Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна

Русия да може да бомбардира Харков, но няма сили да превземе града
15 апр 2024 15:45, Елка Василева
374
Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна
Снимка: БГНЕС
Русия прилага в Украйна така наречената "тактика на амебата", при която, тъй като не ѝ достигат сили за цялостен пробив, тя използва по-малки сили, които проверяват здравината на вражеската обрана по цялото протежение на фронтовата линия, заяви командващият Естонските сили за отбрана генерал-майор Енно Мьотс, цитиран от Укринформ.
 
Той отбеляза в интервю за естонска медия, че руските войски наскоро за засилили атаките си срещу Харков и пропагандните канали на Москва призовават градът да бъде заличен от картата.
 
Мьотс каза, че е чудо, че градът все още е цял, тъй като се намира недалеч от фронтовата линия. Според генерала Русия се опитва да разшири фронтовата линия и да принуди Украйна да разпръсне отбранителните си сили.
 
"Руснаците прилагат нещо, което можем да опишем като тактика на амебата. Съзнателно или не, на тях не им достига силата за цялостен пробив, поради което те проверяват здравината на линията навсякъде, без да се интересуват от живота на войниците си и от машините си, надявайки се да им се отдаде възможност. Това е техният начин на действие не само на бойното поле, но може да се каже и в глобален план", смята Мьотс.
 
Той добави, че руският режим също така наблюдава Естония и другите балтийски страни и чака удобен момент, за да предизвика нещо. "Това се случи и в Африка, където Русия си проби път с лакти, разпростря пипалата си, докато европейските сили и коалиции в крайна сметка се оттеглиха, бяха изтласкани, а руснаците все още са там", добави генералът.
 
Мьотс заяви, че макар Русия да може да бомбардира Харков, тя няма сили да превземе града.
 
"Те могат да си пробият път през града веднъж, но удържането му изисква много повече войски. А точно това липсва на руснаците сега. Макар да виждаме, че Русия създава повече войски за себе си - факт е, че днес тя има повече войски в Украйна, отколкото преди две години - качеството на тяхната подготовка и командване е ниско някъде около нивото на взвода и ротата. През последните седмици те се опитват да комбинират бронирани атаки на ниво рота, но видяхме само няколко такива опита", каза естонският генерал. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
13
 
6
 
! Отговори
русия се провали ! преди 4 седмици
ЩЕ ЗАВИЖДАТ НА АМЕБИТЕ, АМА ЩЕ Е КЪСНО ! СЛЕД всичкитеПРОСТОТИИ НА кремълскитеТИКВИ...
312
5
 
18
 
! Отговори
Амебата е в Киев преди 4 седмици
Амебата друса кока в Киев, носи една вмирисана зелена тениска, дето не е прана от 1 година и се показва по медиите брадясала и вмирисана зелената Киевска амеба.
311
9
 
3
 
! Отговори
Рушофилска курва преди 4 седмици
дано сделат централна канализация в кУмсОмолск на аМур, че се вмирисаха от тези септични ями. Успех, ама надали.
310
4
 
17
 
! Отговори
Юлиян до 306 преди 4 седмици
Русия където и да отиде, помага.Строи язовири,инфраструктурни обекти,заводи.Изобщо залага фундамента на основата на който се обуславя последващото икономическо развитие.Където и да е била,направеното след нея остава за поколенията и навсякъде я помнят с добро.Западът прави обратното.Заробва с кредити бедните държави и с подкупи и шантаж ги прави постоянно зависими.И спокойно "изсмуква"на безценица ресурсите им.Затова зависими доскоро страни от Африка,Азия и Латинска Америка се обръщат към БРИКС.
309
4
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 4 седмици
Не можела Русия!!!Виж го ти "Мозъка".Че ако тя не може,тогава кой?Благой?Напъват се тук някакви незначителни"евроатлантически въшки" да излязат на челото и плямпат всякакви небивалици,сякаш нещо зависи от тях."Експерти" без перспектива.Възпитаници на "изгорялото" училище.
308
5
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Кметът на наводнения руския град Орск си е купил апартамент в Дубай за почти половин милион долара. Четири месеца преди това семейството му се преместило в Дубай, а синът му напуснал Росия още през 2022 година, в началото на мобилизациите.
307
3
 
9
 
! Отговори
Юлиян 2 преди 4 седмици
Кой не може да мобилизира за месец толкова нови бойци,колкото губи само за седмица?Кой не може да компенсира унищоженото и повредено от противника въоръжение и техника?Кой губи катастрофално един след друг енергетичните и логистични,изключително важни,незаменими обекти.Да не би да е Русия.Украйна и нейната армия са пред колапс.Украйна е на ръба на пропастта.Какви са тия непочиващи на никакви факти твърдения.Русия напредва бавно, методично и планомерно.Знае как и може.И нищо не може да я спре.
306
3
 
14
 
! Отговори
Юлиян 1 преди 4 седмици
Ей,хора,мислете поне малко с главите си.Естонски"генерал"!На каква"армия".За тях и подполковник е прекалено много.Каквато армията,такъв и "генералът".Едно,че лъже за загиналите,второ,че изопачава истината.Украинската защита"трещи"и се"пука"по цялата линия на фронта.Загубите им са в ПЪТИ ПОВЕЧЕ от тези на руснаците.Дезертьорството взима катастрофални размери.Преди дни украинското командване дори взе решение да разформирова една бригада заради масовият характер на дезертирането...
305
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Запада стотици години краде чужди народи. Чрез робство,колонизация" И колхозниците им завидяха няколко века по- късно и решиха, че ше го правят и те ли?
304
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"И да пазите България и християнството." А па вие кАпейки я пазите като веете чужди байряци на връх националния ни празник ли?
303
3
 
10
 
! Отговори
Отечество преди 4 седмици
Запада стотици години краде чужди народи. Чрез робство,колонизация, незаконно придобиване на ресурси, избиване на местно население. Създава корупция в управлението, всичко за да богатее на чужд гръб. А вие благовеете пред тях, защото се кланяте на парите им. Ако обичате духовното, щяхте да сте критични. И да пазите България и християнството.
302
1
 
4
 
! Отговори
July преди 4 седмици
Very good. Време е за игра на мишка и котка.
301
2
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 4 седмици
смешни натовци, не ви стиска да нападнете Русия. Но пращате нашите славянски братя да се избиват за вашия интерес. Сеете бури...
300
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Руските жертви и 500 000 да са, това като процент" Дойдохме ли си на думата, че за кАпейките както естествено и за колхозниците (от тях се учат) са само процент и нищо друго? Нормално е за племената застинали като разбиране в 17 век. За това по време на колхозническата ни окупация държавата ни беше оградена, че никой не искаше да остане тука в мизерията. Доста хора си рискуваха дори животите да напуснат границата на България. За Източна Германия даже няма и да споменавам какво беше.
299
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия разпростряла пипалата си в Африка и изтласкала от там европейските сили. А, може би, Русия рязна европейските пипала? Векове тези пипала изсмукваха Африка. Но, както каза Путин, балът на вампирите приключи.
298
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
Относно жертвите...според руснаците, всеки десети украински младеж е мъртъв. Гледаме как ги отвличат на улицата. Нормално украинските младежи да се дърпат. Нямат пари за Слънчев Бряг, крият се по цял ден из дупки. Руските жертви и 500 000 да са, това като процент от руската мъжка съслойка е 6-7 пъти по-малко от украинската. Тоест, ако всеки 60-ти руснак загива, то за Украйна е всеки десети. А сега смятайте кои ще се стопят първи.
297
0
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
За Украйна не знам дали ще има пробив, но в Естония със сигурност ще има. Това го сърби тоя.
296
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Надявам се разбра цетаджиьо идеята." Това "цетаджиьо" от цетка ли идва кАпейка (само, че и това се пише с "д"), че нещо се бъркам вече като някой от вас иска да напише нещо и е пълно с правописни грешки. То нормално де, не ви се сърдя. Толкова си можете кАпейките.
295
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хахах освен на амебата прилагат и на охлюва вече трета година. Нищо, че това им струва над 300 хил жертви и ранени на колхозниците. Кога там човешкия живот е значел нещо?
294
0
 
9
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 4 седмици
Да кажа нещо на глупавия Анонимен от 285 пост.Идеята за 2 г.не е да се превземат главоломно територии,а да се привличат повече нацисти в месомелачка и на 2м под земята, после,глупендеро.После пътя за руснаците е свободен на запад.Надявам се разбра цетаджиьо идеята.