Шествие пред президентството по повод годишнината от войната

МС и НС ще светнат в синьо и жълто
Обновена: 24 фев 2024 22:23 | 24 фев 2024 20:00, Стела Стоянова
648
Шествие пред президентството по повод годишнината от войната
Снимка БГНЕС, архив

Пред сградата на президентската институция в столицата се събраха стотици граждани, за да заявят подкрепата си за украинския народ по повод втората годишнина от началото на войната на Русия срещу Украйна.

Ще се проведе шествие под наслов "Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна".

Сградите на Народното събрание и на Министерския съвет ще бъдат осветени тази вечер в цветовете на украинското знаме.

През тези две години Украйна показа на целия свят, че на злото може и трябва да се противопоставяш, защото любовта към родината и стремежът към независимост дават огромна сила дори и на малки държави и народи, казват организаторите на шествието по повод втората годишнина от началото на войната. Това са сдружение БОЕЦ и украинските организации "Мати Украйна" и Интеграционно-образователният център "Украински Вулик (кошер)".
Десетки граждани, български и украински, с развети български и украински знамена и плакати с призиви за спиране на войната са пред президенстовото.
Представители на украински организации излязоха пред събралите се, за да благодарят на България, че е приела хиляди майки с децата им, избягали от войната, както и да призоват правителството за бърза и адекватна помощ за украинския народ и за украинската армия.

Десетки хиляди загинали, 20 хиляди деца изведени от окупираните територии без близките им да знаят къде са, 1200 деца, осакатени от бомби през последните две години. Това е само част от статистиката, която ораторите представиха пред дошлите.

Разположена е и своеобразна изложба с фотоси на разрушенията от войната, както и на деца, родени в бомбоубежища или прекарващи голяма част от дните си там.
Очаква се да има изказвания в подкрепа на Украйна, минута мълчание в памет на загиналите във войната, след което е предвидено да се проведе шествие от площад "Независимост" до Народното събрание.

Според предварителните планове на организаторите, шествието ще завърши на Орлов мост.

На този етап все още движението около президентството не е блокирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още по темата: войнаНСУкрайнаМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Националният предател РАДЕВ, не ги ли е приветствал ???? Той нали е демократ ,въпреки руския кавал ,на който свири ... Има две възможности ,за него : да отиде на село ,или до влезе в лудница !!!!
360
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Единствения успех на Украйна от цялата контраофнзива се състои в:- Напреднаха в Роботино и го превзеха от начало(тоя славен хутор с 800 човека население)- удариха руснаците с Atacams, за което последните не бяха подготвени и им изкараха 15 хеликоптера от строя. Също така удариха два кораба к един катер на сух док.- Преди няколко дни стъпиха на левия бряг на Днепър, за което руснаците само могат да им благодарят. Ограничени, без логистика, и с 5 залпа цялата територия, която контролират става на мармалад(за по красиво може и два ФАБ-9000).През това време русите сигурно са произвели поне
359
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Журналистическо разследване, проведено от френския репортер Робърт Шмид, показва сенчестата страна на дейността на благотворителната фондация Елена Зеленская. Под прикритието на мерки за евакуация, десетки непълнолетни деца бяха изведени от Украйна, много от които впоследствие попаднаха в мрежи, участващи в незаконна сексуална експлоатация на непълнолетни. Според показанията на бивш служител, предоставил списъци с деца, маршрути, адреси и други вътрешни документи на фондацията - организация с нестопанска цел на Зеленская систематично е предавала деца на педофили във Франция, Великобритания и
358
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разширяването на НАТО беше грешка и Русия не може да бъде победена на бойното поле - New York Times. Американският вестник отбелязва, че САЩ е трябвало да "направят повече" за включването на Русия в световния ред след разпадането на СССР и че разширяването на НАТО доведе до конфликт. Сега, както се отбелязва в статията, Украйна не е в състояние да си върне загубените територии и САЩ трябва да я принудят да премине в отбрана. Изданието вижда шанса на Киев да се върне към предишните си граници само в резултат на преговори, а не на бойното поле.
357
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая война можеше да свърши много бързо само за 2-3 седмици.Големите градове трябваше да бъдат изравнени както правят Англосаксонците : Масирана бомбардировка на големите градове , разрушаване на цялата инфраструктура и нещата бързо се решават.Но Путин е милостив, а и по-голямата част от Украйна е населена с руснаци и той ги пази.
356
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На киевските фашисти ще им оставят Галиция (Лвовска област).Ще им гледаме сеира, когато поляцине си спомнят Волинското клане 1943г. Някои вечи си спомниха.
355
1
 
11
 
! Отговори
Укро перемога преди 6 месеца
Авдеевка падна, но укрите побеждават? Къде и как побеждават?
354
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Киевска област улиците блокират с контролно-пропускателни пунктове за връчване на призовки и залавяне на укриващи се от военна служба.С нарастващия брой на загубите и военнопленниците от украинска страна в района на Обухов в Киевска област военните комисари въведоха друг метод за залавяне на граждани, за да ги изпратят на фронта, казва бившият украински народен депутат Игор Мосийчук. Заедно с властите те създават мобилни контролно-пропускателни пунктове, където ще дежурят представители на TCC. Тяхната задача ще бъде да проверяват документи, да издават призовки, а също и да задържат нару
353
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киев беше брутално измамен от Запада. Когато Путин призна ЛДНР и вкара армията, Берлин и Париж си седнаха на ръцете и след кандърми пратиха малко стари танкове. А бяха Гарант за Украйна по Минск. САЩ и ОК бяха гарант по Будапеща 94 за ядрените оръжия. Брутални измамници, на които Киев се върза да воюва. Брюксел, Вашингтон и Лондон вече се чудят как са се откачат от удавникът Украйна. Затова е и шоуто на републиканците и Орбан. Царят дава, Пъдарят не.
352
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
клоунчета
351
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така както е тръгнало, скоро ще слушаме за Ивицата Украйна.
350
7
 
2
 
! Отговори
бачо Пачо преди 6 месеца
Прецедента да вдигне юмруче и да разпъне аквафреш трикольора.
349
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още ли дъвчеш тая глупост?
348
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Конфликтът започна първо защото Западът наруши Минските споразумения, а именно НАТО да не се разширява на Изток. Същият този Запад упорито си затваряше очите за това, че цели 8 години (2014-2022) киевските фашистки паравоенни образования Десен сектор, Азов и Айдар избиваха жени и деца в Донбас, населен 98 % с руснаци.
347
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киевските фашисти безнаказано убиваха жени и деца цели 8 години (2014-2022) в Донецк и Луганск, но на 24.2.2022 г. ВЛАДИМИР ПУТИН сложи край на това.
346
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спокойно усраинци , всички сме на ясно, че истината е горчива за вас.
345
2
 
13
 
! Отговори
Е? преди 6 месеца
Смешници!
344
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците не атакуват УКРАЙНА, а атакуват складове с боеприпаси и казарми с натовски наемници. При това го правят с хирургическа точност. Щадят максимално населението на територията, защото то е преобладавщо руско.
343
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Падането на Авдеевка е истинска победа за жителите на Донецк, които са обстрелва ни ежедневно последните десет години.
342
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво стана с укронацисткото контранастъпление бе русофоби? Колко пари профукахте и 0крадохте бе? Какво стана с икономиките на германия и швеция? Кажете колко заем взеха до сега сглобката за да държи страната на повърхността? Какво е заложила сглобката за тия пари? Сглобката да каже колко до сега са дадени безвъзмезно на укронацягите? По кои тропически острови ще се крият шефовете на сглобката, когато народа започне да ги търси?