Байдън: Световните лидери се страхуват от Тръмп, демокрацията им е застрашена

Ако Америка си тръгне, кой ще води света, риторично пита той
23 окт 2024 07:00, Анисия Иванова
71
Байдън: Световните лидери се страхуват от Тръмп, демокрацията им е застрашена
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън снощи отправи нападки срещу своя предшественик, като намекна, че световните лидери са ужасени от евентуалното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом и от това какви биха могли да бъдат последствията за демократичните правила по света, предаде Асошиейтед прес.

"На всяка международна среща, в която участвам", заяви Байдън, визирайки конкретно посещението си в Германия миналата седмица, "ме дърпат настрана - един лидер след друг, тихичко - и казват: "Джо, той не бива да спечели. Моята демокрация е застрашена".

Американският президент след това риторично попита: "Ако Америка си тръгне, кой ще води света? Кой? Посочете ми държава".

Той направи тези коментари по време на реч, която трябваше да бъде по-скоро скучна и посветена на здравеопазването в щата Ню Хемпшър. Те представляваха доза нефилтрирана политика на събитие, което иначе беше фокусирано върху политическото наследство на Байдън и дадоха да се разбере, че президентът смята, че ако успее да направи така, че Тръмп да не го наследи, това би била важна част от начина, по който той може да остане в историята, коментира АП.

След речта си Байдън отиде в местна предизборна централа, за да подкрепи кандидатите на Демократическата партия в Ню Хемпшър и продължи с острите си нападки срещу Тръмп, като в един момент дори каза: "Трябва да го заключим". Някои поддръжници на вицепрезидента Камала Харис - която замени Байдън като кандидат на Демократическата партия през юли – скандират тази фраза по време на нейните митинги, съобщава БТА.

Кампанията на Тръмп побърза да използва коментарите на Байдън в подкрепа на твърдението си за пристрастност към нейния кандидат.

„Джо Байдън току-що призна истината: планът на него и Камала през цялото време е бил да преследват политически своя опонент президента Тръмп, защото не могат да го победят честно и почтено“, заяви Каролин Ливит, национален говорител на кампанията.

Тази реплика на президента предизвика аплодисменти от хората, събрали се в предизборната централа, но Байдън бързо се поправи: "Да го изключим, това е, което трябва да направим".

Само две седмици преди изборите на 5 ноември Тръмп и Харис остават почти изравнени в социологическите проучвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Руските медии фаворизират Тръмп, но кого предпочита Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 2 секунди
НИКАКЪВ ДОНАЛД ТРЪМП!!! САМО КАМАЛА ХАРИС! ТИЯ ТЪПУТИНАСРАНАСТИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИЯТ, ЧЕ ИМА ОЩЕ ЗА ТРЕПАНЕ , ЧЕ И ЖЪЛТИ :D
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 24 секунди
И с право се страхуват. Защото Тръмп в Европа признава един единствен лидер и той е Виктор Орбан!
69
1
 
2
 
! Отговори
ДОНАЛД ТРЪНП преди 4 минути
ПОБЕДЯТ ЛИ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ЗА УКРАЙНА ОСТАВА САМО ДА СЕ МОЛИ КИЕВ ДА НЕ ПАДНЕ И БОТОКС ТЪ ПУТИН ДА ПРОЯВИ МИЛОСТ ЗА МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ! 100% ПОБЕДА ЗА БОТОКС ТЪ ПУТИН ПРИ ПОБЕДА НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
68
1
 
2
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 6 минути
До 66 Анонимен/ ПРЕДАТЕЛКА МАРШ ДА СЕ ВИЕШ ЗА РЕЖИМА НЕМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОЙ МАРШ НА БОЙНОТО ПОЛЕ В КУРСК ! :D
67
2
 
2
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 9 минути
ПОДКРЕПИХ КАМАЛА ХАРИС С НАДЕЖДАТА ДА ПРОЯВИ МИЛОСТ И ДА НЯМА БЕСИЛКА А САМО КАТОРГА :D А ИНАЧЕ ТЪПУТИНАСРАНАСТИТЕ ДОИТО СЕ БИЯТ ЗА РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА СТАВАТ САМО ЗА ХРАНА НА ДИВИТЕ ЖИВОТНИ И ТОР! С ДВЕ ДУМИ ТЪПУТИНАСРАНАСТИТЕ МЕЧКИ ГИ ЯЛИ :D
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
До КАМАЛА ХАРИС Имаш нужда от специалист. Но в България чак с такава квалификация като за твоя случай няма. Потърси в чужбина. В Украйна например. Там ги разбират тия работи!
65
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 12 минути
До ТЪПУТИНАСРАНАСТ/ ЕПА ДА ВИ ИЗТРЕПАТ ЮРУДИ С ЮРУДИ ПРОКЛЕТИ ТЪПУТИНАСРАНАСТИ! И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИЗТРЕПАТ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!
64
2
 
3
 
! Отговори
ТЪПУТИНАСРАНАСТ преди 14 минути
ОЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КАМАЛА ХАРИС КЕ ИЗТРЕПЕ ВСИТЕ ТЪПУТИНАСРАНАСТИ ОЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ УЙДЕ ТЪПОТЕРОРУСКАТА У БЛАТОТО И ИЗМЪКВАНЕ НЯМА!
63
3
 
3
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 16 минути
КЛАН КЛАН НЕДОКЛАН! ДРАН ДРАН НЕДОДРАН! НОКТИТЕ МИ КАТ ИГЛИ! ЗЪБИТЕ МИ КАТ ТЕСЛИ! ДЕТО БОДНА КРЪВ ПРОТИЧА) ДЕТО СТИСНА МЕСО КЪСАМ! ЖИВ ТЪПУТИНАСРАНАСТ НЕ ЩЕ ОСТАНЕ В ОКУПИРАНА УКРАЙНА , ЧЕ И ПО ПЪТЯ ДО МОРДОРСКВА! ПОДКРЕПЕТЕ ДЕМОКРАТИТЕ В САЩ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И УКРАЙНА И НАТО ЩЕ ПОЛУЧИ 100% ГАРАНЦИЯ , ЧЕ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА СРЕЩУ ТЪПОТЕРОРУСКАТА ФЕКАЛДЕРАЦИЯ А РЕЖИМА ТАМ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН САМО ДО 2 ГОДИНИ СПРЯМО СЕГА!
62
1
 
2
 
! Отговори
Малоумникът преди 16 минути
си мисли. че америка водела света!? Беше!
61
4
 
3
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛКА ТЪПУТИН преди 19 минути
ОБЯВЯВАМ ОЩЕ ОТ СЕГА УКРАЙНА И НАТО ЗА АБСОЛЮТНИ ПОБЕДИТЕЛИ ВЪВ ВОЙНАТА С ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЩОМ СЕ ОБЯВИ, ЧЕ КАМАЛА ХАРИС ПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И НИТО ЯДРЕНОТО НИТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ СПАСЯТ РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА ОТ ПАДАНЕ ОТ ВЛАСТ В РАМКИТЕ САМО НА 2 ГОДИНИ СПРЯМО СЕГА! ВОЙНАТА ЩЕ Е НАПЪЛНО ЗАГУБЕНА ЗА ТЪПОТЕРОРУСКАТА! САМО ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА ДАЛИ ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ ТЪПОТЕРОРУСКАТА
60
4
 
5
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 23 минути
КОЙТО НЕ СЕ БИЕ ЗА РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА Е ДОКАЗАН ПРЕДАТЕЛ И МЯСТОТО МУ Е В НАКАЗАТЕЛНА КОЛОНИЯ И ТРОМБИИИ
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Тези мижитурки не са нито лидери, нито личности.Те слушкат каквото им заповяда Deep state и бутат света към неговия край.Ако някой не е разбрал , че с наложените болести и войните всички са обрвечени на гибел.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Тези лидери може ли да гледат тяхната си работа и да отцеляват без парите на американския данъкоплатец? Що за нахалници са това, да цицат от САЩ непрекъснато и да им коментират изборите, сякаш някой ги е питал
57
8
 
6
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛКА ТЪПУТИН преди 26 минути
НАЙ-ДОБРОТО ЗА ТЪПОТЕРОРУСКАТА Е ДА СЕ РАЗПАДНЕ! ПОДКРЕПЕТЕ ДЕМОКРАТИТЕ В САЩ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЗА ДА ВИДИТЕ КАК ЯДРЕНА ДЪРЖАВА ГУБИ ВОЙНАТА И ЯДРЕНАТА ДЪРЖАВА КОЯТО ГУБИ НЯМА ДА Е САЩ!
56
10
 
6
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 29 минути
ВСЕКИ КОЙТО НЕ ПОДКРЕПЯ КАМАЛА ХАРИС Е ПРЕДАТЕЛ ЗА ТЪПОТЕРОРУСКАТА И МЯСТОТО МУ Е В НАКАЗАТЕЛНА КОЛОНИЯ И ТРОМБИ :D
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Демокрацията е застрашена с такива като тебе, Байдън, и като псетата около теб, които са на снимката. Цялата шайка от байдъноподобни, макроно, меркело и урсулоподобни м(ъъ)рши унищожавате света. Тръмп е като антибиотик за такива вируси като вас.
54
0
 
8
 
! Отговори
Либерална медия преди 32 минути
Ще ги е страх разбира се... дъртия СС - овец и ба-бо-еб-а./.. Това ли са лидерите???
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
Тръмп отново дръпна с едно 6-7% над Харис в последния месец. Всъшност, едно от малкото позитивни неща в кампанията на Харис беше ... дебата с Тръмп.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 40 минути
Турай памперса и лягай,дърт сбърканяк.