Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите

Ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води
18 юни 2024 10:53, Елка Василева
117
Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите
Снимка: архив, БГНЕС

За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни на различни острови изчезнаха девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. Това предаде кореспондентът на БНР.

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец. След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.

Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури, без да познават терена, казаха местните жители на островите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак ще дойдете на нашето море, неандерталци. Ноо, тогава ще е сеч, каквато не сте виждали. Ще си платите за предателството. Тя държавата, така или иначе, ще помага, но това няма да ви спести наказанието.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НЕ се женете, някоя дърта слива притежавайки ви да ви опява за Гърция и да можело детето да си почине!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
наваксаните лек вятър им е достатъчен
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как пък преди да се започне масовото тровене с експерименталната генна терапия нямаше толкова жертви на топлото време...
7
7
 
38
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 седмица
Дежурната статия за това,колко е лошо да си турист в Гърция и колко е хубаво да храниш мYтрите по Бетономорието :) Като цяло - мижав интерес към творческите напъни на СалмонЕЛКА, за 100 гривни - толкова!!! Поздрави на редакцията от Мартиника :) :) :)
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аууу колко е лошо в Гърция, ходете на Слънчака там е раят на земята.
5
11
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Добре че се разведох за втори път докато бях млад. 2 брака имам, 2 деца и това ми беше огромен проблем. Бившите ми жени все ме караха всяко лято да ходим на море на почивка. А аз хич не обичам да се пека в адските жеги като наденица, дори под чадъра пак изгаряш. Само пиех бира, дето я мразя и се чудех как да се скатая. Всъщност лятото ми е най-омразния сезон :))) Сега си седя в жилището, което е под дебелата сянка на огромно дърво, имам си климатик, пия си водката на хладинка и ми е супер :)))
4
0
 
15
 
! Отговори
Нямаш 2 лева за WC ? преди 1 седмица
Докато търсиш кeнeф за левче, си напълнил гaщитe.
3
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 5 години в Гърция няма да става за море, даже, за нищо няма да става
2
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
9:2 за Византия....там беше полупустиня - скоро "цяла"
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като се нагърмят с алкохол и се помислят за плувци така става. И в БГ са същите .Тряя да престанат да ги спасяват алкохолици долнопробни.