Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората

Всеки пети жител вече го е напуснал от началото на войната
8 апр 2024 15:23, Петър Бойчев
128
Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората
Снимка БГНЕС

Русия продължава да тероризира цивилното население на Харков, обстрелвайки града почти всеки ден. Сега стратегията на Руската федерация е напълно да унищожи Харков и да го подчини, пише The Times.

Изданието пише за неотдавнашния нощен обстрел на Харков. Тогава ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов заяви, че Русия се прицелва в местата, където живеят хора, като по този начин се опитва да сплаши цивилните, пише Фокус.

The Times също цитира Владимир Соловьов, който казва, че "Харков трябва да бъде заличен от лицето на земята“. Известно е, че от февруари тази година цивилните ежедневно страдат от ракетни удари и атаки с дронове, чиито основни цели са обекти на енергийната инфраструктура и жилищни сгради.

"Десетки села в района, граничещ с Русия, трябваше да бъдат евакуирани след интензивен обстрел. В резултат на това от 526 000 души – всеки пети в Харков и околностите му са класифицирани като "вътрешно разселени лица“ (ВРЛ)“, цитира изданието Синегубов.

В материала се отбелязва, че заради близостта на града до Донецкия басейн (Донбас) и положението му в центъра на железниците, той е от стратегическо значение.

Харков се намира на 40 километра от руската граница, следователно, както отбелязват журналистите, превземането му ще позволи на руснаците да обкръжат украинските въоръжени сили в Донбас.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски увери, че Харков вече "не е в опасност“, но отбеляза, че руснаците не крият факта, че градът е тяхната "желана цел“.

"Ако продължат да нанасят ежедневни удари, както направиха през последния месец, може да останем без ракети и нашите партньори знаят това“, предупреди държавният глава.

Освен това авторите на материала добавят, че в Харков става все по-трудно да се намери жилище за тези, които са загубили дома си, защото училищата и общежитията на университетите са пълни.

Изданието подчертава, че малките градове и села около Харков са се превърнали в центрове за настаняване на вътрешно разселени лица, включително град Валки с население от 8 хиляди души. Там са подслонени около 23 хиляди разселени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Прави са руснаците ,много по- честни и хуманни са от украинските нацисти -терористи !
49
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таймс нещо са се объркали,това не може да е вярно, руснаците свършиха ракетите отдавна. А и украинците свалят всички руски ракети. Мдаа....
48
6
 
12
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Русия нама да е изостанолала както казва един *** но Англосаксонците ще загубят Световното господство не в далечно бъдеще.
47
5
 
13
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Англосаксонската из.ет не казва колко завода и поселения са сринати със земята в Харков.
46
12
 
8
 
! Отговори
До Зеленски преди 1 месец
ооо Зеленски ли го причини на народа си, казваш да беше преклонил главица, нямаше да се случи, то ако беше така ние първо щяхме да сме турци, а после руснаци, макар че последното още работи, яко са промити мозъците на някои
45
11
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
а къде да се крият ве, на марс ли да отидат, нали терористите са им влезли в държавата избиват и изнасилват, крадат...
44
3
 
6
 
! Отговори
Нещастието на преди 1 месец
Харков Е ЧЕ се намира на 40 километра ОТ ГРАНИЦАТА С РУСИЯ! Както Буш старши бе казал, нещастието на арабите е, че седят върху нашия петрол!
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дори да срине цяла Украйна и да избие жителите и, рашистан ще остане една изолирана държава в бъдеще следователно изостанала, и русофили, вземайте си багажчето и в любимата ви русия, България няма нужда от такива!
42
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а пасольството на мутрофанова какво лъже днес?...
41
5
 
11
 
! Отговори
емо преди 1 месец
както винаги се цитират англоезични медии, които меко казано са русофобски. в харков руснаците атакуват военни и свързани с тях енергийни обекти, но не и цивилното население, което е руско. хубаво е, че населението напуска, тъй като украинските нацисти няма да могат да го ползват като щит срещу настъпващите руски части.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия цели там където укропите се крият. А това че укропите се крият зад собствените си цивилни си е изцяло техен проблем.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко струва един Пейтриът? Зелеснки ги иска но, хамериканските ей така безкрайно няма да ги дават пък искат плюс самолети... Боже мой..
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно така е и ракетите напоследък са ясен сигнал - тези от Одеса и Харков да опаковат и да се релокират.
37
2
 
18
 
! Отговори
да преди 1 месец
колко години са се готвили руснаците да си върна украйна пак в руската федерация, и няма да спрат докато не го направят, колкото и да джафкат отстрани пекинезите!
36
2
 
15
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Зеленскииии, какво си причини на родината , за да не ти разкрият далаверите и за да можеш още ги и тия около теб да крадете.
35
1
 
5
 
! Отговори
090 преди 1 месец
До Анонимен 30 --- ВВП ще си вземе Харков и Одеса и ще спре.
34
1
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
те хората се изнесоха преди седмица. Очаква се изглежда щурм и туй то, заминава града у Русия. Тия гениални евро политици дали ще им уврът главите по някое време
33
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта на Русия е, нескончаеми терористични действия срещу Украйна.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея ракети от месеци свършват, пък не свършват.
31
3
 
19
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Бах таз Симфония!!!! Дори Русия не знае кви планове има ама важното е, че дребнобританците знаят вместо тях!!! -))) В края-накращата, нали Борката Джонсън провали подписаното мирно регулативно споразумение между Русия и Украина подписано в Истанбул, и им рече: " воювайте до последния украинец, бе"! -))))