Кремъл: Оставаме реалисти, не гледаме през розови очила

Дмитрий Песков коментира изказванията на Тръмп
Обновена: 26 юли 2024 18:49 | 26 юли 2024 18:45, Инна Ангелова
43
Кремъл: Оставаме реалисти, не гледаме през розови очила
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като Доналд Тръмп нарече Русия “бойна машина”, победила Наполеон и Хитлер, от Кремъл приветстваха казаното от бившия американски президент, но допълват, че остават реалисти и “не са с розови очила”, съобщава Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на въпрос за коментара на Тръмп, отправен към украинския президент Володимир Зеленски по време на техен телефонен разговор на 19 юли. Тръмп по-късно заяви пред „Fox News, че е казал на Зеленски, че войната трябва да бъде прекратена.

“Сблъсквате се с бойна машина. Ето какво правят руснаците – воюват. Те победиха Хитлер. Победиха и Наполеон. Трябва да прекратим войната“, заяви Тръмп, цитира БТА.

“Вероятно би било полезно за по-голямата част от американската публика да знае, че има много славни страници в историята на Русия. Наистина, може би малко хора в САЩ, имаме предвид обикновените американци и може би представителите на т.нар. политически естаблишмънт, знаят историята толкова дълбоко“.

Същевременно на въпрос за коментарна статия в “Уолстрийт Джърнъл“, един от чиито автори е бившият държавен секретар на САЩ при Тръмп Майк Помпейо, Песков заяви, че Кремъл е настроен реалистично, що се отнася до оценката какво може да значи втори мандат на Тръмп за Русия. В материала си Помпейо предложи Тръмп да наложи нови санкции срещу Москва и да засили помощта за Украйна, ако бъде избран.  

“Никога не сме носили розови очила. Тръмп е представител на американския политически елит, който в момента страда от пълни антируски предразсъдъци“, заяви Песков.

“Когато Тръмп беше президент, американците започнаха надпревара във въоръжаването. При Тръмп срещу нашата държава бяха наложени многобройни санкции. В това отношение за нас той не се различава особено от останалите. Може би той показва малко повече политическа мъдрост по отношение на поддържането на каналите за диалог, но фактически няма специално влияние върху каквото и да е, което трябва да имаме предвид“, каза говорителят на Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: кремълсащрусиятръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко срещнах че Тръмп ще атакува Камала Харис за това че за три години е допуснала 11,5 мил.нелегални емигранти.Това са потенциални работници,бизнесмени хора които ще издигнат САЩ още нагоре.Да не забравяме Мъск също е емигрант от Южна Африка.Какви очила ти трябват за да видиш че Русия се топи и никой не иска да дойде в тази необятна страна нуждаеща се от стотици милиони.Номера с Украйна не сработи да привлечат 45 милиона живели някога в СССР към Русия чрез спец операцията.
42
0
 
2
 
! Отговори
агент 006 Мъдлър преди 1 месец
САЩ дават оръжия на Украйна, на лизинг. Когато Раша развее бял памперс, познай кой ще плаща лизинга 😂.
41
0
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Заредиха ли олио и яйца в Русия? Заредиха ли аптеките?
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига простотии. Краварите пак са крачка напред, брат срещу брат славянин срещу славянин след Горбачов ще бутнат и ПутинДано вече не съм жив
39
4
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
В росия лихвения процент пак го вдигнаха до 18%, всичко е по план, нормална катастрофа, няма място за паника.
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставате си ФАШИСТИ,драги руZNACI.Изключително долни и фалшиви,но Ви благодаря като бивш марксист и русофил.Болезнен и необходим урок.Щом Ваz преболедувах и илюзиите по сесерето,мога вече всичко и нищо не може да ме бутне.*** от класа,който не вярва и на сянката си!Полезно ми е в този кр,венски живот.Спасиба агромнае!
37
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Че кой още носи розови очила :) За завиждане са всички с такива цайси :)
36
8
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Кой каквото и да ми говори и Путин и Зеленски са за п-ре-бив-ане. Допуснаха война , а можеше да решат проблемите по мирен начин.
35
3
 
4
 
! Отговори
усети се малко !! преди 1 месец
До Историк ........ Е****бати и историка си . По неУмен си от Киро про100то, а той е МНОГООО неУмен. Пообразовай се малко преди да ръсиш про*стотии. Всичи знем че невежеството и наглостта са характерни черти на родния евроджендърляк , но ти направо прекли и извиси т*потията в нови непознати да сега висини.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Планът на Републиканците ако победи Доналд Тръмп . Жестоки санкции и 500 милиарда помощ за Украйна с бързо влизане в НАТО . Републиканците ще ги добият .
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишете за неща, казани в телефонен разговор на 19 юли. Бай Дончо е цар на многоходовката и като кон скача по шахматната дъска. Снощи се изцепи, че ще даде на киевския режим модерно оръжие за $500 млрд. по ленд-лиз. Такава е втората част на "мирния план" на Трампеско.
32
5
 
6
 
! Отговори
Пешев образовай се ! преди 1 месец
До Пешев..... Колкото и да не ти се иска,ти си част от така нречените от теб неравностойни славяни. А твоите идоли краварите, даже и не знаят че съществуваш и никога няма да те допуснат в ОБОРА като равен, ами като малко пръчле за обща употреба и готово за жерване - справка Окрайна. Що се отнася до омразата аз ги мразя краварите ТВЪРДО казано. И да-няма по отваратителна нация с много кратка но КЪРВАВА история изпълнена с масови убийства, като започнеш с кражбите от Мексико и завършиш с Окрайна.
31
5
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Много точно определение на Тръмп "бойна машина".Украйна не е критерий за силата,там пипат меко за разбиранията на Кремъл.Лицемери,страх ги е да се сблъскат с нея и то ясно защо.От едната страна разполагат само с ГРАД,второ поколение Катюша и те са опасни,,1969 с един закон изпепелиха хиляда китайски войници,заели остров на гранична река,който после се оказа по договора техен и след 30 години им го върнаха.И това е всичко най-страшно,което имат Украйна.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зсписвай!Камала!
29
1
 
4
 
! Отговори
Игра на полове преди 1 месец
Я да проверя дали ми махнаха забраната да коментирам?
28
5
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Много е пресилено и от двете страни,защото Русия влезе със 155000 армия и направи една мобилизация от 300000 от товага на фронта ходят платени доброволци,а не като в Украйна да ги бият по улиците и да ги пращат на фронта,а както самите украинци казаха преди година и половина,че имат събрана,1 милион , армия,е защо се търсят още 500000 ,а Зеленски драпа толкова да го приемат в НАТО.Нещо не излиза математика
27
0
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Да и много жертви са дали всъщност Украйна дава 4,5 милиона жертви през ВСВ нали е било СССР всички ги броят като руснаци е а Беларус дава 7,5 милиона
26
7
 
7
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Майтапчии ве!Попиляха Украйна една камара народ бе избит и от двете страни и били реалисти,ха,ха,ха.
25
5
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
До Христо ХристовПрочети малко историческите документи. Украинските фронтове във Втората световна на 60-80% са били съставени от украинци.
24
6
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
До Христо Христов"Все едно Елховския полк бил съставен от елховчани..." За такива като теб руснаците казват "больной на голову" или "недоразвитий". Не се обиждай на техните определения. Нали си русофил, приемай ги като комплимент.