Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA

И тримата съдии дадоха победата на Кобрата
31 мар 2024 00:13, Александър Попов
131
Кубрат Пулев наби Хълк в 12 рунда и се окичи с пояса на WBA
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо. В първия рунд двамата се опознаваха и макар Пулев да бе по-активният, той трудно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец.

Играта обаче се динамизира още в началото на втория рунд, в който двамата действаха много по-близо един до друг. Очаквано, това доведе веднага до оплаквания от страна и на двамата бойци за нечисти действия на съперника им.

Последваха няколко рунда, в които нито един от двамата нямаше видимо предимство. По-високият от двамата Пулев разчиташе да постоянни атаки към главата на Шевадзуцкий, докато украинецът се целеше в един нокаутиращ удар.

В шестия рунд у Шевадзуцкий започна да се вижда умора и той все по-често изоставаше при размените на удари. Пулев пък бе по-маневрен на ринга с всяка изминала минута притискаше съперника си все повече.

Минута след началото на осмия рунд Кубрат Пулев изпрати много тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак успя да се задържи на крака.

Шевадзуцкий показа признаци на пробуждане в края на мача. В заключителните три рунда той тръгна по-смело в атака Сли много по-често предизвикваше размени на удари. Това направи боя много по-интересен за публиката, която все по-смело окуражаваше своя любимец Кубрат Пулев. 

Вдигнатият адреналин и у двамата доведе до няколко разменени удара след гонга за край на 11-ия рунд, но съдията на ринга бързо успокои ситуацията. 

Дванадесият рунд на мача беше най-атрактивен, с много динамика и от двете страни, което накара зрителите да изпратят на крака и двамата боксьори

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: Кубрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поясът нали е притежание на Усик? Или този пояс е реплика имитация?
15
2
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Кобрата е "велик".Победи някаква украинска лоена топка,която отдавна е забравила какво е спортна форма.Само не споменавайте Кличко и Джошуа,за да не се развали приказната атмосфера.
14
3
 
22
 
! Отговори
Топ 10 преди 1 месец
Пак е избрал да се бие с мешки.Има един друг Украинец,казва се Кличко.Да беше го поканил него.
13
18
 
9
 
! Отговори
Боцко преди 1 месец
Григор,Кубрат,Тервел.Тея момчета са сред най-добрите в света в това което правят.Знае ги целият свят и изкарват милиони.Вие диванни и клавиатурни мишки цял живот ще сте загубеняци и единствените ви големи неща в живота ще са сътворени в тоалетната.Ае лека нощ.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде го охраниха украинеца? Нали са във война и били умрели от глад?
11
20
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Браво Пулеви!!!Браво!! Супер сте!!
10
1
 
15
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Ти добре ли си, не стига, че се излагаме пред цял свят, че нашия набил горкото украинче, а ти пък и купен бил, изкара го хем набит, хем корумпиран
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пари дават ли или само пояса?
8
15
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Темата била боксова, ама руските бот ферми като видят "украинец" и налазват. Спасибо и досвидание
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За някакво българско WBA явно се бият, щот титлата я държи Усик. Не ни занимавайте с такива измислени гала-вечери плс
6
16
 
7
 
! Отговори
ЛЪВОВЕ преди 1 месец
Честито на всички българи!!! Успех на Кубрат за световната титла!!!
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стоичков на всяка манджа миродия. Какво търси на ринга? Какъв магазин? Какви ръкавици щял да му подпише Кубрат? Обърнаха ринга в търговски реклами.
4
3
 
9
 
! Отговори
Бабичка преди 1 месец
Разочарована съм! Реших, че този на снимката е Макрон. Тези дни той имаше същата снимка хаха
3
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България срещу Украйна. Как така не дадоха пояса на торбата със сланина от Украйна? Сега България да се извини на Зеленски с последните 2 БТР-а и трите прашки (които ни останаха), че победи Украйна!
2
5
 
37
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Тоя тлъстия от коя свинеферма го доведоха , Кобрата имаше 2 сериозни мача през годините, и в двата спечели приз за най-зрелищно падане.
1
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пулеви бяха истински професионалисти и в двата мача, колкото и неудобни да бяха те.