Москва предлага 22 хил. долара на мъжете, които отидат на фронта в Украйна

Русия се опитва да запълни армията си
24 юли 2024 21:30, Нели Христова
295
Москва предлага 22 хил. долара на мъжете, които отидат на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Властите в град Москва предлагат рекорден бонус на новобранците, които решат да се бият в Украйна, в последния знак за надпревара за увеличаване на броя на руските войски.

Финансовият стимул идва докато президентът Владимир Путин се бори да наеме войници за своята армия, а пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна продължава трета година.

Кметът на Москва Сергей Собянин въведе еднократен бонус от 1,9 милиона рубли (около 22 000 долара) за жителите на града, които се присъединят към армията, според изявление от вторник.

Всеки, който приеме предложението, ще спечели до 5,2 милиона рубли ($59 600) през първата си година служба, се добавя в изявлението.

Тези, които желаят да се присъединят към битката в Украйна, могат също да получат еднократни парични плащания от около $5,690 - $11,390 за наранявания, "в зависимост от тежестта", а семейството на войник, убит в действие, може да получи $34,150.

Въпреки че броят на загубите в Русия остава забулен в тайна, оценките сочат, че броят на загиналите сред войниците е висок. Повече от 70 000 войници вероятно са били убити или ранени само през май и юни, каза британското министерство на отбраната в актуализирана информация от 12 юли, тъй като руската армия е изправена пред големи загуби на нов фронт в района на Харков.

Изчислено е, че Русия е загубила 87% от действащите сухопътни войски, които имаше преди да започне инвазията си в Украйна, и две трети от своите танкове преди нахлуването, каза пред CNN източник, запознат с разсекретена оценка на американското разузнаване, предоставена на Конгреса през декември миналата година.

Социалните медии са пълни с видеозаписи, заснети от дронове на руски войници, убити или осакатени в битките, които войниците мрачно наричат ​​"месомелачка" срещу украинските защитници. Украинските войници често са говорили за това как руснаците ги превъзхождат числено превъзхождащите и честно се сблъскват с т. нар. "атаки от човешка вълна" . По думите им командирите на врага изглеждат щастливи да толерират бруталните нива на изтощение.

Тъй като смъртните случаи сред персонала нарастват, Кремъл търси навсякъде, за да намери бойци, които да изпрати на фронта.

Путин нареди на въоръжените сили на страната да увеличат числеността на войските със 170 000,
което ще доведе общия брой на руския военен персонал до повече от 2,2 милиона, включително 1,32 милиона войници, съгласно указ, публикуван от Кремъл през декември.

Това се равнява на увеличаване на размера на руската армия с 15% и бележи второто подобно разширяване на армията, откакто Путин започна своята инвазия.

Путин първоначално нареди незабавна "частична мобилизация" на руски граждани през септември 2022 г. след поредица от поражения, които предизвикаха взаимни обвинения в Москва. Мобилизацията означаваше, че гражданите, които са военни резервисти, могат да бъдат призовавани, а тези с военен опит подлежат на наборна повинност.

Мобилизацията доведе до ожесточени демонстрации – особено в регионите на етническите малцинства в Русия, където бяха съсредоточени усилията за мобилизация – и предизвика масово изселване на мъже на военна възраст, които бягат от страната, за да избегнат участие във войната.

Въпреки че кампанията за мобилизация беше спряна през ноември 2022 г., след като официални лица казаха, че целта за набиране на 300 000 души персонал е изпълнена, Русия набира бойци извън границите си, за да се бият в Украйна.

Русия е вербувала около 15 000 непалци да се бият във войната в Украйна, като много от тях са останали травматизирани, докато неизвестен брой остават изчезнали или вероятно мъртви. Непалски войник, който говори пред CNN, каза, че афганистански, индийски, конгоански и египетски новобранци са сред тези, които се обучават в руските военни академии за чуждестранни бойци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
2
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
Абе, аз ще им го дам ДДС-то, ама ще го пие Лойко
222
2
 
2
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
Аз отивам, ама нашите продажници нема да ме пуснат, ша искат ДДС
221
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И те се запътиха ли...рашистите много добре знаят, че ако бъдат ранени трябва да бъдат гръмнати защото нямат ресурси за лечение и възстановяване- затова и нямат мераклии от Непал, Индия, Китай...
220
4
 
5
 
! Отговори
Пълното Отчаяние преди 1 месец
Руският Живот поскъпва. Ще вдигнат на 32,000 и на 42,000 и на 52,000 долара - до Пълното Отчаяние.
219
8
 
6
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
На 23 юли ракета"Искандер"удари по пункт за временна дислокация на западни военни специалисти в Дергачи Харковска област.В резултат на удара са унищожени 50 западни "вече бивши" специалисти.На "печелившите",честито!
218
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама как така,нали уж Русия беше фалира ли в следствие на 16-те хиляди санкции които и бяха наложени,нали бяхте запорирали над 300 милиарда долара,как става това на едните плащат добре,а другите ги гонят като kучета по улиците и ги пращат на фронта?
217
1
 
3
 
! Отговори
5:1 преди 1 месец
Да да ама не.
216
5
 
3
 
! Отговори
Бай Кор преди 1 месец
Егати и статията! Русия си увеличавала армията...що за тъпотии.Пишещата, имаш ли си на представа въобще как е структурирана армията на Русия?Предлага се платена длъжност, не редовна армия.Редовната им армия, участва на 3% в бойнете им действия на територията на Украйна.В Русия все още има наборници и по закон се набират в два сезона младежите да отбият военната служба.В годината, два набора се застъпват.В Украйна са волнонаемни от новите републики, срочнослужещите са много малко.Професия войник.
215
5
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 1 месец
Ирина Фарион на Бандеровских чтениях. Февраль 2015 годаЕ СЕГА Е ОТИШЛА ПРИ БАНДЕРА ДА СИ ЧЕТАТ ЗАЕДНО ФАШИСТКАТА ЛИТЕРАТУРА
214
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нА 19 ЮНИ НЕИЗВЕСТЕН Е УБИЛ УКРАИНСКАТА БИВША НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ДЕПУТАТКА иРИНА фАРИОН ОТ лВОВ. сЪЩАТА ДЪЛГА Е КРИЛА ЧЕ Е ЧЛЕН НА кпсс НО НАКРАЯ СЛЕД КАТО Я РАЗОБЛИЧАВАТ КАЗВА ЧЕ Е ВЛЯЗЛА В кпсс ЗА ДА ХАХА Я УНИЩОЖИ ОТВЪТРЕ. КАТО НАШИТЕ КОМСОМОЛЦИ ОТ ППДБ. ХАХАХАХ НЕЙНИ ИЗКАЗВАНИЯ - ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ПАРТИЯТА НА РЕГИОНИТЕ СА ЧИСТ КРИМИНАЛИТЕТ. СВЕЩЕНИЦИТЕ ОТ УКРАИНСКАТА ЦЪРКВА НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ХРИСТИЯНСТВОТО, ЧИЙ Е ЕЗИКА, НЕГОВА Е И ВЛАСТТА - ЗАТОВА Е РАДЕТЕЛКА ЗА ЗАБРАНАТА НА РУСКИЯ ЕЗИК.
213
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропагандно смешни напъни на една полоена увредена тьотя. Къде е дайте официалният източник на тази инфо за тези пари.Чакам и Мутрафоня включете
212
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На обещания са силни, а в действителността големите пари ги вземат само подбрани хора.
211
2
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Двадесет и две хиляди долара да отиде на фронта и само електрическо колело , ако не се върне . Откъде тези долари ? Нали БРИКС ги убиха ? Защо на плащат в рубли ?Мале ,мале..!
210
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне предлага доброволно и дава пари. Не като урките събират хора по улиците против тяхната воля и желания
209
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Бонуса ще ролучат родителите на загиналия новобранец.
208
3
 
3
 
! Отговори
Нацист преди 1 месец
За тези пари също бих отишъл
207
8
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Москва имат много по-добри ресурси, и то по много: танкове, бойни машини на пехотата, войници. Техните първоначални сили за нахлуване от 100 000 са нараснали до 520 000, а целта е до края на годината е увеличаване на армията на до 690 000 войници, обясни главнокомандващият ВСУ.По думите му от 2022 година насам броят на руските танкове се е удвоил - от 1700 на 3500, артилерийските системи - утроили, а броят на бронетранспортьорите се е увеличил от 4500 на 8900.
206
5
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Главнокомандващият ВСУ Сирски: От началото на войната количеството на руската техника само се увеличаваВ иинтервю за британския вестник The Guardian главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна
205
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Печелившите от войната в Украйна са руският народ, защото се освобождава, губи украинският защото губи земите където асимилираше руснаците чрез нещо като възродителен процес. Печелят руските и американски оръжейни корпорации, губят загиналите от двете страни, а икономическите загуби са основно за народите от ЕС.Прочети още на: https://dnes.bg/index/2024/07/25/sasht-udari-stenata-shte-padne-li-kiev-pod-imperskoto-gospodstvo-na-moskva.614818#comment-newest
204
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2ст.а доларът за три години вече се обезцени наполовина хахахах тролскитеее спестявания в центове отлетяха.