Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"данни с отворен код"Намерихме измамата.Ако искате истинските цифри, проверете брой изстреляни последния месец срещу същия период отпреди година.
224
7
 
7
 
! Отговори
История даге преди 1 месец
До ВъзражданеРусия никога не ни е освобождавала . Освободи ни царя им, след като освободи и крепостните селяни. Тези селяни след 20 години станаха комунисти и го убиха. След това основаната нова държава ни окупира през 1944г.
223
8
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Ние държим и настояваме Русия да ни освободи НЕЗАБАВНО от коварния капитализъм, защото сме безработни, бедни и гладни, и за това е виновна демокрацията и гейовете. Ние въобще не сме виновни, ама въобще !!!
222
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби "Бих казал часовникарска точност." И колко е точен най-добрия *** (извинете, исках да кажа руски) часовник? :)
221
5
 
7
 
! Отговори
Игра на тронове преди 1 месец
Голяма грешка е ЕС да вкара Русия в режим - "Военна икономика". Когато огромна държава с неизчерпаеми ресурси влезе във военнен модел на икономика и развитие не може да се спре след това. Икономиката и власта е в и около военните и има нужда от войни на всеки 10-20 години .САЩ още се движат по енерцията от ВСВ. След края на ВСВ -Кореа, Виетнам, Ирак,Либия, Сирия да се готви Тайван... Русия влезе ли в подобен режим всичко ще се върти около войни само. Без война фалират-икономическа реалност...
220
3
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 221 преди 1 месец
"Русия може да издържи още максимум 1 година,след което ще рухне грандиозно..." - - -Тази опорка я пускате вече втора година. Кажете на Галя от посолството да ви посмени плочата, че тая се изтърка и повтаря само едно и също.
219
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия може да издържи още максимум 1 година,след което ще рухне грандиозно...
218
2
 
5
 
! Отговори
Другаря Бойчев преди 1 месец
Да, Петър Бойчев, точно така ... Русия е непобедима и скоро ще ни освободи от коварния капитализъм !
217
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Дирници, пропуснали сте десетичната запетая в цената на снарядите, ха, ха.
216
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В русия всичко е консуматив - и солдатите и снарядите...
215
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още статистика: Русия стреля десет пъти по-неточно.
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Урсула и краварите ще се скарат на Русия, че произвежда по-евтино и бързо. :-)
213
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убитото нато и краварите могат да воюяват само срещу овчари и козари, но не срещу всички, хутите ги правят шантави.
212
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с водката как са нещата.
211
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ето ви го прехваленото убито НАТО.
210
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ооо Боби *** появи ли се :)) Какво стана със супер самолетите консерви на ссср ? Къде са? 10г обясняваше какви машини били , а летят само около фронта :)) Ако успеят да се върнат пробват пак...
209
1
 
1
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 месец
99 млрд.мутантий за руската икономика !
208
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 203 Ако снаряда трябва да лети на 20-30км да допуските в производството са малко. Но ако трябва да лети на двойна далечина се изисква много по-голяма точност на производство на снаряда. Бих казал часовникарска точност. Снаряда е един голям въртящ се пумпал. Колкото по-бързо се върти и по-дълго по-голяма е точността на изстрела.
207
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 207 Унищожава баба ти. Ако беше така отдавна да беше паднал Киев клоун :)))
206
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 206 Не знам колегата какво ще направи .. ама голямата част от България ще ви закачи на въжето :)))