Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога

Столтенберг: Обсъжда се нова дългосрочна военна подкрепа за Киев
3 апр 2024 14:28, Петър Бойчев
474
Украйна ще влезе в НАТО, въпросът е не дали, а кога
Снимка БГНЕС

Украйна ще стане част от НАТО, въпросът е кога, а не дали, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на външните министри от алианса в Брюксел. Той отбеляза, че предстои да бъдат обсъдени възможностите за дълготрайно осигуряване на военна подкрепа за украинската страна. Столтенберг уточни, че 99 на сто от тази подкрепа се предоставя от страни от НАТО, предаде БТА.

По неговите думи е необходимо занапред Украйна да получава помощ не толкова на основата на двустранни споразумения, колкото по линия на пакта. Министрите ще обсъдят как НАТО да поеме повече отговорност в съгласуването на доставките на военно оборудване, ще обсъдим многогодишна финансова подкрепа за Киев, добави той.

Трябва да бъдем твърди в помощта си за Украйна, страната има спешни нужди и всяко забавяне се отразява на бойното поле. Трябва да променим скоростта на доставките, да бъдат трайни и предвидими, за дълго време напред, призова Столтенберг.

Русия продължава натиска на фронта, но трябва да разбере, че не може да постигне целите на бойното поле. Колкото по-бързо убедим Москва, че не може да победи в боя, толкова по-бързо ще стигнем до мирно споразумение, при което руската страна е осъзнала, че не може да спечели войната и трябва да преговаря с условието Украйна да остане суверенна нация, заяви той.

Приятелите на Русия в Азия имат решаващо значение за продължаването на войната. Китай подкрепя руската икономика и в замяна Москва поставя бъдещето си в ръцете на Пекин. Северна Корея и Иран осигуряват значителни доставки на оръжие и боеприпаси, а в замяна получават руски технологии за развитие на атомно оръжие, отбеляза генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има 50 начина за изкарване на мечката от бърлогата, но нито един как да я вкараш обратно. Е вече я изкараха сега ще трябва да се спасяват поединично, групово както намерят за добре.
399
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този клоун е конкуренция на бай дън.
398
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя незнае новия си началник Путин,Украйна че влезе в НАТО на върба ,а Зеленски че стане по-висок над 2 метра )))
397
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
....а НАТО с какво ще се бие след като го виждаме как некви евтини дрончета и некви перални и сушилни и тенекета от студената война им скъсват шортите на ВСУ и техниката и всъщност тази подготвителна пропаганда сме я играли, като цивилизация два пъти .....Тази мечка, не е като онези в резервата на Бриджит Бардо май....тази е от онези кафевите дето янките им викат Гризли и тя парче по-парче рупа от бъдещото НАТО...то е показателна историята....
396
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна ще влезе в НАТО, когато всички други излязат от там! На дежурните платени и от двете страни припомням, че нито Русия е обявила война на Украйна, нито Украйна е обявила война на русия. Преди да пишете глупости си задайте въпроса "Защо"? И точно по тая причина Зеленски вече е Бай Никой. Ако бяха обявили вона, можеше да има причина да не провежда избори, но не. Така, че според конституцията на Украйна вече е НИКОЙ!
395
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден благодаря че не съм се родил руснак или украинец
394
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вие не разбирате стратега на НАТО...Той тактично е казал, че капацитета на НАТО за източният фронт, ще се запълни с избягалите из гей общността движещи се с луксозни коли младежи и свирукащи за по 5 евра девойки, но още не смее да го каже ' Право в очи, куме', че са във война на изток, а скоро и вътрешно с тези оцветители дето си навлякохме ....ееех Кадафи, бате апартамента ми наследен от тате, имаше мир и нямаше акано навсе
393
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще влезе в НАТО, но когато вече е в състава на Русия... Въпроса е кога...
392
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна ще влезе в НАТО, когато вече няма да имат нужда от НАТО. Ще са разфасовани. Важното е американците да имат сигурен пазар на оръжие.
391
0
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Ясно ми става вече. НАТО е северен алианс, ама отива на Изток. Срещу Китай, Русия, Сев. Корея и други- като Монголия. Завоевателна политика. Без гърмежи, уж
390
0
 
9
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
Ще стане член в XXXL продукция... хахахах
389
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха, ще стане член само през крив макарон....
388
0
 
13
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
много ми е интересно сега европата и хамериката как ще се измъкнат от цялата тази каша дето забъркаха с украйна !??? Русия ще победи това ясно. Украйна няма да е тази от 1991..даже няма да е и тази от 2014...и това ясно.... украйна ще се превърне в типична източна държавичка от ранга на Руъниям България Чехия Словакия...и това ясно. Русия няма да фалира ...ЯСНО..Ама как ще си опрвят отношенията с Русия европейците не ми е ясно...много глупави приказки се изговориха, много щуротий се направиха...
387
0
 
7
 
! Отговори
Кроасан с лютеница преди 1 месец
Нато е, все едно да нарисуваш картина с боички от ла.на....
386
0
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Звездите му го казват. Няма да се спрат да му говорят.
385
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До българинаполовината ???? ти пък една пета ако изобщо!
384
0
 
7
 
! Отговори
българина преди 1 месец
ще влезе половината от нея
383
0
 
12
 
! Отговори
Gogo Madurev преди 1 месец
Ще влезе, но като наше Ф16-ки, на хартия. Защото на практика няма да има територия наречена Украйна
382
0
 
8
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
А ще има ли Украйна, която да влезе в НАТО? Че както вървят нещата руснака като нищо може да върне границите на НАТО където бяха през 1997-а.
381
0
 
12
 
! Отговори
сиромах преди 1 месец
Голямата простотия ще направи третата световна война.Тия хора сякаш не разбраха,че войната започна именно заради разширяването на НАТО и най-вече желанието за включването и на Украйна в тази организация,нещо такова,ако се правеше до границите на САЩ досега сигурно щеше да има удар с ядрено оръжие,нещо което те си позволиха срещу Япония без крайна необходимост!Това НАТО даде кураж на мъници и палета да джавкат войнствено срещу Русия,която си защитава интересите!