Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA

И тримата съдии дадоха победата на Кобрата
31 мар 2024 00:13, Александър Попов
131
Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо. В първия рунд двамата се опознаваха и макар Пулев да бе по-активният, той трудно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец.

Играта обаче се динамизира още в началото на втория рунд, в който двамата действаха много по-близо един до друг. Очаквано, това доведе веднага до оплаквания от страна и на двамата бойци за нечисти действия на съперника им.

Последваха няколко рунда, в които нито един от двамата нямаше видимо предимство. По-високият от двамата Пулев разчиташе да постоянни атаки към главата на Шевадзуцкий, докато украинецът се целеше в един нокаутиращ удар.

В шестия рунд у Шевадзуцкий започна да се вижда умора и той все по-често изоставаше при размените на удари. Пулев пък бе по-маневрен на ринга с всяка изминала минута притискаше съперника си все повече.

Минута след началото на осмия рунд Кубрат Пулев изпрати много тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак успя да се задържи на крака.

Шевадзуцкий показа признаци на пробуждане в края на мача. В заключителните три рунда той тръгна по-смело в атака Сли много по-често предизвикваше размени на удари. Това направи боя много по-интересен за публиката, която все по-смело окуражаваше своя любимец Кубрат Пулев. 

Вдигнатият адреналин и у двамата доведе до няколко разменени удара след гонга за край на 11-ия рунд, но съдията на ринга бързо успокои ситуацията. 

Дванадесият рунд на мача беше най-атрактивен, с много динамика и от двете страни, което накара зрителите да изпратят на крака и двамата боксьори

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Кубрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кубрат Пулев разказва на една блондинка за своя живот. След няколко часа тя го пита:- А бил ли си в други градове освен Нокдаун и Нокаут?
35
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кобрата го понатупа като бръшнян чувал.
34
5
 
22
 
! Отговори
До 41 преди 1 месец
Много ясно, че ще живее в Германия. То в Украйна вече хора не останаха. Всички с пари се изнесоха. Останаха само бедните хора. На избягалите малко милиона им викат дезертьори, но кой нормален ще иска да се бие във война?
33
12
 
10
 
! Отговори
Кирил петков преди 1 месец
Аз подкрепях украинеца! УКРАЙНА ПОБЕДА!
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхте ли еднакви ръкавици имаха Кубрат и украинеца? Що Боку вика, че Тагарев още не е изпратил ръкавиците за Украйна? Зимата минала, а ръкавиците не били тръгнали. Е, поне един чифт ръкавици дарение може да са дали на боксьорчето. Срам! Срам! Не стига, че Русия надупчи Украйна като швейцарско сирене, а тази нощ загуби и от България.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БоцкоДоста цинично, но си прав.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лелеее. Подозирам, че утре ще викат Пулев на Козяк да дава обяснения, след това може да се наложи да отиде и при посланичката сексоложка и сънародничка на пребития.
29
2
 
15
 
! Отговори
Хост преди 1 месец
Следващия съперник на Кобрата - Аоияма Косуке или Чеченеца
28
1
 
0
 
! Отговори
37 плоскоземен преди 1 месец
много информиран си.....като няколко отгАнюФците......тъпиНоУпорити.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде бе. Пародия на боксов мач.
26
5
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 1 месец
Аз съм на зърнена диета. Ям каквото зърна. Ами те за това са умрели от глад в Украйна. Всичко що имат изнесоха и продават, за да спечелят пари Зелето да си купува гориво от руснаците с големи комисионни. Сиймур Хърш разкри схемата. 400 млн.щ.долара прибрали (смятай откраднали) Зелето и шайката му. А украинското боксьорче живеело извън Украйна. Сигурно го хранят с по 20 бургера на обед.
25
4
 
22
 
! Отговори
смешници преди 1 месец
По добре да бе извикал Кличко за реванш,да му надуе главата от бой.Пак щеше да се въргаля по пода.
24
5
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Изаках се на тревата в парка веднъж
23
6
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Кубрат е спортист , но за политик със сигурност не става..
22
16
 
7
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 месец
Най-големият Исторически парк в света до Варна поздравява Кубрат и му благодари за посещението на парка миналото лято!
21
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Кубрат се присъедини към ВЪЗРАЖДАНЕ!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пояса разбрахме. Някой да каже кач пара взе Кубрат за боя!
19
2
 
10
 
! Отговори
Хост преди 1 месец
Следващия съперник на Кобрата - Аоияма Косуке.
18
2
 
19
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Ами ти какво ядеш? Като отидеш примерно в Лидъл. Там българско яйце не можеш да видиш. Пише уж Роден край, като видиш кода се оказва, че са български, но от Украйна, веднъж дори видях баркода на Германия хаха. Полските ябълки боровинки и др. също се оказват, че са украински. Така, че ние си ядем застаряла украинска храна, която не се знае в коя тяхна био еко лаборатория е обработвана с био еко вещества
17
3
 
33
 
! Отговори
Егати пародията преди 1 месец
Къв бокс е това Кобрата е смешен, украинеца - жалък