи всичко е ОК!
466
3
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Офанзивата в харкувска област ще се позабави вероятно
465
16
 
7
 
! Отговори
Ф16 идва преди 1 месец
И той ще пържи блатното царство здраво.Само стойте и гледайте блатни гноооми.
464
23
 
9
 
! Отговори
Бой по преди 1 месец
Руския мръшшшоляк без бавене и без прошка.Здраво.Те и без това от др не разбират.
463
7
 
6
 
! Отговори
До 534 финита Ла преди 1 месец
МОСКОВИЯ.