Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога

Столтенберг: Обсъжда се нова дългосрочна военна подкрепа за Киев
3 апр 2024 14:28, Петър Бойчев
474
Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога
Снимка БГНЕС

Украйна ще стане част от НАТО, въпросът е кога, а не дали, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на външните министри от алианса в Брюксел. Той отбеляза, че предстои да бъдат обсъдени възможностите за дълготрайно осигуряване на военна подкрепа за украинската страна. Столтенберг уточни, че 99 на сто от тази подкрепа се предоставя от страни от НАТО, предаде БТА.

По неговите думи е необходимо занапред Украйна да получава помощ не толкова на основата на двустранни споразумения, колкото по линия на пакта. Министрите ще обсъдят как НАТО да поеме повече отговорност в съгласуването на доставките на военно оборудване, ще обсъдим многогодишна финансова подкрепа за Киев, добави той.

Трябва да бъдем твърди в помощта си за Украйна, страната има спешни нужди и всяко забавяне се отразява на бойното поле. Трябва да променим скоростта на доставките, да бъдат трайни и предвидими, за дълго време напред, призова Столтенберг.

Русия продължава натиска на фронта, но трябва да разбере, че не може да постигне целите на бойното поле. Колкото по-бързо убедим Москва, че не може да победи в боя, толкова по-бързо ще стигнем до мирно споразумение, при което руската страна е осъзнала, че не може да спечели войната и трябва да преговаря с условието Украйна да остане суверенна нация, заяви той.

Приятелите на Русия в Азия имат решаващо значение за продължаването на войната. Китай подкрепя руската икономика и в замяна Москва поставя бъдещето си в ръцете на Пекин. Северна Корея и Иран осигуряват значителни доставки на оръжие и боеприпаси, а в замяна получават руски технологии за развитие на атомно оръжие, отбеляза генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от Политика
ПП за "Турски поток": Вижте страхът в очите на Борисов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще влезе на НАТО в задния двор
419
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Натовски ястреб,ти се пази да не влезеш там,от където няма излизане.Хващал ли си *** пушка през живота си,знаеш какво значи войната и продължаваш да зееш като отвързан.Не дърпай лъва за опашката,за да не ти гризне тънката шия.
418
0
 
7
 
! Отговори
Тоя ептен изперка преди 3 седмици
Въпросът "кога" си има отговор -никога. Виж, дали ще влезе, е въпрос, който вилнее само в неговата глава. За всички е ясно, че ще изчезне преди тоя да се пенсионира.
417
0
 
4
 
! Отговори
Вярно е... преди 3 седмици
...всичко от остатъчната покрайнина на запад от река Днепър ще си остане денонсирана пойрайнина и със съгласието на РФ ще влезе в нато. Всичко на изток от река Днепър ще бъде буферна зона със ракетите на САЩ, които дори и да унищожат основните градове на РФ, около най-малко 2000 РС28 за най-много 30 минутки изпепеляват дори и камъните в Щатите. Така всеки е доволен. ПС: между другото само една РС28 е необходима да отвори тапата на бутилката в Йелоу Стоун и милиарди тонове лава ще си кажат думата
416
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само Русия да не влезе в НАТО преди ***, че тогава ще се чудим как да излизаме от НАТО.
415
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отговорът е никога!
414
0
 
19
 
! Отговори
Мишката преди 3 седмици
Този е изперкал и е за психиатрия . Трябва дълго лечение в клиника за опасни психичноболни.
413
0
 
11
 
! Отговори
Джаба преди 3 седмици
*** напрегни си малко пилешкия мозък . И върху твоя пилешки мозък са работили доста . Станахте доста зомбитата на високи длъжности и вече ме е страх .
412
0
 
19
 
! Отговори
Fena преди 3 седмици
Когато идваше демокрацията, много хора си мислеха, че става дума само да има банани и портокали по магазините, а каква стана тя.... И при НАТО има подобен филм - подобно на финансова пирамида агитират клетите страни да отделят средства от бюджета и да хранят основно американските оръжейни гиганти. В агитацията, основен враг са Русия и Китай. Ама като стана истинската война, се чудят какво да правят. Да се молят руснаците да не отнесат някоя натовска държава. Че тогава още повече ще се чудят.
411
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Този дядка явно доста комисионни взима от "помощите" за Украйна. Но отвъд океана ще му резнат касичката - и оня ден един конгресмен е призовал САЩ да напуснат НАТО.
410
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинските фашисти пристигнаха в България благодарение на ПП ,и те отделно финансират Украйна с милиони ,наскоро и подариха 100 милиона или сега нямали 40 милиона за добавки за пенсионерите ,мошеници предатели на изботите ПП че изпратим на Марс ,долу ПП ,вън от България предатели
409
2
 
23
 
! Отговори
джо преди 3 седмици
Кретенизма е силно заразна болест, особенно се влошава след пост ковидния период. Четейки внимателно статията ясно се вижда , че заболяването не прощава на никого....
408
2
 
17
 
! Отговори
ДРУГ Е ВЪПРОСА преди 3 седмици
дали когато не стане виртуална Уруина - тогава?
407
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия дава визи на всички африкански страни за бизнес и туризъм, гражданство също може да се получи срещу минимум 1 година на украинския фронт. Не виждам как клоуни като този ще я убедят просто така без да свалят санкции и върнат арестуваните банкови активи да се изтегля от украйна. Ха-ха, хи-хи, наистина е смешно !
406
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
УКРАiНА ЩЕ ВЛЕЗЕ В НАТО СЛЕД СМЪРТТА НА ЙЕНС СТОЛТЕМОЛТЕ. СТОЛТЕМОЛТЕ, ГОТОВ ЛИ СИ ЗА САМОЖЕРТВА В ИМЕТО НА БЪДЕЩЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНА УКРАiНА В НАТО??!!!...
405
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Обсъжда се нова дългосрочна военна подкрепа за Киев" -- ако български политици продължат да крадат пари от бюджета за американската война в украйна мисля, че ще им хвърчат главите. Веднъж вече се е случвало.
404
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма да стане, или Окрайна ще я няма или Нато. Може и двете
403
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европейски съюз няма да има -- не е в интерес нито за Русия, нито за сащ, и даже за великобритания. 40% от индустрията на германия вече е изнесена, защото не е конкурентоспособна при новите цени на енергия и сур. ресурси. Франция е изгонена от африканските екс-колонии и вече няма евтини ресурси за нея. Сащ ще се спасяват с така нар. блок аукус -- но там са канада, австралия и нова зеландия и главна роля играе великобритания, а тя не е съгласна да отстъпва водещата си позиция там.
402
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия вече прави ново разпределение на източна европа -- Унгария и Сърбия ще бъдат възнаградени с нови територии за сметка на румъния. Полша също ще бъде орязана -- ако източна германия се отдели от западна, ще получи части от нея. Полша и румъния имат американски бази, от които може да се изстрелват ракети към Русия.
401
31
 
4
 
! Отговори
До 403 преди 3 седмици
А дядката в Кремъл ще победи Украйна когато му цъфнат налъмите в банята