Мазнотия, кръв и две тениски... Бритни проговори за живота в руска колония

Не един път обмислях самоубийство, заяви баскетболистката
294
Мазнотия, кръв и две тениски... Бритни проговори за живота в руска колония
Бритни, в ляво, със съпругата си. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската баскетболистка Бритни Грайнър стана част от размяна на затворници между САЩ и Русия. Тя разкри повече за престоя си в руска наказателна колония и призна, че не един път е мислела да се самоубие.

Считаната за една от най-добрите баскетболистки в света бе арестувана през февруари 2022 година на летище в Москва за притежанието на канабисово масло. Впоследствие тя бе осъдена на 9 години затвор и прекара 10 месеца в наказателна колония, преди САЩ и Русия да направят размяна на затворници и тя да се прибере у дома.

"Докато претърсваха саковете ми, сърцето ми потъна до земята. Краката ми се подкосиха. Мислех си, че това е краят на живота ми", сподели Грайнър, която разказа за условията в руския затвор. "В килията има малка разнебитена мивка, която тече и е покрита със слоеве прах, мръсотия, мазнотия и кръв. Имах две тениски, два потника и един чифт обувки. Разкъсах едната тениска, за да се почиствам с нея. Използвах я като тоалетна хартия. Тоалетната бе една мръсна, мръсна дупка в земята, покрита с фекалии. В тези моменти се чувствах по-нисша от човек".

"Накараха ме да напиша писмо до Путин, на руски. Трябва да поискам прошка и благодаря на великия им лидер. Не исках да го правя, но в същото време исках да се прибера у дома", допълни Грайнър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: Бритни Грайнър
Още от Русия
Дори и без война: Русия вече безскрупулно атакува Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
3
 
11
 
! Отговори
Симеон преди 1 седмица
Точно такива трябва да са затворите. Щом си извършил престъпление трябва да си понасяш последствията. Да знаят другите какво им предстои,ако извършат престъпление.
243
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Поне е видяла какво правят американците със свободните африканци и то в множествено число
242
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НЕЩО СА ПОПРЕКАЛИЛИ С ВАКСАТА ЗА ЖАЛКИТЕ СИ 30 СРЕБЪРНИКА!!!...
241
5
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 седмица
Тази трябва да пали свещ всеки ден че не са я пратили в "Полярна Сова" или "Черният делфин". Това са специални колонии за осъдени на доживотен затвор или рецидивисти на 20 години. От 23 до 6 в леглото след това прав. Максималното време което прекарват там е 7 години, след това ги изнасят в чувал.
240
18
 
27
 
! Отговори
д-р Менгеме преди 1 седмица
А какво да кажат рускините от затвора които е трябвало да пребивават с това нещо! Поне да те сложат с хора е друго отколкото да ти докарат от зоологическата, че и с претенции!
239
20
 
33
 
! Отговори
Човече преди 1 седмица
Тази била топ баскетболистка?!? Някой да я е чувал освен за ареста и?Ех краварска пропаганда...
238
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 229 Нашия щангист, който арестуваха за наркотици в Бразилия дали мрънка, че са го затворили? Дали са 9г или 9 дни е написано в законите и се съобразяваш. В Сингапур за наркотици ще лежиш доживот. Някой да оревава за затворени там? В САЩ не арестуват ли на летищата за наркотици? Законите за пренасяне през граница са много по-строги от това да те хванат на улицата, защото попадат в графа контрабанда. В Япония за някои лекарства без рецепта ще те разкатаят, ако ги пренасяш в багажа.
237
44
 
27
 
! Отговори
Провидението преди 2 седмици
Руската смрад е навсякъде около нас. Шпиони, русофили, червени неграмотни нещастници и ***, които цвъкат същите като тях нещастници и заливат страната ни с русофилски *** и смрад.Гнус ме е.
236
4
 
28
 
! Отговори
Х преди 2 седмици
какво си мислите, че е в наказателните им колонии? Лукс?
235
16
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Да не е място за всеки. Който не е виждал руски затвор нищо не е виждал, особено тези на север. Не пожеравам на никой да попада там. Ако се спазват законите няма да попаднете в затвор в Русия.
234
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази се чувствала по-нисша от човек! Чувството е напълно обективно!
233
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Осъдена на 9 години,излежала 10 месеца. Освободена през декември 2022г. Написала мемоари за тези 10 месеца, които рекламират в момента. Апропо ,в обвинението пише, че е пренасяла ХАШИШ, което НЕ Е конопено масло, а е тетрахидроканабинол т.е. наркотично вещество.
232
11
 
47
 
! Отговори
Леля чичо преди 2 седмици
Да беше отишла в тайландски или виетнамски затвор щеше да е интересно дали изобщо щеше да излезе
231
13
 
29
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 2 седмици
според днесариите.бе ге американските н а р к о м а н и са велики герои. така им казват от америка за българия иначе няма свобода на словото
230
16
 
30
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Виждам само една нигромазнутия на снимката-наркоманска!Що чак сега проговори?
229
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Първо нищо лошо няма, руснаците живеят така от векове, второ държава която смята некво масълце за дрога и че хората се боцкат с него и ги карат да пишат писма до лидера е обречена на бавна и мъчителна смърт, тъй че всичко е ок.
228
29
 
15
 
! Отговори
ясно преди 2 седмици
Всичко е аамериканска пропаганда нали те внуиаваха на руснаците че кокакола е алкохолна панитка.ХА ха ха толкав сте жалки колхозници че сте за смях на света.
227
36
 
18
 
! Отговори
НИЩО ЧУДНО преди 2 седмици
КАКВО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ В ЕДНА СТРАНА КОНЦЛАГЕР -ТОЗИ ФИЛМ ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ .ВЪПРОСИ ИЛА ОЩЕ ЦАПАДНЯЦИ КОИТО СЕ ВЪРЗВАТ НА ПРОПАГАНДАТА НА ПУТЛЕРИСТКИЯ РЕЖИМ И ОТИВАТ ТАМ.
226
8
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
А, и първо си викам, това сигурно е Бритни Спиърс, горката, нови разкрития за това как баща и я тормозел, а то.. Добре че не е Бритнито.
225
8
 
22
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
Това ако беше някоя наша булка, първата и работа е да почисти и да тури вред нещата, все пак ще живее там известно време, да гледа в перспектива..