Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога

Столтенберг: Обсъжда се нова дългосрочна военна подкрепа за Киев
3 апр 2024 14:28, Петър Бойчев
474
Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога
Снимка БГНЕС

Украйна ще стане част от НАТО, въпросът е кога, а не дали, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на външните министри от алианса в Брюксел. Той отбеляза, че предстои да бъдат обсъдени възможностите за дълготрайно осигуряване на военна подкрепа за украинската страна. Столтенберг уточни, че 99 на сто от тази подкрепа се предоставя от страни от НАТО, предаде БТА.

По неговите думи е необходимо занапред Украйна да получава помощ не толкова на основата на двустранни споразумения, колкото по линия на пакта. Министрите ще обсъдят как НАТО да поеме повече отговорност в съгласуването на доставките на военно оборудване, ще обсъдим многогодишна финансова подкрепа за Киев, добави той.

Трябва да бъдем твърди в помощта си за Украйна, страната има спешни нужди и всяко забавяне се отразява на бойното поле. Трябва да променим скоростта на доставките, да бъдат трайни и предвидими, за дълго време напред, призова Столтенберг.

Русия продължава натиска на фронта, но трябва да разбере, че не може да постигне целите на бойното поле. Колкото по-бързо убедим Москва, че не може да победи в боя, толкова по-бързо ще стигнем до мирно споразумение, при което руската страна е осъзнала, че не може да спечели войната и трябва да преговаря с условието Украйна да остане суверенна нация, заяви той.

Приятелите на Русия в Азия имат решаващо значение за продължаването на войната. Китай подкрепя руската икономика и в замяна Москва поставя бъдещето си в ръцете на Пекин. Северна Корея и Иран осигуряват значителни доставки на оръжие и боеприпаси, а в замяна получават руски технологии за развитие на атомно оръжие, отбеляза генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Бял Бродник/по Game of Trones/ да даде личен пример и да замине на фронта в Украйна. Щото е най-обикновен чиновник, леко слаб.оумен.
339
1
 
12
 
! Отговори
ВСЯКА ВОЕННА ПОМОЩ преди 1 месец
ЗА УКРАЙНА НИ ДОБЛИЖАВА ДО ЯДРЕНА ВОЙНА
338
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то няма да има такава държава,за съжаление
337
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укр и РФ сайтове показват как на дистанция 30-40 км от днешната фронтова линия се правят окопи,бункери и най вече се подреждат светли бетонни пирамидки чиито върхове се оплетени с дълги дебели здрави стоманени въжета преминаващи през метални бримки показващи се над връха на пирамидите.Километрични пирамидни антитанкови прегради са и се правят още.Абе хора.Руснаците ви изровиха,а вие си показвате по тв координатите на всяка пирамидка.От въздуха щеги попилеят,разпертушинят и отворят танкови пътища
336
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще влезе като част от Русия ли? Бюрократите са изпростели до незнайни дълбини!
335
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма нужда да избивате копейките. Излъжете ги, че ще мобилизирате. Ще хвърлят топа доброволно.
334
3
 
24
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
И Русия ще влезе в НАТО! с танковете
333
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Под влизането на Украйна в НАТО,разбирайте разпадили полуразпад на РФ.Но Русия няма да се предаде както си мислят някои хора.Всички висши политици на Русия го казаха в прав текст директно.,,Ние ако се лишиме от Украйна,това е край за РФ.Тука срещаме една малка дилема.Ще го бъде,или няма да го бъде?
332
3
 
25
 
! Отговори
Оз преди 1 месец
Пак ли Лудият Шапкар? Защо дават микрофон на тия дъртаци вместо инжекция и да спят?Отговорът е ***: Няма да влезе в НАТО, защото няма такава държава. Освен ако не искат Русия в НАТО....интересно би било. И докато САЩ и Русия си ги мерят, ЕС потъна, а Китай стана собственик на планетата....
331
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, някои части от Украйна ще влязат в Нато като части от Полша, Унгария и Румъния. Но по-голямата част ще си е към Русия
330
4
 
19
 
! Отговори
. преди 1 месец
С две думи тоя Льохман иска да вкара всички във война с Русия , а Путин искал да напада Европа според същите олиго.....
329
7
 
6
 
! Отговори
Според мен въпроса е преди 1 месец
Дали ще има русуфили
328
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някога, но не сега...тия приказки ги слушаме поне от 2008г. насам....!
327
3
 
7
 
! Отговори
Скучно и точка преди 1 месец
Чисти гАлоша в Пловдив
326
8
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Според мен въпросът е дали ще има Украйна?
325
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 335 . А какво правеше НАТО в Сърбия? Кого защитаваше там? И защо не защити Кипър от Турция. И като няма да нападат Русия защо и отказаха да се присъедини?
324
5
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 месец
тоз, откачения защо не пита първо путин дали е съгласен, и какво ще остане от украйна, а не да дрънка глупости!
323
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неприятната новина предизвика киселини у русоробите. Язваджиите имат криза след криза. Митрофанова се умълча, Песков не е спирал да пие. Героичните онлайнци продължават незавидната си кауза да цъкат едни и същи коментари нон стоп. Само те са на своя пост и се пънат до наси.р. а не. Някои вече се изпуснаха, но продължават. Ако не правят почивки, ще започнат да дават фира. Язък, няма да дочакат финала.
322
3
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Че ще влезе-ще влезе в НАТО. Въпросът е колко ще е голямо това нещо, дето ще влезе в НАТО?
321
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че не сме с Русия! Всеки ден благодаря, че ни е стигнал акъла да се отървем от нискочелото крепостничество, останало без християни.