Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си

В Сърбия имаше светлинно шоу в негова чест
17 яну 2022 07:58, Нели Христова
89
Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си
Снимка: БГНЕС

Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след като вчера беше депортиран от Австралия.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи десет дни и приключи в неделя сутринта, когато австралийски съд потвърди анулирането на визата му. Не е ясно дали Джокович ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга държава.

Тази нощ в Белград се проведе митинг в подкрепа на сръбския тенисист Новак Джокович, депортиран от Австралия. Думи в подкрепа на сръбския тенисист бяха изписани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града.

Арена на светлинното шоу беше небостъргача в комплекса Belgrade On Water, на брега на река Сава в сърцето на столицата. Тази най-висока сграда в страната се превърна в своеобразен екран, на който се развя сръбският трикольор. Червено-синьото- бяло знаме беше осветено с думите: "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Светлинното шоу започна в 20:00 ч. местно време и приключи в 21:00 ч., като събра голям брой зрители. Шофьорите спираха на мостовете над река Сава, за да снимат спектакъла. Десетки хора в подножието на небостъргача заснеха събитието с телефоните си и си направиха снимки за спомен.

Световният тенисист номер едно Джокович отлетя за Австралия, за да участва в турнир от Големия шлем. Той беше задържан на летището в Мелбърн на 5 януари, след като не е представил документи за медицинско разрешение за ваксинация срещу коронавирус. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предупреден да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните полицаи в съда и спечели делото, но на 14 януари австралийските власти решиха да отнемат визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова жалба, но тя беше отхвърлена на 16-ти януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
24
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Приключи кариерата Джокович , дотука беше...ама с тия лъжи и циркаджийски номера си го заслужава !
18
18
 
9
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До 1 - "Терикат. Едни ще се ваксинират а терикате не." - Не ! Ше се ваксат само наведеняците и гъ...лизците за сертификатче, ваучерче и да не ги пуашат ногу с Баба Яга! Щото и на бой не носят!
17
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятайте тука във форума, колко българи има, който ще се надупят когато им кажат шепа дебелии политици. Сложени на столовете от същите тях :)) Светът е пълен със страхливци и малко герои. И на мен да ми се наложи със сила да правя нещо и аз ще лъжа като Ноле .... някак е логично да пазиш себе си, а не некев дебел изтръпнал австралиец, който умрял от страх от един грип :)))
16
20
 
11
 
! Отговори
Tони преди 2 години
Джоко е жалък...ще си остане винаги в сянката на Рафа Надал- най-великият за всички времена !
15
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, праскайте си минуси колко щете, но фактите говорят сами по себе си. Няма по-велик от Джокович и не е имало. Надал да си печели там Гароса, че друга титла не може да докопа нещо. А Фед май удари 40-така и каквото било, било.
14
9
 
12
 
! Отговори
Австралия преди 2 години
Аборигени
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, Новак обикновено само се разхожда по австралийското турнирче. Прегазва всичко по пътя си и прибира някоя и друга купичка. Кво му пука? А който не го харесва и злорадства, да дуе супата или чорбата, както предпочита.
12
4
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Победа за фашизма...Ама и Джокера прекалено издънки направи, това не се прощава...
11
9
 
13
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
до 11- Ти остави Сърбия. Австралийското правителство размаза и преби собствения си народ за негово добро. И лагери и съсипвани на животи, за да им забие иглата! Ти само от тук ли черпиш новини?
10
8
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
До всеки- Като напрявят Афганистан Опън ще искат по закон да се обрежеш първо!
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас. Сега сърбия ще изгпни всички австралийски емигранти в страната. Ъ...грешка. в сърбия няма австеалийски имигранти. В Австралия е пълно със сътби, но...даа...Австралия е фашистка държава и сега всички сърби ъам ще се спасят каъо се завътнат в родината си. Оо...грешка..едва ли ще направят това. Те ще стоят да се мъчат във фашистка Австралия...но няма да се яърнат във свободна и демократична Сърбия.
8
21
 
24
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Сръбския Бай ***.я , много жалко човече излезна !
7
15
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
спазил ги е, ама де толкоз мозък да прочетеш, че и да осмислиш
6
13
 
21
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До Анонимен 2- Какво ги интересува ли? Дори тези които не се интересуват от тенис, не искат фашизъм, комунизъм и "законния" им терор над населението. ! Достъчен ли ти е отговора ми?
5
18
 
25
 
! Отговори
всеки преди 2 години
е длъжен да спазва изискванията на която и държава да са-той на какъв се прави-прави са австралийците
4
10
 
18
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
Еее, сръбската работа бетер (ц) турска работа.!.
3
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаше как да не му се случи това на Ноле, там мед. фашизъм си в пълния му блясък
2
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините - само по желание. Лично да мен и за много други Австрелия оупън е безинтересно вече и няма да го гледам. Щом е важно да си инжектиран с експерименгалка, а не да играеш, това вече не е туртир по тенис. Фашистите всичко провалят.
1
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терикат. Едни ще се ваксинират а терикате не.