Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна

Русия да може да бомбардира Харков, но няма сили да превземе града
15 апр 2024 15:45, Елка Василева
374
Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна
Снимка: БГНЕС
Русия прилага в Украйна така наречената "тактика на амебата", при която, тъй като не ѝ достигат сили за цялостен пробив, тя използва по-малки сили, които проверяват здравината на вражеската обрана по цялото протежение на фронтовата линия, заяви командващият Естонските сили за отбрана генерал-майор Енно Мьотс, цитиран от Укринформ.
 
Той отбеляза в интервю за естонска медия, че руските войски наскоро за засилили атаките си срещу Харков и пропагандните канали на Москва призовават градът да бъде заличен от картата.
 
Мьотс каза, че е чудо, че градът все още е цял, тъй като се намира недалеч от фронтовата линия. Според генерала Русия се опитва да разшири фронтовата линия и да принуди Украйна да разпръсне отбранителните си сили.
 
"Руснаците прилагат нещо, което можем да опишем като тактика на амебата. Съзнателно или не, на тях не им достига силата за цялостен пробив, поради което те проверяват здравината на линията навсякъде, без да се интересуват от живота на войниците си и от машините си, надявайки се да им се отдаде възможност. Това е техният начин на действие не само на бойното поле, но може да се каже и в глобален план", смята Мьотс.
 
Той добави, че руският режим също така наблюдава Естония и другите балтийски страни и чака удобен момент, за да предизвика нещо. "Това се случи и в Африка, където Русия си проби път с лакти, разпростря пипалата си, докато европейските сили и коалиции в крайна сметка се оттеглиха, бяха изтласкани, а руснаците все още са там", добави генералът.
 
Мьотс заяви, че макар Русия да може да бомбардира Харков, тя няма сили да превземе града.
 
"Те могат да си пробият път през града веднъж, но удържането му изисква много повече войски. А точно това липсва на руснаците сега. Макар да виждаме, че Русия създава повече войски за себе си - факт е, че днес тя има повече войски в Украйна, отколкото преди две години - качеството на тяхната подготовка и командване е ниско някъде около нивото на взвода и ротата. През последните седмици те се опитват да комбинират бронирани атаки на ниво рота, но видяхме само няколко такива опита", каза естонският генерал. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от Русия
Кулеба: Ключово е да заздравим сигурността в Черно море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До анонимен. Смятам че е обидно амеба да смята каквото и да е било.
332
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 1 седмица
пропагандата няма да помогне. сори
331
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смятам, че сравнението на рашките с амеби е обидно за амебите.
330
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тактика доказваща изтоштението на руската армия локални удари на близко разтояние То и нацистите така напредваха тук там към края на войната 2-3км
329
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
To това което е описал този е най-логичният план за действие, който могат да имат в такава ситуация. Хем си задържаш завзетата територия, хем даже напредваш ако ти се отдаде възможност.
328
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много спецове . Много нещо. Сядайте на масата за преговори идддиоотттиии !!!!!
327
3
 
2
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
Ха ха ха естонски генерал майор ?!??? Ама естонците и такива линимали ?!?? Даже и говори ....(тактиката на амебата) ...Абсолютен естонски клоун !!!
326
1
 
2
 
! Отговори
Волгин преди 1 седмица
Руските олигарси и приятели на Путин -Мордашов,Абрамович,Милер,Чорни,Авен, Дерипаска,Ротенберг,Микелсон,Фридман са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическият българин!
325
4
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Рускофашисткият планктон се прави на амеба.
324
3
 
1
 
! Отговори
иан преди 1 седмица
амеби са така е както и повечето тук пишещи копейки , ядене сране делене и възхищение към други амеби колко се плаща да пиша и аз за раша възхвалителни постове за прогреса им във всяко отношение и загнилия запад
323
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ядосват се, че Русия не прави украинските грешки)) воюва с половин армия и пак печели
322
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българските ''журналисти'' са тотални Амеби !
321
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До кравар евроатлантик , ми то у нас в Бг е така. Най проста чиновничка от Кеча се хвалила че си пие кафето в Дубай. Прави сметка какви подкупи е вземала и колко животи е разбила тая мискина.
320
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естония я имат милион я не но поне са все вундеркинди.
319
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баф'му и проcтотията! Хем не им достигат сили на руснаците, хем не им пука за загубите на личен състав и техника!
318
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Натовски генарал, сър! Има руски части на север от Харков, които явно чакат напредването от юг. Експертите, не"експертите" очакват естествено силно укрепения Харков да бъде поставен под обсада около три месеца преди да падне. За атака на населено място по всички военни книжки нападателя трабва да е поне 8 пъти повече от отбраняващия се. Руснаците не са вкарали толкова сили да осигурят такова сътношение. И си пазят личния състав и техниката. Изтощават противника, а не с безумни атаки като укрите.
317
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имам позната украинка на 30г в Торонто. Баща и дал 1 млн евро да си купи апартамент и още 1 млн да си отвори салон за красота. Другите умират на фронта а други тънат в откраднати пари.
316
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По Молдовска ТВ даваха предаване как урките в Коев крадат пари, живеят в затворени комплекси, децата им все в чужбина, коли и имения за милиони а бесните урки умират на фронта. Това няма да го чуете по медийте.
315
1
 
3
 
! Отговори
нашего брата, преди 1 седмица
СЛЕД 130 ГОДИНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ПРОДУХВАНЕ НА ЧЕРЕПА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ДЯДО БЛАГОЕВ, ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ НЕЩО МУ Е ОСТАНАЛО ВЪТРЕ ? ЧОВЕК ЖИВЕЕ ДОБРЕ, КОГАТО Е ОГЛУШАЛ ЗА ВСЯКАКВА ПРОПАГАНДА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ИДВА ОТ ИЗТОК, ОТ ЗАПАД, ОТ СЕВЕР ИЛИ ЮГ, ОТ ГОРЕ, ИЛИ ОТ ДОЛУ, ОТ РОДНИНИ ИЛИ НЕПОЗНАТИ ! СЛУШАЙТЕ СИ СЪРЦЕТО, СЛУШАЙТЕ СИ ВЪТРЕШНИЯ ГЛАС, ИЛИ ИНСТИНКТА, ИЛИ БОГ ЙЕХОВА, ИЛИ НЕЩО КОЕТО ИДВА ОТ МАЙКАТА ПРИРОДА ! ЗАЩОТО МЕДИИТЕ, КНИГИТЕ, УЧИЛИЩАТА, УНИВЕРСИТЕТИТЕ, БИЗНЕСИТЕ, ВСИЧКО Е ПРОПАГАНДА !
314
1
 
13
 
! Отговори
Величко преди 1 седмица
Оффф ... , защо ли имам чувството , че това нещастно писание е написано от амеба ? !