Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA

И тримата съдии дадоха победата на Кобрата
31 мар 2024 00:13, Александър Попов
131
Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо. В първия рунд двамата се опознаваха и макар Пулев да бе по-активният, той трудно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец.

Играта обаче се динамизира още в началото на втория рунд, в който двамата действаха много по-близо един до друг. Очаквано, това доведе веднага до оплаквания от страна и на двамата бойци за нечисти действия на съперника им.

Последваха няколко рунда, в които нито един от двамата нямаше видимо предимство. По-високият от двамата Пулев разчиташе да постоянни атаки към главата на Шевадзуцкий, докато украинецът се целеше в един нокаутиращ удар.

В шестия рунд у Шевадзуцкий започна да се вижда умора и той все по-често изоставаше при размените на удари. Пулев пък бе по-маневрен на ринга с всяка изминала минута притискаше съперника си все повече.

Минута след началото на осмия рунд Кубрат Пулев изпрати много тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак успя да се задържи на крака.

Шевадзуцкий показа признаци на пробуждане в края на мача. В заключителните три рунда той тръгна по-смело в атака Сли много по-често предизвикваше размени на удари. Това направи боя много по-интересен за публиката, която все по-смело окуражаваше своя любимец Кубрат Пулев. 

Вдигнатият адреналин и у двамата доведе до няколко разменени удара след гонга за край на 11-ия рунд, но съдията на ринга бързо успокои ситуацията. 

Дванадесият рунд на мача беше най-атрактивен, с много динамика и от двете страни, което накара зрителите да изпратят на крака и двамата боксьори

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Кубрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е хартиена титла от която най големите на деня не се интерисуват
75
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Taka го представяте и представиха все едно е бил Юсик или Джоуша
74
1
 
44
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Ама Пулевия за каква титла е играл като в сайта на WBA има две титли - едната е на Усик, другата е на Чар. Това да не е титлата на някоя столична дискотека ?
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко политически некоректно е постъпил. Сега ще го включат в списъка на Миротворец.
72
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ква е тая свинкя бе хахаха , прилича на колбасара от щанда на Фантастико
71
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пулев заслужава само спасителен пояс, когато се бие с истински боксьори
70
1
 
34
 
! Отговори
мирамакс преди 1 месец
До кога ще продължават тези некадърници с тези циркове ? Пульо младши и Пульо старши не са никакви боксьори, дори не бих казал и спортисти. Некадърниците намериха начин да изкарват лесни пари и им се услади. Нямат никакво достойнство и да спрат, да намерят друго с което да се занимават ! А, балъците и гъшаците плащат ли за билети яко !???
69
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другият път му пуснете Пеевски, Пулев освен с такива лоени топки с друго не може да изпъкне. Истинските боксьори бършат пода с него и после един месец седи на системи с пуснати щори...
68
12
 
0
 
! Отговори
Слушайте преди 1 месец
Кобрата в топа
67
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия да им дават по 1 мотика - да копат кукуруза на село :)))
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Дедо.... И да обръща гръб...справка мача му с Джошуа. Муахахаха...
65
0
 
32
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Кубрат е единствената Кобра в света , която съм виждал да лежи по гръб.
64
0
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
гладния реактор сашейко май пак е редактирал под влияние готова статия насрочена за публикуване... е, случва се да си гладен реактор и да не си видиш заглавието ама айде
63
1
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Въпрос имам 63 Всичко е до пари приятелю.Да се биеш за пари е отвратително , а и доста опасно.Ако зависеше от мен , този "спорт " нямаше да го има.
62
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко ли са се бръкнали за билет нашите тъъъпанарите в залата за да гледат тази пародия на бокс в София? 100 кинта? Муахахаахаха...тъъъъпанари такива.
61
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много зле е нашия. Тази украинска торба трябваше да я нокаутира до 3-4 рунда максимум. Време е да се пенсионира Кобричката. А най-ми е смешно заглавието...окичил се с пояса на WBA...Истинският пояс на WBA го държи украинския фашист Усик, а това е подверсия на този пояс.
60
3
 
28
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Българска работа, пародия на мач, пародия на бокс, отнася се и за двамата Пулеви. За всички беше ясен крайния резултат. Нагласена работа. Беше срамно и смешно за гледане .
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това си беше като концерт на Пайнер! Само незнам тия дето са си платили да гледат ,кой ги принуди да го направят!
58
6
 
7
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
Минавам да се насладя на анти украински коментари. колко предвидимо, направо очаквано. жалко читалище сте
57
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Вовата така напляска нато !