Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия

Край Белгород са открити парчета от ракети GMLRS, изстреляни от M142 HIMARS
Обновена: 2 юни 2024 11:15 | 2 юни 2024 09:25, Петър Бойчев
746
Почна се: Украйна вече нанася удари с американско оръжие навътре в Русия
Снимка БГНЕС

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


746
Още по темата: УкрайнаСАЩрусияудари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
6
 
27
 
! Отговори
Финита ла комедия преди 1 месец
Така задокеанските господари подписаха смъртната присъда на четвъртия райх,или,както галено я наричат някои ,,Украйна".
461
24
 
12
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Най накрая.Дано стрелят и по питера и москоу точно както Московията стреля по Киев,Одеса,Харкув и т.н.Време е блатното царство също да усети от специалната операция
460
4
 
10
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
ДоЛъжат те пич. Мъжете не могат да раждат. Ама ти си продължавай с опитите. Щом има любов Чадърджиев
459
9
 
5
 
! Отговори
Идва време преди 1 месец
Дрогаре да си платите...Четем ви постовете и извода е ясен: Ще ви вземем всичко
458
12
 
30
 
! Отговори
Панта преди 1 месец
Ами и руснаците ще почнат. СВО ще се превърне в заличаване оттатък Киев. Ще се пръстъпи към зануляване на цяла западна Украйна. Краварите трудно се учат. Жалко за братския славянския народ в Украйна. Да се учат българите. Ние без война постигаме същото както украинците.
457
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно положението в Украйна е зле. Действията на Зеленски говорят за това. Отишъл не поканен в Сингапур. Успял да говори с Остин. Явно другите не му вдигат телефона. Обиди Китай като заяви,че са инструмент на Путин. Успя да се срещне с президента на Република Тимур. И аз не знаех за нея. Държава върху половин остров с население 1,4 милиона. Това прилича на истерия на загубилия, който не вижда изход.
456
6
 
21
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 1 месец
Е....те американци смело вървят към трета световна война, за съжаление ще донесоха и ще донесат много мъка на хиляди семейства,и няма да има оцелели
455
14
 
7
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Другари,спукаха ми Трътката...
454
5
 
17
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 месец
Това си е класическа война САЩ -Русия!
453
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с превземането на Киев за 3 дни товариш ? Вече трета година и ''непобедимата червена армия'' успя с 500 хиляди жертви да превземе накакви си Бахмут и Авдеевка дето не живее никой ... С това темпо на азиатските варвари май ще им трябват 500 години за да вземат Донбас
452
10
 
21
 
! Отговори
Есаул преди 1 месец
Русия и Китай, подпоматани най вече морално от здравите световни сили ще наложат справедливост и мир на планетата! Не се ли озаптят световните фашисти, войни ще има винаги! Това е техният занаят, съкност и оцеляване! Забелязвате ли кога Русия започва да приютява съседните на нея азиатски племена - когато се създава престъпната държава САЩ и във Франция се провежда ВФБР с цел - завладяване на света от световните фашисти! Няма един декар почва на планетата, където САЩ да нямат ,,законни интереси"!
451
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво става с контранастъплението на украинската армия? - Стигнаха до Белгород, тавариш.
450
38
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно в България има много мазохисти и садисти, след като симпатизират на фашистка и Варварска Русия.Още Бисмарк е казал, че на Русия не трябва да се вярва, че договора сключен с нея не струва, колкото хартията и мастилото за него.
449
40
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво е украинците да не се церемонят и да почнат да обстрелват и българските русофили, не само началниците в Русия.
448
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
смешници,само пиар акции,а мечката не се вълнува от слова,а от въргал.
447
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се перчат украинците, накрая равносметката ще са безброй жертви и съсипана държава. Русия ще постигне всичките си цели, а може да има Трета Световна, Жириновски преди да се спомине, съветваше Путин направо да ги почва с ядрено оръжие Запада, понеже нямало как да се разбере с тях. Светът какъвто го познаваме никога повече няма да бъде същия, руснаците си искат своето, няма как повече Запада да ги командва, мина времето, когато бяха слаби
446
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин ви каза че няма да има свят без Русия но вие не го чухте. Пирова победа ви чака САЩ и украйна !!!
445
8
 
29
 
! Отговори
Дивуй преди 1 месец
Остава да видим кога Зеленски ще поиска ядрени оръжия и запада ще му ги "даде" .Русия подготвя за производство ОДКБ 9000.Тази вакуумна бомба е равна по мощност на 45 тона тротил.Вероятно това ще използват вместо тактическо ядрено оръжие.А може и проникващи ракети с ядрен заряд който се взривява на 40 метра под земята - това за летищата.Пък " кой да знае" както казва Сашко Кадиев.
444
4
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Абе ти наред ли си? Аз казах че съм бил роден тогава. Да съм казал че тука ни е засегнало? Но там е било ад. Затова и евакуираха Припят. Но навсякъде имаше завишени нива. То е неизбежно при авария от такъв мащаб.
443
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гадорян...Престани да ръсиш лъжи за Чернобил. Чети повече физика и тогава дрънкай небивалици. Чернобил е на 2222 км. от България. Тогава работих в системата на МНО-радиацията не засегна България! Облакът се изтегли на северозапад- пострадаха леко прибалтийските републики, Полша, Финландия. Нищожна радиация,с радиоактивен йод- период на полуразпад 1-12 дни.Страшната радиация дойде от САЩ, Белград-на 340 км. от България. Обеднен уран, период на полуразпад 4,5 млрд. години и рак на костите.