Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия

Край Белгород са открити парчета от ракети GMLRS, изстреляни от M142 HIMARS
Обновена: 2 юни 2024 11:15 | 2 юни 2024 09:25, Петър Бойчев
746
Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия
Снимка БГНЕС

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още по темата: УкрайнаСАЩрусияудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
11
 
9
 
! Отговори
Зубъра преди 1 месец
Еми момчета стягайте се за война стига сте мързелували. В окопа се спи по спокойно.
521
8
 
27
 
! Отговори
Шопа преди 1 месец
Полужението е много сериозно. Заради тая златна Украйна може да се збъдне предсказанието на Нострадамус.
520
4
 
20
 
! Отговори
Мравчо преди 1 месец
Докато умните се на умуват лудите се на лудуват. От много акъл до къде се стигна.
519
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След няколко години ядрена зима ще е все тая дали са те изпарили директно или си умрял от глад.
518
21
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Някой пряви услуга на Русия, плашейки хората. Русия има около 100 млн. население в европейската част. Нощните снимки в Гугъл показват висока плътност на светлините. Там ще се съсредоточи целият ядрен арсенал на НАТО. По думите на Никита Михалков, няма да има кой да оплаче и погребе мъртвите. Това го знаят руснаците. Що се отнася до България, има къде по важни цели от нея.
517
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно!
516
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така останал без оръжие и хора? Нали милиарди долари се пращат? Нали щеше да връщат насила бежанците и дезертьорите в Украйна, като не им подновяват документите? Нали Зеленски търси 500 000 за мобилизация? Или всичко е фантасмагории?
515
2
 
16
 
! Отговори
До 515 преди 1 месец
Ако Вова почне да мачка с атомни бомби, както ти искаш, първо нас ще ни смачкат в патакламата. Или ти не живееш тука
514
16
 
10
 
! Отговори
cssdd преди 1 месец
Едно време така шведите ви хванаха с Чернобил ,дрОгаре!Засякоха повишено ниво на радиация .Отчетоха посоката на вятъра , изчислиха и ви хванаха!Когато Курск потъна, веднага по взрива ,който засякоха , отгатнаха ,че е гръмнало торпедо!Когато холандската фирма извади Курск от дъното ,това се оказа вярно!Да ,холандска фирма извади Курск ,щото Русия не разполагаше с технологии и възможности да го направи!
513
22
 
6
 
! Отговори
cssdd преди 1 месец
Ненормална работа!Докато *** са радват на поредното превзето напълно разрушено село , руската армия е обезглавявана!При тия жертви как я мислите да превземе нещо съществено?!От единствения регионален център дето държаха избяга! И за да са сигурни ,че няма да ги настигнат взривиха язовирната стена!90% процента е сигурно ,че стената е взривена от "освободителите". Това ,което е засечено от сеизмографите ,показва взрив в основата на стената-заложени бомби,а не удар от горе!
512
21
 
11
 
! Отговори
xaxa преди 1 месец
До АъаъИстината боли май?!160-200 хил армия без флот и почти без авиация .На Запад се смеят как 300км ХИМАРС ракети от нач на 90те направиха за смях супер модерната "без аналогова " c400!
511
18
 
8
 
! Отговори
VAva преди 1 месец
До Анонимен Хаха На Путин му се мре ли ?!Той горкия си наби 20 ваксини и стоя на 10 метрова маса ! Единствената причина да води тази война все още е ,че няма избор!След тази грешка само с тази война може да се задържи на власт!
510
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи е разрешено да започне третата световна война. След 2 дена може и светът да не съществува
509
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците само да не улучат някоя руска АЕЦ, че тогава не ми се мисли. Някои не знаят Чернобил какво причини.
508
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за атомни бомби по Киев и Лвов, но първо трябва показно да се унищожат американското и всички европейски посолства в Украйна. Мачкай Вова.
507
7
 
29
 
! Отговори
РАДЕВ преди 1 месец
Предателите за които ще гласувате ни тласкат във войната...майки вадете черните забрадки....като няма мъже до вас да изметат тая ***
506
11
 
11
 
! Отговори
аьаь преди 1 месец
До Хахаха Що да не го казват ! 30 000 хил са много за Украйна!Последната никога през тази война не е разполагала с повече от 200 хил активни войници! Дори се споменават 160- 170 хил! Срещу толкова войници и с "една ръка вързана зад гърба" вашата "супер сила " 3та година издиша!
505
1
 
6
 
! Отговори
xaxa преди 1 месец
До Анонимен За мир бил!Такива като теб едно време не са дали пари за построяването на византийски флот , който да не позволи на турците да преминат на Балканите!***! Дано не ти се налага да срещаш руснаците с "хляб и сол " на Дунав!Щото тия дето не са дали пари ,първи са го яли , а и най-дълго!
504
3
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
"Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление."Е това не трябваше да го пишете.Зеленски каза 30000 са загубите ни .
503
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И са хусите ще заемат да ползват руско оръжие и забавлението ще стане още по-голямо