Русия: Западът поема риск, като дава F-16 на Украйна

Това заяви заместник-министърът на външните работи Александър Грушко
20 май 2023 14:30, Стела Стоянова
586
Русия: Западът поема риск, като дава F-16 на Украйна
Снимка БГНЕС

Западните страни ще поемат "колосални рискове", ако доставят на Украйна изтребители F-16.

Това заяви днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко в отговор на въпрос за последиците от предоставянето на изтребителите, които Украйна иска от НАТО, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Президентът на САЩ Джо Байдън вече заяви пред лидерите на страните от групата на Г-7 вчера, че Вашингтон подкрепя съвместни съюзнически програми за обучение на украински пилоти на F-16.

Още по темата


"Виждаме, че западните държави все още се придържат към сценария за ескалация. Той е свързан с колосални рискове за тях самите", каза Грушко.

"Във всеки случай това ще бъде взето предвид във всички наши планове и ние разполагаме с всички необходими средства за постигане на поставените цели", допълни заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
23
 
16
 
! Отговори
Дрогарката Нинова преди 11 месеца
Ами като има опасност от трета.световна война, Пу да си изтегли *** от Украйна и предпоставки за трета св. война няма да има!
429
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 492 Какво плаши гаргите,ти вярно си недорасъл.Първо самолета не е нищо особенно още повече при това ПВО и руски изтребители,а и Украйна няма пилоти за него .Така,че трябва някой пилот от НАТО да се качи,ама не всички страни,членки на НАТО са съгласни самото НАТО да се намесва и това е проблем ,а другия проблем е ,че нещата тръгват на зле и се върви към трета световна.Ама нали се пишеш недорасъл порасни и малко се ограмоти.
428
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Ще се сблъскате с последствия, с каквито никога в историята не сте се сблъсквали." (c) Това го чухме вече преди 15 месеца. Нещо ново?
427
23
 
18
 
! Отговори
Недораслия бакшиш преди 11 месеца
плаши гаргите. След позора на монголоиднитеОрди никой нормален не ги зачита за нещо.
426
13
 
22
 
! Отговори
EUROРеалист преди 11 месеца
България да помогне с чертежите на F-ките.Това имаме, толкова имаме.
425
25
 
26
 
! Отговори
Smurf преди 11 месеца
А джуджка не пое ли риск като почна завоевателна война срещу Европа
424
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
военната помощ от 50 други държави ------///------ Военната помощ е крайно ограничена и закъсняла, затова и руснаците толкова земя заграбиха. Първо се мотаха с артилерията, после с Хаймарсите, сега с танковете, а авиация кога ще дойде, не е ясно. През цялото това време Просията ползва масово авиация и ракети.
423
3
 
3
 
! Отговори
Кос преди 11 месеца
До Питащ ще приключи, когато ти се появи четвърта мозъчна клетка. За сведение нормално развитата крава има над 7500
422
17
 
27
 
! Отговори
Ехаа преди 11 месеца
До питанка кой го е казал за 3 дни Киев, дай линк...Повтаряте всяка подхвърлена ви простотия, като папагали, ами Киев може да бъде остъклен за 3мин бе кравар. Кажи коя държава би издържала, наполовина колкото Русия на емнайсет пакета санкции, хиляда корвенски номера и военната помощ от 50 други държави.Тва фобаците сте с преманетнно висока темепература.
421
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поемаме риск. Вие също поемате, като продължавате да рушите чужда държава. Светът ви показа, че не одобрява действията ви. Вървете си от Украйна и риск няма да има.
420
29
 
19
 
! Отговори
питанка преди 11 месеца
До не проумявам! Е, и колко точно е мощната руска военна машина? За три дни превзеха Киев и Украйна, за седмица са в Лондон, за месец - Вашингтон капитулира, ..... а? Или толкова, колкото за една година да не могат да превземат едно градче колкото Монтана дори не било...??? Мощна е , ама само в очите на слепите и ограчинените, както и и на копейкаджиите....Пак познах , нали..... ???????????????????
419
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** горит, хохол? Хахахаха!
418
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Крайно време е путин да пусне посейдоните по западащите западняци
417
11
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
е трябва да подарят на Украйна техните Ф16, а след това да купят нови самолети от САЩ. ------////-------- Те вече са купили нови самолети от САЩ. Отдавна са платени стотина бройки F-35, просто чакаха да се произведат - Холандия, Норвегия, Дания, Великобритания, Италия. Финландия. Ще изкормим Просията с пенционирани Ф-ки...
416
13
 
10
 
! Отговори
дедо Груйо преди 11 месеца
Мачкай ручляци!
415
31
 
18
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 11 месеца
Западът ще изпили Русия. Накрая като фалира ще купят всичко. Като Аляска. Това е.
414
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докога руснаците ще ги галят тия украинци - да запазят градовете, обикновените хора, добре, но нарко не спира да проси оръжие и да се ежи, военните помощи трябваше да бъдат унищожени още на входа на Украйна особено като имаш превес във въздуха. Още малко и нарко ще види истинска война, градовете ще бъдат изравнени със земята, както правят американците, не си жертват армията залудо, да се пуцат безцелно. В БГ никой не подкрепя нарко, само политиците, избрани с 30 процента от гласовете на народа.
413
13
 
17
 
! Отговори
Москва потъна преди 11 месеца
С ф16 бой по петата колона!
412
11
 
11
 
! Отговори
Москва потъна преди 11 месеца
С ф16 бой по петата колона!
411
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Запада поема риск като дава джавелини, запада поема риск като дава оръжие, ... танкове, ракети, пво... След някоя друга година металика пак ще свирят в Москва, столица на Московия.