Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна

Русия да може да бомбардира Харков, но няма сили да превземе града
15 апр 2024 15:45, Елка Василева
374
Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна
Снимка: БГНЕС
Русия прилага в Украйна така наречената "тактика на амебата", при която, тъй като не ѝ достигат сили за цялостен пробив, тя използва по-малки сили, които проверяват здравината на вражеската обрана по цялото протежение на фронтовата линия, заяви командващият Естонските сили за отбрана генерал-майор Енно Мьотс, цитиран от Укринформ.
 
Той отбеляза в интервю за естонска медия, че руските войски наскоро за засилили атаките си срещу Харков и пропагандните канали на Москва призовават градът да бъде заличен от картата.
 
Мьотс каза, че е чудо, че градът все още е цял, тъй като се намира недалеч от фронтовата линия. Според генерала Русия се опитва да разшири фронтовата линия и да принуди Украйна да разпръсне отбранителните си сили.
 
"Руснаците прилагат нещо, което можем да опишем като тактика на амебата. Съзнателно или не, на тях не им достига силата за цялостен пробив, поради което те проверяват здравината на линията навсякъде, без да се интересуват от живота на войниците си и от машините си, надявайки се да им се отдаде възможност. Това е техният начин на действие не само на бойното поле, но може да се каже и в глобален план", смята Мьотс.
 
Той добави, че руският режим също така наблюдава Естония и другите балтийски страни и чака удобен момент, за да предизвика нещо. "Това се случи и в Африка, където Русия си проби път с лакти, разпростря пипалата си, докато европейските сили и коалиции в крайна сметка се оттеглиха, бяха изтласкани, а руснаците все още са там", добави генералът.
 
Мьотс заяви, че макар Русия да може да бомбардира Харков, тя няма сили да превземе града.
 
"Те могат да си пробият път през града веднъж, но удържането му изисква много повече войски. А точно това липсва на руснаците сега. Макар да виждаме, че Русия създава повече войски за себе си - факт е, че днес тя има повече войски в Украйна, отколкото преди две години - качеството на тяхната подготовка и командване е ниско някъде около нивото на взвода и ротата. През последните седмици те се опитват да комбинират бронирани атаки на ниво рота, но видяхме само няколко такива опита", каза естонският генерал. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
2
 
11
 
! Отговори
Весел преди 1 месец
"Русия до лятото ще загуби войната, а до края на годината вече ще се е разпаднала" --- хахахахахахахаххаххахаахаххааххахахахахахахахах, ЕвроАтланта_Идиооото се изказа. Така е, затова пищите от Детройт до Киев че ще ви превземат.... Айде пак, ама смени опорките.
252
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Juri Kivit е името на естонския певец, симпатяга и голям смях с песните му пада!
251
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно резонно е една амеба да използва едноименна тактика(в случая,най-претенциозната,но и най-бездарната),тя винаги е,и винаги ще гравитира неизменно окуло пошлото,варварското и примитивното. Истъкана от комплекси(търкаля си всяка година атомите по площада-Ку-Ку-Руку),мания за величие и фондаменталната водка,и остава единствено да копае зад Урал и да продава,от там започва и там свършва нейното бездарно величество,но ще дойде деня на планетата когато петрола ще е отживелица...
250
1
 
8
 
! Отговори
Я преди 1 месец
Естония имала генерал
249
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна до лятото ще загуби войната, а до края на годината вече ще се е разпаднала.
248
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия до лятото ще загуби войната, а до края на годината вече ще се е разпаднала.
247
7
 
10
 
! Отговори
Пак ли преди 1 месец
Естонските чихуахуа се разлаяха?
246
1
 
4
 
! Отговори
Истината рщ преди 1 месец
Русия ме превзема, а изравнява градовете и инфраструктурата по места. Това си чиста чистка и то бавна.
245
3
 
4
 
! Отговори
ХРАБРИ ГЪБАРИ преди 1 месец
Евроатлантите ще берат гъби. Атомни гъби!
244
7
 
8
 
! Отговори
242 преди 1 месец
Каза си заклинанието - копейка... Сега марш идиоото. хахахах Купи си малко дрога, и се почуствай като истински западен Жендъър. хахахах
243
7
 
5
 
! Отговори
Недоумение преди 1 месец
При СССР ,цялата Украйна бе руска....сега се воюва втора година за всяка педя земя. Да предположим, че утре руснаците завземат цяла Украйна ...и какво от това? Целият Варшавски договор Не им помогна..и русия и комунизмът рухнаха. Сега дали ще е по различно?
242
6
 
16
 
! Отговори
ИдиотиОтДнес преди 1 месец
Руските войски прилагат "тактика на амебата" --- От бг пропагандата само такива заглавия може да се очакват... А може и великата естонска армия от 7000 човека да се намеси и да помогне на окраина. Знам ли такива здрави лъвове по-здрави от бг сглобкаджиите може и да превземат москва.... хахаххахаххахахаххахахахахахах Дано вземат и Тагарев
241
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хахах, копейка, изстреляни ядрени ракети от форумните руски тpoлове - хиляди! Изстреляни в действителност - нито една! Що така, от какво се страхуват в Кремъл?
240
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПсихоДесенИдиот, ПсихоДесенИдиот-е, провеври, последното посещение на Шолц е в комунистически Китай в разговори не за Украйна, а за търговия, може да не са го посрещнали главните, а само кмета и чиновниците, но поне не го пренебрегнаха, като Макрон, на Макрон му нямат доверие, не знам защо, може би точно защото се зъбеше по някое време.
239
4
 
10
 
! Отговори
Хахах преди 1 месец
и после от Маскве само пепел... --- Надай се уе на пияни жени.... хахахах Няма да си жив, просто ще са те изпарили... а след това кво ще стане господ знае...
238
4
 
8
 
! Отговори
Новогора преди 1 месец
какво точно означава "руcлямистите" В българския речник няма такава дума. Кажи отвороко, кажи правоверни партиецо... хахаххахаха
237
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Мьотс има амеба в главата си. Глупости наземни говори. От една страна на руснаците не им достигат сили а от друга ги хвърлят без да ги жалят да пробват здравината на фронтовата линия.
236
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвсем нормално. Разузнаване с бой.
235
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Натовците са единствените които използва колеснка на самолетите за сядане. Неоспорим факт. Муахахахахаааааа
234
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 223, и после от Маскве само пепел...