Русия: Западът поема риск, като дава F-16 на Украйна

Това заяви заместник-министърът на външните работи Александър Грушко
20 май 2023 14:30, Стела Стоянова
586
Русия: Западът поема риск, като дава F-16 на Украйна
Снимка БГНЕС

Западните страни ще поемат "колосални рискове", ако доставят на Украйна изтребители F-16.

Това заяви днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко в отговор на въпрос за последиците от предоставянето на изтребителите, които Украйна иска от НАТО, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Президентът на САЩ Джо Байдън вече заяви пред лидерите на страните от групата на Г-7 вчера, че Вашингтон подкрепя съвместни съюзнически програми за обучение на украински пилоти на F-16.

Още по темата


"Виждаме, че западните държави все още се придържат към сценария за ескалация. Той е свързан с колосални рискове за тях самите", каза Грушко.

"Във всеки случай това ще бъде взето предвид във всички наши планове и ние разполагаме с всички необходими средства за постигане на поставените цели", допълни заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САЩ са хвърлили не една а две атомни бомби в пълно безсилие да се справят с една Япония ти ми слагаш минус ами върви сложи цветя на паметника на убивалите майки и деца в нашата страна техни пилоти на изтребители. Бомбардират България от 1941 година до 1944 цели четири години но защо кажи де.
449
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъв господин е той постовете му изпълнени със злоба и закани смях.
448
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САЩ се изнесоха позорно от Авганистан само преди година и половина някъде след 20г. безсмислена война позорно бягаха и на летището дори дадоха жертви. А ти си седнал да ми разправяш че не били губили война ами Виетнам загубиха и там. Нашите пилоти са свалили тяхните пилоти на изтребители и даже сорросоидите им издигнали паметник позор
447
4
 
16
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 11 месеца
Г-н Керанов ,никога не казвайте НИКОГА,случвало се е и след това бяха хвърлени бомбите в Япония .А НИКОГА ФАЩ не е воювала за РОДИНУ.
446
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прав си че долното не стига че мрази но и крайно неграмотно и кълне неистово от омраза. Мисля че такива опорки им дават от НПО да използват език на омразата и разделение. Както се вижда техните господари работят за война след като не работят за мир значи работят за война давайки оръжия и муниции и настройвайки не умните и ниско интелигентните и необразованите в омраза.
445
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вместо така неистово да мразиш,научи правописа,неграмотен си ! А даваш акъл !
444
37
 
11
 
! Отговори
Радон Керанов преди 11 месеца
Никога военнопломишленият комплекс на САЩ не е губил война! И никога няма да загуби! Това не могат да разберат умниците, дето говорят колко е непобедима Русия! Жалка история!
443
33
 
8
 
! Отговори
Радон Керанов преди 11 месеца
Кого плаши дребното същество от Кремъл!?Как си представя този меко казано неумен човек да спечили войната срещу държава зад която стои ВПК на САЩ, Германия, Франция и т.н. Смешни хора със смешни мисли! Никога Русия не е била толкова жалка...!
442
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ясно е,че Украйна губи войната! Всеки ден загиват златни украински момчета,но загиват и руски момчета! Западът е жесток,брутален и циничен,не му пука,даже е доволен от таябратоубийственс война.Обаче много зле си прави сметката-Русия,каквото и да говорят за нея,не само не губи войната,сми я печели! При това без да воюва дори със средния си капацитет.САЩ превърнаха Европа в своя слугиня и жалка *** ,те не искат да има силна и богата Европа.Но САЩ губят икономическата си война с Китай! Т
441
6
 
22
 
! Отговори
ДЕМОНОКРАЦИЯ преди 11 месеца
До Коментатор Според ФАЩ е демократично да изсипеш навсякъде из Азия милиони противопехотни мини замаскирани като детски играчки. Да пръскаш джунглата и цивилното население по селцата с агент Ориндж, след което поколения да имат проблеми с репродуктивността и израждания. Да превърнеш два града в стъкло, а цивилното население там- в сенки по асфалта... Да правиш ваксинации в Африка предизвикващи стерилитет...Да си най-големият длъжник на Света и теглейки кредит да подклаждаш с локални войни
440
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русоробска държава сме Ние.
439
5
 
14
 
! Отговори
Св преди 11 месеца
Страна, базираща цялата си политика и управление на страха и заплахите. Не ползва "моркова", а само "тоягата" ... но така са си били и ще бъдат. Народопсихология
438
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много държави воюват с Русия и нищо не могат да направят ))
437
19
 
15
 
! Отговори
Странно преди 11 месеца
Много странни саруснаците,или са хуманисти,доказаха го и в Буча или са лъжци...1. Санкциите ще вредят повече на запад тръбят руските глашатаи...защо тогава плачете всеки ден даде махнат.2. Ф 16 са щайги ,а Миговете ,Су да върхът на самолетите. Защо тогава се страхувате от щайгите. Сега е момента да докажете с колко Си е по добър от щайгата.
436
11
 
8
 
! Отговори
ганю е проста путка преди 11 месеца
503 е паталогичният случай. ИдиотиКато него могат да вегетират единствено около рушкияПародиен център.....пфу.
435
11
 
35
 
! Отговори
всички печелят преди 11 месеца
Войната в Украйна беше предизвикана защото дълговете на цивилизования свят станаха много големи и им трябваше бърза инфлация за да могат да ги обезценят. В същото време руснаците правеха рекорден БВП. За януари и февруари 22 година имат рекордни ръстове в производството и икономиката въпреки, че бяха под адските санкции. Демокрацията нямаше как да ги забави освен с война. Сега руснаците ще я използват за да си оправят армията и военната техника, а запада ще може да си плаща дълговете.
434
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой е тоя свободния?Франция? Или другите европейски страни? Англия оцеля срещу Хитлер само защото беше на остров и много и помагаха. Франция се държа най - дълго - месец. Ця,ла европа 8 години се съгласява с убийствата на жени и деца в донбас. И това не и стигна, а разпали войнатра в Украйна за още жертви. И си прави компромиси колкото иска. Дори с животите на собствените си гласоподаватели.
433
5
 
13
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
и хитлер така умря ...в позор,Свободният няма да направи компромис с Ценностите си...няма да предаде ...Бог и да се съгласи с убийствата на жени и деца!3 Световна...ок Света ни е готов и технологично и морално!!!...ще е три дневна!!!
432
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия отново се оплаква от последствията от действията на Русия.
431
10
 
8
 
! Отговори
Тъп укри преди 11 месеца
All in после зеления не ривеш че ти счупиха държавата