Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
2
 
10
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
уол стрийт джърнъл ли беха разкрили , че петима украинци с 15 метрова българска яхта са взривили северен поток?
284
12
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен285 той един герой на алеко така казваше че е българин с три удивителни, и му не беше кеф да е европеец а само да носи френската абичка. задунайските татари са много горди с историята си, която им е разказал руския цар.
283
22
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
Много ясно, но пропускате че работниците които ги правят тези снаряди получават от 5 до 8 пъти по ниска заплата от колегите си в държави от НАТО.Никои не иска да ходи да работи в Русия, всички искат големи заплати и затова отиват на запад... ето от къде идва високата цена на снарядите.
282
5
 
8
 
! Отговори
Чудно преди 1 месец
Нашите военни заводи са по бързи . Работят на 3 смени , та пушек се вдига.Ето от къде идват парите за пенсии.А Нинова казва че няма нищо такова.
281
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде без обиди... Да не се наричаме европейци само. Това че сме родени на този континент не ни лепва автоматично това срамно клеймо!!!. Ние на първо място сме Българи!!!! И трябва да се обединим около това
280
13
 
8
 
! Отговори
боби преди 1 месец
Русия ще бъде победена , и за наказание ще прибави към огромната си територия още територия колкото 4 българии ! Е така винаги , от векове я побеждават световните *** , затова е станала една малка , малка , по - малка от Великата България !
279
1
 
3
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 месец
Дивото си е диво. Има управия , но дано да не се стигне до там.
278
19
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Ох , не знам , но Путин и Русия не ме кефят.Не може да са ни за пример.Ние такива братушки агресори нямаме. А вие ?
277
5
 
0
 
! Отговори
До аха преди 1 месец
доста сме, които се съмнявааме за победата на расия-та, но повече ми е интересно ти в Европа ли живееш?
276
5
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 178 Злите езици говорят че щели да въведат нов световен ред.Да не дава Господ.
275
1
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 1 месец
Ейй , ... много . остри . нацистки тикви има тука ! Четете бе ейй , четете бе , каква руска пропаганда има в статията , ... вижте от къде идват данните ?
274
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аз никога не съм се съмнявал в победата на великият съвеццки съюз, но както така не се съмнавах той взе че се разпадна и вече ме гризе червеят на съмнението
273
4
 
21
 
! Отговори
аха преди 1 месец
някой съмнява ли се още в победата на Русия ? Сега да видим Европа-та как ще се измъкне от тази каша дето надароби...ако бяха оставили руснаците и украинците да се разберат 2022....нямаше да мрът хора.... ай сега да ви видя как ще оправдаете поражението си ....
272
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът има висок БВП, но само на теория, на практика основният дял на икономиката е в сферата на услугите, например всеки втори вече е писател, инфлуенсър, журналист, актьор, козметик или маникюрист. Към бвп се причисляват хонорари на адвокати от порядъка на 250К и тн.
271
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, а също и савецките болни най-здрави в света, и джуджетата им - най- големи. Путин е представителен екземпляр.
270
3
 
4
 
! Отговори
лела корнела преди 1 месец
те за тва двата български кораба чакаха мариупол да падне за да влезат в пристанището, щото русия произвежда, и си плаща редовно вересиите. за едни шахеди иде реч
269
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и 100 пъти по некачествени
268
14
 
9
 
! Отговори
OЛЕЛЕ преди 1 месец
пребоядисването на старите съветски снаряди вече и производство ли му викат
267
4
 
3
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
то и Брадлито се оказа че думка танкове много ефективно.
266
9
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
някой вярва ли на руските данни?