Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA

И тримата съдии дадоха победата на Кобрата
31 мар 2024 00:13, Александър Попов
131
Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо. В първия рунд двамата се опознаваха и макар Пулев да бе по-активният, той трудно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец.

Играта обаче се динамизира още в началото на втория рунд, в който двамата действаха много по-близо един до друг. Очаквано, това доведе веднага до оплаквания от страна и на двамата бойци за нечисти действия на съперника им.

Последваха няколко рунда, в които нито един от двамата нямаше видимо предимство. По-високият от двамата Пулев разчиташе да постоянни атаки към главата на Шевадзуцкий, докато украинецът се целеше в един нокаутиращ удар.

В шестия рунд у Шевадзуцкий започна да се вижда умора и той все по-често изоставаше при размените на удари. Пулев пък бе по-маневрен на ринга с всяка изминала минута притискаше съперника си все повече.

Минута след началото на осмия рунд Кубрат Пулев изпрати много тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак успя да се задържи на крака.

Шевадзуцкий показа признаци на пробуждане в края на мача. В заключителните три рунда той тръгна по-смело в атака Сли много по-често предизвикваше размени на удари. Това направи боя много по-интересен за публиката, която все по-смело окуражаваше своя любимец Кубрат Пулев. 

Вдигнатият адреналин и у двамата доведе до няколко разменени удара след гонга за край на 11-ия рунд, но съдията на ринга бързо успокои ситуацията. 

Дванадесият рунд на мача беше най-атрактивен, с много динамика и от двете страни, което накара зрителите да изпратят на крака и двамата боксьори

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Кубрат Пулев
Още от Водещи мобилна
Тервел Пулев трудно би Роли Ламбърт в мач с малко бокс
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Абе този с трудното име много известен, бе! Мале, че и от Украйна! Боксьор от световна величина! Наистина голЕма победа на нашия чичо!!
95
0
 
2
 
! Отговори
ХИЧО преди 3 седмици
Дебелия загуби,защото е е изкупил и изял всички салами от близкия магазин.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
WBA голямата награда е кило кашкавал, шпеков салам, едросмляна лютеница и лионска наденица с чесън.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пуля.
92
0
 
5
 
! Отговори
КаскетЯ преди 4 седмици
Мдааа ... важното е че излязъл с червените татарски шалвари и викове БОЛГАР,БОЛГАР! Голем паРтриот!
91
0
 
7
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 седмици
В днешните времена ( ) корупция и уговорени мачове,нещо нормално
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къв е тоя дебелак? Пулев е набил една истинска ***. Този и за сумо е прекалено охранен. Сало?
89
1
 
9
 
! Отговори
Блах преди 4 седмици
Всичко беше ок, до момента в който свърши последният рунд. Истинският спортист уважава противника, независимо колко силен или слаб е.
88
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз не видях да го е набил, но видях друго. Видях как след края на последния рунд нашия клоун започна да се хили на противника. Това е поредната сцена на неуважение в спорта. И като почне да ми говори за България и българите, направо ми се доповръща.
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия Пулеви за машини за правене на пари като има балъци да плащат билети да ги правят богати евала
86
0
 
36
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
За съжаление очакванията ми бяха за зрелищни, технически срещи и от двамата, но....не се получи. Стила на боксиране на Кобрата никога не съм харесвал, независимо от победите. Също идва ми в повече патриотизма му при всяко заставане пред камера.
85
2
 
25
 
! Отговори
а преди 4 седмици
Пулев е малко аномалия в тоя "спорт". ако поглендеш един чисора, яростен, див африканец, има логика, но пулкев е толкова посредствен, че чак е скучно.
84
0
 
55
 
! Отговори
Пич преди 4 седмици
Забавни за българските спортни журналисти - "наби", "разби", "размаза", и т.н. Комплексът на малката и незначителна нация. По цял свят журналистите спазват някакви основни базови правила, но ние тук сме големи и велики. Когато този клоунн - Пулев, се търкаляше по земята в краката на Джошуа и Кличко, всички бяха по-ниски от тревата. Сега изкараха от някъде един треторазряден боксьор, на който за всеки случай май са му е платили да симулира бокс, и отворихме еййй такива големи усти. Жалка работа.
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко е шоу.
82
2
 
44
 
! Отговори
ххх преди 4 седмици
Пародия но бокс. И двамата братя не показаха това което се очакваше и това за което толкова говореха. Тервел със зор спечели но не боксов мач а кеч. Съдията участваше повече в битката. А Кубрат е далеч от това да се нарече боксьор. Като него замахват махленските биячи и ако беше уцелил сигурно щеше да има нокдаун. Много огляма реклама но изпълнението не беше на ниво.
81
0
 
36
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 седмици
Пулев победи шампиона на Лидъл и ще играе за Световната купа с шампиона ва Била. Пародия на бокс. Дано в Европа да не са ги гледали щото много се излагаме. Тези направиха по-голям цирк и от тези в Парламента. Както зазват хората " никога не е късно да станеш за смях " , ама снощи за смях станаха и двамата Пулеви.
80
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По нагласена работа даже и от парламента не съм виждал,е ми няма как да паднат юначетата пред толкова родна публика и на всичкото отгоре пред лйфая на страната за какво да си платили да гледат поръженци ли?
79
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Титлата е голяма, защото наби шампиона сред охранителите на Била Кривой рог...
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кобрата е световен герой на времето - даже успя и да смени времето на часовниците на всички запячи на Кобрата на "Арена София", по телевизиите и даже и на не зяпачите на Кобрата по целият свят! Браво Кобра! Ти си не само Български, но и Световен Герой! Към теб гледат всички, с отворени очи всички млади и стари моми! Ако беше в политиката, около теб нито една партия нямаше да остане непобедена на "Арена София", щяха да идват при теб и да падат и с линейки да се връщат в Народното Събрание!
77
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОБРА, БЛАЖЕНО СПАХ ЗА СМЯНАТА НА ВРЕМЕТО,НО ПОЗДРАВИ ЗА ПОБЕДАТА!!! ХАЙДЕ ДА НАПРАВИМ ЕДНО РУНДЧЕ - АЗ ЩЕ ТЕ УДРЯМ,А ТИ ЩЕ УДРЯШ ДРЕБНАВИТЕ ЗАВИСТЛИВИ Т-Р-О-Л-О-В-Е!!!...