Шествие пред президентството по повод годишнината от войната

МС и НС ще светнат в синьо и жълто
Обновена: 24 фев 2024 22:23 | 24 фев 2024 20:00, Стела Стоянова
648
Шествие пред президентството по повод годишнината от войната
Снимка БГНЕС, архив

Пред сградата на президентската институция в столицата се събраха стотици граждани, за да заявят подкрепата си за украинския народ по повод втората годишнина от началото на войната на Русия срещу Украйна.

Ще се проведе шествие под наслов "Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна".

Сградите на Народното събрание и на Министерския съвет ще бъдат осветени тази вечер в цветовете на украинското знаме.

През тези две години Украйна показа на целия свят, че на злото може и трябва да се противопоставяш, защото любовта към родината и стремежът към независимост дават огромна сила дори и на малки държави и народи, казват организаторите на шествието по повод втората годишнина от началото на войната. Това са сдружение БОЕЦ и украинските организации "Мати Украйна" и Интеграционно-образователният център "Украински Вулик (кошер)".
Десетки граждани, български и украински, с развети български и украински знамена и плакати с призиви за спиране на войната са пред президенстовото.
Представители на украински организации излязоха пред събралите се, за да благодарят на България, че е приела хиляди майки с децата им, избягали от войната, както и да призоват правителството за бърза и адекватна помощ за украинския народ и за украинската армия.

Десетки хиляди загинали, 20 хиляди деца изведени от окупираните територии без близките им да знаят къде са, 1200 деца, осакатени от бомби през последните две години. Това е само част от статистиката, която ораторите представиха пред дошлите.

Разположена е и своеобразна изложба с фотоси на разрушенията от войната, както и на деца, родени в бомбоубежища или прекарващи голяма част от дните си там.
Очаква се да има изказвания в подкрепа на Украйна, минута мълчание в памет на загиналите във войната, след което е предвидено да се проведе шествие от площад "Независимост" до Народното събрание.

Според предварителните планове на организаторите, шествието ще завърши на Орлов мост.

На този етап все още движението около президентството не е блокирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още по темата: войнаНСУкрайнаМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
украйна имаше право да се защитава - срещу това да бъде поробена за война срещу Русия, правото на защита вече е на страната на Русия, и се налага да го опражнява само защото укропите не упражниха своето на време. Колкото по дълго губи покрайна, толкова повече ще загуби.
340
16
 
4
 
! Отговори
Ха ха, преди 6 месеца
Копейките са забавни! И Западът и Китай отсвириха Путин да руския газ, и подписаха с Катар! Путин ходи да се моли на Индия да им купува петрола да ...рупии!
339
1
 
17
 
! Отговори
Укрофили укропросяци преди 6 месеца
Както са се събрали направо да се товарят на влака с БТР-те и на фронта.
338
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичко в Западна Европа е страхотно, заведенията са пълни, стадионите са пълни, живота си върви, а пък блатниците се чудят кой прекрасен ден бомбите ще почнат да хвърчат и на тяхна територия и са ги изхвърлили от всякакви спортни състезания и музикални концерти и всичко муахахахахах
337
15
 
5
 
! Отговори
Германец преди 6 месеца
Рублен и копейкин вкараха ли ги в украинската база данни Миротворец? Ако не, какво чакате да пуснете сигнал?
336
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гледайте как Украйна напредва на фронта в украинските телеграм канали: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Rus_criminal; voin_dv; ФРОНТОВИК
335
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Родните *** и видни АнаЛизатори истерясват цял ден в безсилната си злоба.А руската армия млати бандеровците като маче у дерек.Кееееф!
334
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германия и Франция са под блокада, във всички страни се вдигат мащабни протести, заради икономическста криза, инфлацията и бедността. Тука всичко е точно. Къде сте бе jultoпаветници, къде сте бе платени с0р0с0иди?
333
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На фона на десетките хиляди"квартиранти"които си отглеждаме,не са ли твърде малко стотина позьори?
332
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като се разхождам по улиците 3 от 10 човека са русофоби и тия същите за една ракия биха продали и майчиното си мляко. Биха станали палачи подчинени на западния фашизъм.
331
11
 
2
 
! Отговори
до 340 преди 6 месеца
Но пък к0пейките предпочитат да драскат глyпоcтите си изкопирани от руските телеграм пропагандни канали в интернет и нито един от тях не отиде да се бие за великата руска армия която уж мачка наред според тях и не дава жертви МУАХАХАХАХАХ
330
4
 
1
 
! Отговори
Бот Наталия преди 6 месеца
Искаха да ме направят русофил!
329
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нашите нацяги са много смели. За 2 години отидоха само 5 нациста да се бият за усссрайна. Единия бели картофи. 3-*** избягаха, 5-тия приятеля на Расате го денацифицираха хахахаха
328
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига с тоя бензин, тя дори една Канада има повече петрол от Блaтная, да не говорим за САЩ и Саудитска Арабия. пp0cuя е държава плюнкa в която човешкия живот не струва нищо
327
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Местните русофоби да заберат 300-те хиляди дезертирали укронацисти туристи у нас и всички дружно към окопите на Донбас!!! Вън murviiiii!
326
4
 
8
 
! Отговори
Предприемач преди 6 месеца
Видех ги, половината беха украици, млади и годни за служба, ама господ го дарил с крадливи родители, та сега им харчат парите тук в България, а бедните отиват зян за фюрер Зеленски
325
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Изостаналата" социалистическа Корея (КНДР) произвежда ракети и всякакви високи технологии. Населението на Корея расте, докато Бг е в демографска катастрофа. Потърсете в Гугъл напишете "Пхенян", вижте облика на града. Сф прилича на разбита, изостанала кл0ака в сравнение с Пхенян. Корея е само една, защото южната част е п0робена от кравария отдавна, точно като Бг сега. Време е за освобождение от Zападното Zл0! Слава на Чучхе, долу западните т0талитарни режими!!!
324
3
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
До Анонимен 316: А да опитат, де! 'бах ти бра-туш-ковс-ка-та теория сар-матс-ка, 'бах ти! А ти с честотата ти 149.200 и "Волга" - към някое весело заведение.
323
4
 
12
 
! Отговори
Путински бензин преди 6 месеца
Каквото и да правиш русофобе, бензина ти го дава Путин. Ти русофобе караш таратайката си с руски бензин.
322
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Русия е велика - Eй безмозъчнико, всичко е полято в кръв .