Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 247, става същото както с безаналоговите т-90 и въобще тая война показва че танка е една скъпа отживелица от времето на студената война
244
4
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Как тогава Запада се е канил да напада Русия?
243
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И 100 пъти по-неточни и дефектни. Интересно е,че Расиа купува праха за вграждане в снарядите от Байдън.
242
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с абрамсите какво стана?
241
1
 
10
 
! Отговори
Значи, това, което преди 1 месец
ние, дезинформираните, бедни и грозни граждани научихме от фейкнюз сайтовете преди 2 години, едва сега достига до благородните, красиви и образовани представители на обществото... определено продължавайки в тоя дух, запада ще е вечно догонващ от тук насетне.
240
3
 
1
 
! Отговори
да бе преди 1 месец
До Анонименда не е 400 метра отклонение, 40 м за руска техника си е суперточно оръжие
239
0
 
9
 
! Отговори
ало днесаааа преди 1 месец
от реклами не може да се прочете никоя статия бе !!!!
238
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той и стария още съветски смерч си бие с отклонение 40 метра но при все че поразява в радиус 60 метра - сигурно няма голямо значение? Оказва се, че има... предвид окопната война в момента - точността има също голямо значение... А хаймарса с тази си точност е като стар съветски урязан ураган
237
2
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
4000 долара за едно Бууум,а хората мрът от глад и безводие.Факани корпораций и политици,сбъркан свят!
236
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
1942 г заводът за танкове в сталинград преминава на 4 смени от лентата слизат непрекъснатотанкове като топъл хляб сега ще стане същото и никои не говори за мир освенние българите какво е това чудо светът е оглупял тотално
235
3
 
3
 
! Отговори
ииии преди 1 месец
До Другаря БойчевИ като ви освободи от коварния капитализъм другари, какво ще правите?Мислите, че пак ще ви сложат за партиен секретар в завода и ще ядете сутляш в стола ли? Или пак ще сте старшинка някъде скатан, за да изнася нафта от зиловете след работно време? Или като Резидента радев, ще играе карти на сянка, всеки ден на летището в Графа? Това време няма да се върне другари и другарки
234
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто на запад - толкова си могат... Фиаско за пореден път.... GPS системите им вече половин година не работят... няма удари на хаймарс, няма ескалибури ... А русия не е свалила нито един GPS спътник - само благодарение на РЕБ
233
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дрън, дрън, дрън, ако беше така бункерния диктатор немаше да оди да се моли на другарите Си и Ким
232
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
елементарно фирма възложител фирма подизпълнител фирма изпълнител и такавсяка с комисионните Путин възложител воронеж изпълнител
231
6
 
4
 
! Отговори
да преди 1 месец
До АнонименИ с война и без война фалират. Искат да се правят на САЩ, но нямат тяхната икономическа и финансова мощ. Няма как да водиш война без икономика
230
6
 
4
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 месец
Ха,ха Вова-джуджето!Ха, ха не спирай!РУСОРОБ!
229
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай Вова ! Този път не спирай в Берлин - е в Лисабон !----С тая засилка да не стигне Бермудския триъгълник.
228
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай Вова ! Този път не спирай в Берлин - е в Лисабон !
227
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 224 Ами колко е точен ли? Само един ФАКТ ГПС/ГЛОНАС ползват АТОМНИ часовници... да говоря ли повече?
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами че то и ние така произвеждаме, дененощно бълват военните ни заводи...