Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога

Столтенберг: Обсъжда се нова дългосрочна военна подкрепа за Киев
3 апр 2024 14:28, Петър Бойчев
474
Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога
Снимка БГНЕС

Украйна ще стане част от НАТО, въпросът е кога, а не дали, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на външните министри от алианса в Брюксел. Той отбеляза, че предстои да бъдат обсъдени възможностите за дълготрайно осигуряване на военна подкрепа за украинската страна. Столтенберг уточни, че 99 на сто от тази подкрепа се предоставя от страни от НАТО, предаде БТА.

По неговите думи е необходимо занапред Украйна да получава помощ не толкова на основата на двустранни споразумения, колкото по линия на пакта. Министрите ще обсъдят как НАТО да поеме повече отговорност в съгласуването на доставките на военно оборудване, ще обсъдим многогодишна финансова подкрепа за Киев, добави той.

Трябва да бъдем твърди в помощта си за Украйна, страната има спешни нужди и всяко забавяне се отразява на бойното поле. Трябва да променим скоростта на доставките, да бъдат трайни и предвидими, за дълго време напред, призова Столтенберг.

Русия продължава натиска на фронта, но трябва да разбере, че не може да постигне целите на бойното поле. Колкото по-бързо убедим Москва, че не може да победи в боя, толкова по-бързо ще стигнем до мирно споразумение, при което руската страна е осъзнала, че не може да спечели войната и трябва да преговаря с условието Украйна да остане суверенна нация, заяви той.

Приятелите на Русия в Азия имат решаващо значение за продължаването на войната. Китай подкрепя руската икономика и в замяна Москва поставя бъдещето си в ръцете на Пекин. Северна Корея и Иран осигуряват значителни доставки на оръжие и боеприпаси, а в замяна получават руски технологии за развитие на атомно оръжие, отбеляза генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото остане от Украйна разбира се! Така че въпроса е колко,а не кога!
379
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС заложи всичко на манията си да победи Русия. След края на войната ЕС ще престане да съществува. Украйна никога няма да бъде част от военния блок НАТО. Дори вече става съмнително съществуването на украинската държавност.
378
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато някой жестикулира по този начин с ръцете си да знаете че ви лъже
377
0
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Демек тоя прознава че войната е на НАТО срещу Русия и заради нея рискуват Иран да направят и те ядрена бомба. Ми браво!
376
0
 
10
 
! Отговори
Жададык преди 1 месец
Ще влезе, посмъртно......
375
19
 
3
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
Големият проблем на руското номенклатурно ръководство е, че един близък до тях народ тръгна по про-европейския път. Едно е да разправяш на собствения си народ колко е загнил Запада, колко добре живеят в комуналките с мизерните пенсии и заплати, как са по-добре от западна Европа, и т.н., съвсем друго е хората да видят реално какво е развитието на една съседна про-западна държава. За справка - за 10 години украинските заплати са почти изравнени с руските (а бяха доста отдолу). Това е опасно.
374
0
 
4
 
! Отговори
Клеций II преди 1 месец
Мачкай, Гришо!
373
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядя Путин мечтае за нов *** союз с руси и украинци вътре, с благодат за всички, една агромна страна без гейове, където силни майки раждат по 13 сина. Няма да позволи на цивилизования свят да му поставя граници и правила.
372
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На очилаткото таткото ще му купи колело, ама друг път. На куково лето.
371
4
 
21
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Западните политици нямат никакъв срам.За съвест да не говорим.Ти остави това,ами и нас вземат за канарчета.О,неразумни!Запомнете го добре.Всичко останало е просто излишно,несъстоятелно "бръщолевене".Украйна никога няма да влезе в НАТО.Поне докато Русия не позволява.Това означава само след или заедно,като едно цяло с Русия.Иначе не!
370
3
 
23
 
! Отговори
Нитуп преди 1 месец
Ако Украйна я няма на картата, кое ще бъде част от НАТО? До Столтемберг през редактора: Ако пратите онези оръжия , и Украйна падне, онези оръжия ще отидат в ръцете на Путин. т.е ако оръжията попаднат в ръцете на Путин, то причината е, че сте му ги дали - чрез Украйна?!
369
2
 
24
 
! Отговори
Да, да .... !!! преди 1 месец
Украйна е на път да загуби не само войната но и националната си независимост. В този ред на мисли най-вероятно ще трябва да се чака разпадането на Русия , за да може Окрайна да влезе в НАТО. Много е вероятно преди разпадането на Русия да се разпадне ЕС и самото НАТО, или казано по друг начин Окрайна ще влезе в НАТО ама друг път или а дано ама надали !!!
368
1
 
15
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Този духове ли гони или ги призовава?
367
1
 
15
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Ша влезе ама зависи как ша обяви капитулация и при кви условия.
366
3
 
9
 
! Отговори
по Днепър преди 1 месец
ше е границата ,според мене
365
1
 
16
 
! Отговори
само КЪР остана преди 1 месец
за нато ,Великая взе каймака
364
5
 
15
 
! Отговори
Кое е това животно? преди 1 месец
Плюете Русия,ама Путин е кибритлия и може да ви прати Чеченеца да ви издири и да ви разпори трътките. С Чеченеца шега не бива!
363
3
 
19
 
! Отговори
Фарс преди 1 месец
ще влезе западна Украйна след като поляците я вземат, източна ще се казва Русия и ще бъде в Брикс!
362
2
 
3
 
! Отговори
Дааа преди 1 месец
Като израходят всичката налична руска допотапна военна техника и ще са влезли вече в НАТО.Даже на практика само войски е някой по-нови оръжия от нато им требват и са си влезнали напълно.На 50 процента са си в НАТО.
361
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, което прави Русия с украинците е абсолютно същото, което османската държава е правила с българите. Истината е, че руската федерация е болен старец, като османската държава. Ще ги вкарат във война и ще ги разпарчатосат. Има много народи, които искат независимост, имат полезни изкопаеми, цялата менделеева, искат пари, а не руски пляшки. Американците ще нападнат от Аляска и ще стигнат без проблем до бардаците масква и Ленинград