Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна

Русия да може да бомбардира Харков, но няма сили да превземе града
15 апр 2024 15:45, Елка Василева
374
Руските войски прилагат "тактика на амебата" в Украйна
Снимка: БГНЕС
Русия прилага в Украйна така наречената "тактика на амебата", при която, тъй като не ѝ достигат сили за цялостен пробив, тя използва по-малки сили, които проверяват здравината на вражеската обрана по цялото протежение на фронтовата линия, заяви командващият Естонските сили за отбрана генерал-майор Енно Мьотс, цитиран от Укринформ.
 
Той отбеляза в интервю за естонска медия, че руските войски наскоро за засилили атаките си срещу Харков и пропагандните канали на Москва призовават градът да бъде заличен от картата.
 
Мьотс каза, че е чудо, че градът все още е цял, тъй като се намира недалеч от фронтовата линия. Според генерала Русия се опитва да разшири фронтовата линия и да принуди Украйна да разпръсне отбранителните си сили.
 
"Руснаците прилагат нещо, което можем да опишем като тактика на амебата. Съзнателно или не, на тях не им достига силата за цялостен пробив, поради което те проверяват здравината на линията навсякъде, без да се интересуват от живота на войниците си и от машините си, надявайки се да им се отдаде възможност. Това е техният начин на действие не само на бойното поле, но може да се каже и в глобален план", смята Мьотс.
 
Той добави, че руският режим също така наблюдава Естония и другите балтийски страни и чака удобен момент, за да предизвика нещо. "Това се случи и в Африка, където Русия си проби път с лакти, разпростря пипалата си, докато европейските сили и коалиции в крайна сметка се оттеглиха, бяха изтласкани, а руснаците все още са там", добави генералът.
 
Мьотс заяви, че макар Русия да може да бомбардира Харков, тя няма сили да превземе града.
 
"Те могат да си пробият път през града веднъж, но удържането му изисква много повече войски. А точно това липсва на руснаците сега. Макар да виждаме, че Русия създава повече войски за себе си - факт е, че днес тя има повече войски в Украйна, отколкото преди две години - качеството на тяхната подготовка и командване е ниско някъде около нивото на взвода и ротата. През последните седмици те се опитват да комбинират бронирани атаки на ниво рота, но видяхме само няколко такива опита", каза естонският генерал. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Майор Енно от Естония!? дава оценка слаб на руските части, които са с огромен боен опит и отлично екипирани. Това е някакъв цирк, не бих вярвал на една дума от тази скалъпена статия.
292
1
 
24
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 1 месец
Тоя аматьор дето го цитирате,надали е виждал амеба,камо ли военни действия.
291
1
 
19
 
! Отговори
Ситуацията е такава преди 1 месец
защото такива като този всезнайко с военен псевдопрактически опит подценяват руснаците! Спрете да давате общественост на такива зомбита и питайте някой с опит! Доколкото знам единствените, които имат богат опит са американците и руснаците, като янките имат може би повече опит! Франсета и други грандоманчета имат само самочувствие, но и дълги крака за бързо бягане!
290
9
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
абе, нещо в курган било станало, според непотвърдени източници, кво пише по руските медии
289
2
 
11
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Накрая да няма тактиката на мечката-всичко на лом.
288
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ст Стамболов. Верно ли тей праят украинцити ?
287
14
 
7
 
! Отговори
Ст Стамболов преди 1 месец
Украинците ги млатят здраво и то със ПЕСТЕНЕ НА БОЕПРИПАСИ .
286
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 285. Нал спред вас Русия беше Нигерия с ракети ? Сега пък била много силна. Последно ?
285
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 285. Къде тука става въпрос за "победите на окупатора" и съответната радост ?
284
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
голяма радост се радвате кoпейки на "победите" на окупатора, то все едно да се радваш как 13-годишен млати 5-годишен, да 5-годишния е прав, но е 5-годишен, но виж 13-годишния е "голем мъжага" с "голема победа" за 2 години
283
7
 
4
 
! Отговори
Каинов комплекс преди 1 месец
А ние, Възрожденското ЛГБТ, какво печелим от това?
282
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руските войски са съставени от амеби, каква да им е тактиката
281
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИдиотиОтДнесТова е стара военна тактика, през ВСВ, руснаците също са я използвали и то на огромни разстояния, наричана е по различни начини и с различни имена, вкл. и "полумесец", но на човека, са му амеби и едноклетъчни в главата, какво да го правиш? Кой за каквото си мисли!
280
3
 
14
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Засега близката цел е Часов Яр. Бавно се затяга примката около него. Но е вярно че руската армия атакува по цялата фронтова линия.
279
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мьот са е омьотсал напълно : значи на руснаците не им стигат сили и затова изпращали малки групи сили и техика без да се интересуват от жертвите понеже не им стигали сили. Мерси бе Шерлок.
278
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе ,,генерале'' във учебниците по военно дело това се нарича разузнаване с бой,пращаш малки части с цел противника да разкрие силните и слабите си места,да установиш разположението на огневите точки на противника и т.н. Ама как да ги знае тези неща генерал на повикване.
277
9
 
4
 
! Отговори
SHOP IN Sofia преди 1 месец
кАде денАхте Марчето Захарова?
276
10
 
1
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
ДремРуснаците,като са им плитки мозаците ,дълги са им езиците,а така само мухи ловят.война и от двете страни,само хората страдат и нищо друго!!!..смешна работа!!
275
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внимание, внимание! Говорит Москва! Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами!
274
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Внимание! Говорит Москва! Наше дело правое, победа будет за нами!"