Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия

Край Белгород са открити парчета от ракети GMLRS, изстреляни от M142 HIMARS
Обновена: 2 юни 2024 11:15 | 2 юни 2024 09:25, Петър Бойчев
746
Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия
Снимка БГНЕС

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още по темата: УкрайнаСАЩрусияудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
502
5
 
5
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
Е сега може да видят КОН БОБ ЯДЕ ЛИ!!
501
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите в Русия.В техните вени тече замърсена Руска кръв и русофилщината е проникнала в костите им.
500
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все по-зле ще става за руснаците.
499
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и досега Белгородска област беше обстрелвана, кое е различното?
498
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СКОРО КИНЖАЛИТЕ ЩЕ ДОЛЕТЯТ И ДО ТЕРЕМ ТЪРГОВИЩЕ И ДО СОПОТ И ДО ВСЯКО МЯСТО КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА БОЕПРИПАСИ ЗА ФАШИСТИТЕ НАТО И УКРАЙНА . А НИЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ЦЕЛЕУКАЗВАМЕ КООРДИНАТИТЕ НА ТЕЗИ ЗАВОДИ БАЗИ И СБОРИЩЕ НА НАТОВСКИ СМРАДЛИВЦИ
497
3
 
18
 
! Отговори
ПАСИ МУТРЬО ПЕТКО преди 1 месец
ПАСИ МУТРЬО ПЕТКОВ ВАСИЛЕВ ХР.ИВАНОВ ШИШИ да стягат мешките Българският народ ще се вдигне и първо ще изпрати тези гадове на фронта още малко остана
496
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БГ сме с Украйна. Айде вие дето сте с Украйна, отивайте на фронта да и помагате. Другите сме за България и не искаме да се месим във война, която не е наша. Българите са за МИР.
495
6
 
20
 
! Отговори
Баце преди 1 месец
Тази простотия ще бъде началото на края на този нелегитимен ***. Не е решил ***, не го е загубил заедно с една пета от Киев. 100 ФАБ са предостатъчно за тази работа, а задачата е изпълнима на 100%
494
7
 
27
 
! Отговори
почна се! преди 1 месец
Хуситите за втори път завяват че са поразили самолетоносача. Странното е че американците са го изтеглили към Саудистска Арабия. Сега Руснаците трябва да дадат на ракетчиците по-далекобойни ракети и да ги оставят да првят каквото трябва!
493
12
 
27
 
! Отговори
100 човека от Ловеч преди 1 месец
понеже в Украйна земята е изкупена от западните корпорации - охрана ли са са ви цанили? :) Не си струва - територията е руска а и руснаците имат ФАБ-ове само още за 2-3 украйни!
492
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 100 човека от Ловеч Защо да лъжа? Всичко се води на отчет по документи. Ако баща ми ме лъже, тогава и аз лъжа, но никога не го е правил.
491
12
 
24
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 1 месец
Сега вече няма да остане нищо о Киев и от зелената *** , която от клоун стана президент ( вече не легитимен ,криещ по предлог за война която не е обявил на Русия)и извърши най- големият геноцид и стремително иска да унищожи Европа
490
5
 
20
 
! Отговори
100 човека от Ловеч преди 1 месец
Ако не лъжеш - след месец ще разберем по гробовете. А след това ще стане като със западните доброволци - ще секнат зомбитата.
489
1
 
6
 
! Отговори
за зомбитата преди 1 месец
До Александър - кажи като стигнеш до свети Петър!
488
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 493 Не знам точната цифра, но са около 100 човека от Ловеч и региона засега.
487
7
 
19
 
! Отговори
БГ НЕ сме с Украйна преди 1 месец
А вие дето сте - що не сте с калашници на първа линия? Страхливци! А писукате за данс?
486
0
 
1
 
! Отговори
До 493 преди 1 месец
Колко души са минали комисията горе-долу?
485
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Александър В Ловеч от където съм аз, баща ми е човека през който миналата седмица са минали военна комисия. Баща ми, който е лекар ми каза, че няма негодни - всичко минава. Аз още нямам повиквателна, но пожелавам успех на момчетата! Доколкото знам, в Украйна ще им се провежда едномесечно обучение и оттам на бойното поле.
484
38
 
16
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 1 месец
ДАНС и прокуратурата да не спи а да готви списъци с всички които подкрепят руските военни престъпления , тероризъм и заплахи към българската държавност и независимост.
483
13
 
12
 
! Отговори
До запознат преди 1 месец
Ами щом тук е толкова зле марш на Русия.Кво дирят тук