Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино

Един 155-милиметров струва на Запада 4000 долара, а Москва го прави за 1000
30 май 2024 11:34, Петър Бойчев
334
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО и четири пъти по-евтино
Снимка БГНЕС

Нов доклад твърди, че Русия произвежда артилерийски снаряди по-бързо и по-евтино от съюзниците на Украйна в НАТО. Според анализ на консултантската компания Bain & Company, получен от Sky News, се очаква руската военна индустрия да произведе или ремонтира 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година, пише Business Insider.

За сравнение САЩ, Обединеното кралство и други европейски съюзници ще произведат колективно само 1,3 милиона тази година.

Отбелязва се също, че производството на един 155-мм снаряд, който Западът доставя на Украйна, струва около 4000 долара, докато използваният от Русия 152-мм снаряд струва около 1000 долара.

Bain & Co са използвали данни с отворен код в своя анализ. Изданието Business Insider не успя да потвърди независимо автентичността на данните, пише Фокус.

Украинската армия страда от липса на снаряди от месеци, отчаяно опитвайки се да попречи на Русия да пробие отбранителните й линии в източната част на страната.

Битката е ескалирала в конфликт на изтощение, като и двете страни изстрелват хиляди боеприпаси на ден в опит да пробият взаимно отбранителните си линии.

Но докато западните съюзници на Украйна се затрудняват да задоволят неумолимото търсене на снаряди, Русия премести икономиката си на военна основа и увеличава производството на снаряди и друго военно оборудване. Така изображения, получени от Wall Street Journal в понеделник, показват завод за производство на дронове, който ще позволи на Русия значително да увеличи производството си.

Очаква се пакет от помощ на стойност 61 милиарда долара, приет наскоро от Конгреса, да помогне на Украйна да отблъсне руските атаки, но дори скорошни доклади признават, че Украйна продължава да отстъпва във въоръжението в ключови части от фронтовата линия.

Военният анализатор от Center for a New American Security Стейси Петиджон наскоро заяви пред Business Insider, че конфликтът в Украйна е разкрил сериозни проблеми във военно-промишления комплекс на САЩ - особено в производството на оръжия, боеприпаси и артилерия.

Анализаторите смятат, че Русия се готви за продължителна конфронтация на изтощение, надявайки се, че решимостта и подкрепата на Запада за Киев ще започнат да отслабват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално да се по-евтини.В робските държави като Русия,хората в тези заводи работят за два картофа и 50гр водка. вероятно...Като работят за жълти копейки продукцията ще е евтина.
264
11
 
14
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Не само снаряди. Русия произвежда много бързо ковчези, алкохолици, врагове с партиен билет, напускали страната, мразен и презира ни. Въобще Русия произвежда много бързо.
263
5
 
5
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 месец
сигурно сега цедят сълзи стоически!
262
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 263 "същото важи и всичко, по което тези танкове стрелят." Аааах, колко хубави са приказките на гладен стомах, човек може свободно да съчинява колко му душа сака .....
261
4
 
6
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
До ИСТОРИЯ - Точно така е, в Русия няма корупция и има снаряди!
260
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тя голяма работа таз Русия, то снаряди то иконамика, чудо. Всичко е руска пропаганда. Те и Украйна щяха да превземат за 3 дни , но уви...вече почти 3г. мъки на фронта.
259
9
 
15
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 месец
В Русия има Фабрики които произвеждат Снаряди и ги Продават Директно на Армията . В ЕС , САЩ има Фабрики които Произвеждат същите снаряди и ги продават през 4 ръце фирми докато стигнат до Армията - това е Бича на Демокрацията - Корупцията и това ще Погребе Западния Свят и Демократичния Свят .
258
7
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
сравнението между гаубици от 80те 152 мм и пзх200 е като да сравняваш миг 29 и ф16.
257
5
 
11
 
! Отговори
до 260-ти, Впрочем, преди 1 месец
същото важи и всичко, по което тези танкове стрелят. Иначе, наскоро имаше идно видео, в което няколко украински дрона се разбиват един след друг в руски Т-90 танк, който така и не експлодира. Мисля, че по отношение на сигурността, са постигнали доста голям напредък от оригиналния Т-72 до модерния Т-90.
256
7
 
19
 
! Отговори
Стилиян преди 1 месец
Май БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА С РАКЕТИ излезе нещо друго заблудени евробалъци.
255
2
 
7
 
! Отговори
Пешо от Кичука преди 1 месец
До297 Абрамчик... Ако тва, Ако основа... Фактът е че пендос само може да раздува хрилете и се ус ра да дойде лично на бойно поле (тук не да се биеш с парцалеглави сандалии), а намери балъци в галушкин каганат да им плаща за самоубийство.
254
9
 
8
 
! Отговори
Ироничен преди 1 месец
До Анонимен 254 Т-72/90 танковете доказаха, че са най-смъртоносните в света - уцелят ли ги, целия екипаж заминава.
253
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропагандата така представяше и Ф-16 - как ще започнат да свалят су-та а всички видяхме какво стана в староконстантиновка... Няма летище - няма самолет
252
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде видя танк срещу танк в Украйна? Аз знам за 2-3 такива документирани случая в цялата война...Срещу танкове има цял куп къде къде по евтини и ефективни средства...
251
8
 
4
 
! Отговори
Абрамс преди 1 месец
До Пешо от КичукаАбрамс е прекрасна машина, ако зад нея е цялата мощ на САЩ, а не някакви украинци дето са им дали техниката преди месец и имат 5 пускания на двигателя за маневра и 2 пълнителя с картечницата и 3-4 снаряда изстреляни. Ако се ползва от американски екипаж и разполага с прикриващи и снабдяващи части като хората Т-90 ще паднат две цифри преди да го спрат от битка. То е като с нашите МИГ-ове, ако се поддържаха безупречно са не по-лоши от Ф-16, ама ние ги оставихме да ръждясат!
250
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То произвеждат хубаво, ама колко % е брак не казват
249
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т-72/Т-90 серията за разлика от абрамсите се доказва като най-боеспособна такава!!! Просто няма излишната цена, скъпа потдръжка, сложна логистика а има по висока надеждност при същите бойни способности.. И танковете не са отживелица просто заемат своя по тясна ниша на фронта - например като прекрасно средство за борба със снайперисти, средства за силна непосредственна огнева потдръжка на щурмовите подразделения ( събарят сгради) , но да те не са вече средство за борба с други танкове
248
6
 
13
 
! Отговори
Гъста майня преди 1 месец
Русия произвежда снаряди три пъти по-бързо от НАТО... Това е лъжа, сериозно. Питайте главния агент-специалист по наглобританска пропаганда - Христо Грозев - Според него руснаците не способни да произвеждат никакви ракети, амуниции и пр. А пък руски воени складове са праздни и стигат на не повече от три, може би седем дена.
247
4
 
5
 
! Отговори
До Въпрос преди 1 месец
очевидно им е излязла крива сметката. И там е пълно с Кирчовци. Не виждаш ли какво е и в ЕК? Ами в САЩ? Виж им президента и заместничката му, а държавния секретар Антъни Блинкен? Този филм сме го виждали много пъти до сега в човешката история, когато хегемонът се мисли за твърде голям и силен, неглижира растящия списък от проблеми и изведнъж се събужда в свят, в който варварите плячкосват Рим. Не много точна метафора, но схващаш идеята.
246
3
 
7
 
! Отговори
натовец преди 1 месец
Тоя път се оакахме.