САЩ прекратяват обучението на турски пилоти

Причината – купуване на оръжие от Русия
7 юни 2019 08:00,
116
САЩ прекратяват обучението на турски пилоти
Снимка: Pixabay

Съединените щати са взели решение да преустановят приема на нови военни пилоти от Турция за обучение по пилотиране на изтребителите бомбардировачи F-35, съобщи Ройтерс.

Още по темата

За какво й трябват на Турция руски зенитно-ракетни комплекси?

Агенцията отбеляза, че това е явен признак за разрастващ се спор заради плановете на Анкара да закупи руски зенитно-ракетни комплекси. Двете членки на НАТО влязоха в пререкания, след като Турция поръча от Русия системи С-400, които според Вашингтон представляват заплаха за самолетите F-35, каквито Анкара също планира да купи.

САЩ казват, че Турция не може да има и двете, но досега не са предприемали стъпки за изваждане на турските пилоти от тренировъчната програма.

В момента четирима турски пилоти се обучават във военновъздушна база в Аризона
. Още двама турски пилоти са в базата и работят като инструктори. Освен шестимата пилоти, там има още 20 турци, получаващи обучение по поддръжката на самолетите, показват данни на американските въоръжени сили.

Турция изрази интерес да закупи 100 самолета на обща стойност от 9 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента, в който получат С-400 и цялата документация по използването им, турците и американците ще се сдобрят и ще почнат да разучават къде са слабите места на системата. Трзи атентати, които руснаците правеха в Турция и избиха стотици военни, ще им излязат през носа.
62
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, Бойко бавно и полека издърпа килимчето на Лилипутин.
61
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-мразя предатели. Не може да в Нато да знаеш, колко проблеми създава рашааа Европа и с цялата наглост да отиваш да купуваш оръжие от тях. Турция трябва незабавно да бъде изключена от Нато! Не само САЩ пак да говорят ами и Евро мишките да почнат да защитават интересите си. Тоя до оня ден редеше цяла Европа сега тя мълчи и гледа пак как само САЩ се намесва. Батии путьовцитеее в рая Европа? Вие генерали нямате ли? После САЩ чествали Д-даи.. Като ги гледам сега те такива са били и преди посерковц
60
5
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Защо въобще си губя времето? Чао Другари.
59
13
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До бай х - Турция Байно просто ще се лиши от Ердоган - рано или късно. И ще се върне към Америка. Не ги мисли. А прехваленото руско ПВО се скътаваше яко в Сирия когато евреите нанасяха въздушни удари. Да обяснявам ли защо или сам ще се сетиш? Освен в You Tube и на тихия фронт - в Интернет, Русия няма победи от Виетнам насам. Засрамете се.
58
1
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ами Борисов затова ще прави училище в Долна Митрополия ,да им е близко на агите...
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се напъват руските проксита сделка ще има. А руските тенекии да ги разхвърлят по детските площадки за забавления на малчуганите -те така и така само за това стават.
56
1
 
8
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Разните НПО храненици така са ги надъхали, че от години облъчват зрителите да си изкарат мръсните парички.
55
3
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Може да си викате колкото си искате, като премине гей-парада и конгреса на САЩ като одобри сделката ще си ги купим имаме парите.
54
0
 
3
 
! Отговори
До КРОМ преди 5 години
Ти очакваш, че ще ни построят с тия пари летище и хангари ли ??? Каква толкова инфраструктура ще трябва? А въоръжението е консуматив и сигурно има някаква цена, която някъде може да се провери.
53
9
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
По принцип да спориш с русофил е загубено време. Но ... катастрофите с хеликоптерите ни в последната година, показват много ясно до къде води липсата на подходящо обучение и нальот. Няма защо да се губят самолети от липса на обучение. И въобще, коя ни е алтернативата - руски хвърчила? Западна Европа просто се подигра с нас. А Грипена е всичко друго но не и боен самолет. Така че, 16-ката е логичния избор. И да потретя -доверие се печели. Не сме се доказали още като съюзник, за да искаме друго.
52
2
 
13
 
! Отговори
факт преди 5 години
Външната министърка Е.Захариева каза,че 50 годишните F-16 са най-модерните самолети в света,смятайте за какви колосални подкупи става пъпрос щом карат насила министър да лъже!?Оставка!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас ни бръснат 2 милиарда долара за осем 50 годишни бараки, а Турция купува 100 чисто нови самолета за 9 милиарда.
50
2
 
12
 
! Отговори
бай х преди 5 години
До Kromслед като Турция придобие С -400 , ще се разбере ще пво то прихваща ,,невидимия,, стелт технология Ф-35 . Така сашт няма на кой да си продават ,,невидимите,, супер скъпи барутарници .....
49
3
 
11
 
! Отговори
САЩ НЕНАДЕЖДЕН преди 5 години
партньор. Колкото и да не харесвам ТУРЦИЯ и ЕРДОГАН в случая САЩ са нелоялен търговски партньор и съюзник. Хем спретнаха на ЕРДОГАН опит за преврат, сега не изпълняват поети ангажименти. А нас искат да ни прекарат хем да си платим двойно старите Ф16, хем първо патрите накуп, а стоката някога в бъдещето. Да сме се набутали така, че да имат още един начин да ни изнудват и нас
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Krom *** ***, защото искат парите от тях, не от народа на България. А от военно-промишления комплекс.Разни фирмички управлявани от мутри в сянка, които могат да свалят и ББ ако искат още утре.
47
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Аха - а въоръжението и инфраструктурата даром ли ще ги получиш? Не можеш сам да ги произвеждаш, как става според теб? Подаряват ти ги?
46
2
 
5
 
! Отговори
Точно преди 5 години
За тия пари шведите ще пратят шведки да ни обучат пилотите, не някакви американски травеsтити.
45
0
 
11
 
! Отговори
За какво говорим преди 5 години
Морално старият Ф16 - 200милиона $ без ДДС за Българите,а новият Ф35 пето поколение 90 милиона$ за Турците!И тази сделка я прави "БГ националист" или ...!?
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пладнешки обир и измама, ето как САЩ гледат на нас като на дойна крава, краварите знаят как да си доят кравите.