Камала Харис нарече Доналд Тръмп фашист

Той е опасност за благосъстоянието и сигурността на САЩ, заяви още Харис
24 окт 2024 08:50, Елка Василева
41
Камала Харис нарече Доналд Тръмп фашист
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ и претендент на Демократическата партия за изборите на 5 ноември Камала Харис заяви снощи на предизборна проява в предградието на Филаделфия - Астън, щата Пенсилвания, че вярва, че Доналд Тръмп „е фашист“, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Харис използва за повод коментарите на бившия началник на канцеларията на Тръмп - Джон Кели. Пенсионираният генерал от морската пехота заяви в интервю за американския в. "Ню Йорк таймс", че бившият президент на САЩ отговаря на определението за фашист и "предпочита подхода на диктатор към управлението".

Вицепрезидентката заяви, че отваря един прозорец към "действителния" изглед на републиканския си опонент и визията, кято би имал "главнокомандващият", какъвто е президентът на САЩ.

На въпрос на водещия от телевизия Си Ен Ен - организатор на проявата, дали вярва, че Тръмп е фашист, Харис отговори два пъти: "Да, вярвам“. По-късно тя самата повдигна въпроса, като каза, че ако бъде избран отново, Тръмп ще бъде „президент, който се възхищава на диктаторите и е фашист“.

"Вярвам, че Доналд Тръмп е опасност за благосъстоянието и сигурността на Съединените американски щати“, каза тя.

Камала Харис планира заключителната проява от предизборната си кампания на мястото във Вашингтон, където Тръмп подтикна поддръжниците си да щурмувагт Капитолия на 6 януари 2021 г. в опит да отмени резултатите от изборите, които той загуби от Джо Байдън.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от САЩ
Tesla представи годишен отчет и амбициите си за 2025 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Нима ще се погрижи влаковете в САЩ да пристигат навреме?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
US експерт: Харис и Байдън предизвикаха кошмарна инфлация за американските семейства."Според индекса на CPI за хранителни стоки, цените на храните са се повишили с колосалните 21%, откакто Камала Харис положи клетва", твърди Стив Кортес."Тази криза е предизвикана, резултат от ужасни, продължителни политически провали. И основните виновници са Камала Харис и нейният партньор Джо Байдън", казва Кортес.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Че Тръмп е с фашистки възгледи си пролича още преди 4- 5 години, когато депортираше имигрантите и разделяше цели семейства от децата им на границата с Мексико, а властите са ги откарвали в нещо като лагери....И това в страната на свободата Щатите! Същото което Путин прави днес в Украйна. Защо хората имат толкова къса памет?!
33
3
 
3
 
! Отговори
Е, чак пък фашист! преди 56 минути
Камала Харис започна като кремълските диктатори-всеки който е против болшевиките, те определят като фашист. Иначе, единственият политически лидер, известен като фашист е Бенито Мусолини-Дуче, които е водил колониална война с Етиопия и никога не е преследвал евреите, та нали жена му Сара Петачи е еврейка. Така че Тръмп не е фашист, а агресивен като политик и вероятно има и психически недостатъци.
32
11
 
2
 
! Отговори
още нещо преди 1 час
Браво точно в десятката .Най накрая президент след Рейгън който нарича Русия с истинското й име фашистка Империя на злото.
31
1
 
19
 
! Отговори
Мечока преди 1 час
Брикс:36 световни лидери. Половината от населението на планетата. генерален секретар на ООН. Не виждам как Русия е напълно изолирана.А колкото до Тръмп и той ако го избират ще отиде на крака при Вовата да се договарят за Украйна.
30
14
 
2
 
! Отговори
Фашистъ преди 1 час
Таман ще се сработят с пyтлepиcтa.
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
нормално - ноправете си изводи за нивото на тия американски президенти - дето ги вадят от зоопарка и от тях не завеси нищоооо - каквото кажат банкерите евреи това се прави - тия са само приносители на заповеидта- а и нивото на населението за които са тия думи - ние вече ги настигаме
28
3
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. ЗА НЕЯ 2. Победих цру 3. Ехо САЩ къде сте бе срамежливци? 4. Ще ви дам реванш как? 5. Как беше тва за рамбо по вашите филми 6. Как можеш да победиш някой който е диаметрален на теб 7. Това което ти наричаш Ад аз наричам мой дом 8. Вие ме уволнявате пращате хора да се бият с мен аз го смятам за просто тренировка
27
1
 
21
 
! Отговори
Американ преди 1 час
Тая усеща как ще стане като с бабишкерникът Хилари и почва панически да ръси глупости още повече.
26
1
 
22
 
! Отговори
Лейди Камила преди 1 час
Змията най-много хапе,когато умира!
25
2
 
23
 
! Отговори
Тя преди 1 час
Госпожо, не ставаш за голямата политика.махленска лелка си !
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тръмп е от европейската цивилизация, а ква е тая ромка не зная, но е подкрепяна от едрия бял капитал.
23
2
 
23
 
! Отговори
Точен преди 1 час
Този изказ доказва, че Камала = БЕЗСИЛИЕ.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Хубаво тези пари ще отидат в РФ.
21
1
 
18
 
! Отговори
тази преди 2 часа
тази дето иска да ескалира войната с Русия до последния украинец. Дори да приемем, че Русия е агресор, че те са виновни. КАК ЩЕ ИЗТАЛСКАТЕ РУСНАЦИТЕ, КАМАЛО??! КАЖИ КАК?!?! ИМАТЕ ЛИ ПЛАН??! Защото даването на товахавки НЕ Е достатъчно. Украйна едва издържа а тая цинична патица щяла да финансира войната. Айдеееее, марш от тука.
20
1
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 2 часа
Тая да внимава много с определенията и да прочете Програмата на Фашистката партия и Веронският манифест,че съвсем криво ще я разберат
19
1
 
21
 
! Отговори
Хи хи преди 2 часа
Както Тръмпи отвя Бай Дън така ще отвее и тая, пък нека тя да го нарича както си иска.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Сащарите даже не осъзнават колко са зле в главата, колко се излагат пред света, колко е ниско умственото , съответно поведенческото им ниво. На български имаме фраза"луд за вързване". Много е опасно шизофреник да управлява!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Това е комплимент от устатаа на пакистаноиндийска тая м-ша.