Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си

В Сърбия имаше светлинно шоу в негова чест
17 яну 2022 07:58, Нели Христова
89
Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си
Снимка: БГНЕС

Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след като вчера беше депортиран от Австралия.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи десет дни и приключи в неделя сутринта, когато австралийски съд потвърди анулирането на визата му. Не е ясно дали Джокович ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга държава.

Тази нощ в Белград се проведе митинг в подкрепа на сръбския тенисист Новак Джокович, депортиран от Австралия. Думи в подкрепа на сръбския тенисист бяха изписани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града.

Арена на светлинното шоу беше небостъргача в комплекса Belgrade On Water, на брега на река Сава в сърцето на столицата. Тази най-висока сграда в страната се превърна в своеобразен екран, на който се развя сръбският трикольор. Червено-синьото- бяло знаме беше осветено с думите: "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Светлинното шоу започна в 20:00 ч. местно време и приключи в 21:00 ч., като събра голям брой зрители. Шофьорите спираха на мостовете над река Сава, за да снимат спектакъла. Десетки хора в подножието на небостъргача заснеха събитието с телефоните си и си направиха снимки за спомен.

Световният тенисист номер едно Джокович отлетя за Австралия, за да участва в турнир от Големия шлем. Той беше задържан на летището в Мелбърн на 5 януари, след като не е представил документи за медицинско разрешение за ваксинация срещу коронавирус. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предупреден да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните полицаи в съда и спечели делото, но на 14 януари австралийските власти решиха да отнемат визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова жалба, но тя беше отхвърлена на 16-ти януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво какво като е спечелил 1000 пъти и е най-великият тенисист, спортист и тн.? Да не е Лайза Минели?Австралия си е тяхната ДЪРЖАВА и е управлявана от ДЪРЖАВНИЦИ, за разлика от балканските недоразумения - някога велики. Ще правят каквото си искат. Наскоро прецакаха франсетата с 40 милиарда, защото си гонят интереса, та сърбето ли няма...Балканецът е отвикнал да живее в правова държава. Тук още се "опитват" да докажат върховенството на закона...МЪКА МЪКА.
38
1
 
3
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
"но министър-председателката(за която веднага ще гракнат, че била еди каква си),""--- И каква е била? Кажи че не знаем! Сливи ли имаш в устата? Тя ли е "хубавата работа"?
37
2
 
14
 
! Отговори
до хАсан преди 2 години
В Дубай приемат всекЪкви.
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали нашето Грише е изрядно ваксинирано и му дадоха шанс да поиграе поне до 3-ти кръг, макар и това да му коства неимоверни усилия и напъни.
35
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука някои са много смешни и безпаметни. Ама така им изнася. Наричат АО - турнирче. Ало, откъде спечели много от милионите си Нолето да си купи имението в Испания! Или тия пари ги спечили от турнири в Нови сад с наградни фондове - 15 хил. долара...
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетки спортове има ,където колеги биха се застъпали един за друг. А уж най аристократичния, луксозен, възпитан спорт ... накрая ни показа това лицемерие. Нека всички да видят, каква измама са тея хора. Правят се на голямата работа, за да печелят пари. Като хора излязоха класи под нас Балканите. Ходете с високо двигнати глави.
33
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СТРАХ ГО Е ДА НЕ ПУСНАТ ЧЕРВЕНА БЮЛЕТИНА ЗА ТОВА, ЧЕ Е ЛЪГАЛ ПРЕД СЪДА И ЩЕ СЕ СКРИЕ В ДУБАЙ КАТО ДРУГИ ИЗДИРВАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ! ВЪВ СЪРБИЯ СЕ ГО ЕКСТРАДИРАТ ТАМ УПРАВЛЕНИЕТО ГО Е ВЗЕЛО НА МУШКА И ЗАТОВА НЯМА ДА СЕ КРИЕ В СЪРБИЯ!
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор- "и всичко ще е пак доброволно и по закон...иначе кютек и лагери."...Както е в Австралия и сега. А и в Австрия от понеделник ще е с човеколюбивото задължително боцкате, скоро и в Холандия. Преминаха 70те % и е по-безопасно вече да почва терора. При нас заветните задължителни 70% се позабавиха, но няма да ни се размине. Понапредваме непрекъснато.
31
9
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
Не ме интересува Джокович, но забележете снимката. И сравнете със София. Просто вече е срамно да се прибираш в Бг. столицата на държава от ЕС да е на много по-ниско ниво от Сърбия. А ние си живеем в самовнушение, че сме уникални и сме най.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големо важно.
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хубава работа, ама сръбска работа... Вучич го величае, но министър-председателката(за която веднага ще гракнат, че била еди каква си), не беше много съгласна с този цирк. А Нолето си показа баш сръпщината. Целият свят ви знае бе Ноле, че сте като ......... на дъжд.
28
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено няма да гледам повече АО. Такава излагация на световно ниво скоро не съм виждал. Такъв голям автогол. Да не говорим за колегите на Ноле ... излезе че цял живот е играл в дамската лига:)) Водена от испанския гъзобръккк
27
7
 
19
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Това няма нищо общо с тениса или турнира. А ваксите са само началото. За загрявка и подготвяне не почвата! Утре ще е- какви коли да карете, колко лампи да светят в къщите ви, колко пъти да пускате водата в тоалетната, колко пъти да перете с пералните. какво да ядете/разбира се само веган месо, бекон и луканки мейд ин Бил Геиц/ какви приятелчета да имат децата ви, какво да мислите, какво да говорите....и всичкко ще е пак доброволно и по закон...иначе кютек и лагери.
26
20
 
15
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Шут в г*за на балканския измамник и лъжец. Австралия е бяла държава и такива номерца не вървят.
25
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига сте преувеличавали значението на вируса. Австралийците просто вдигнаха шум на негов гръб, че интереса към турнира им съвсем затихна. И лошата реклама, е реклама.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си е - The pride of Serbia!!! Велик! Велик!, скандираха цяла нощ в Белград а Ноле размисли и отлетя за Марбея...
23
18
 
10
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Тоя се разходи из целия свят и изпозарази сумати народ с вируса.
22
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най смешното в цялата пандемия е, че ваксинираните хомотаа, които УЖ спасяват света.... и пропагандират, че без ваксината няма спасение... ги е страх от не ваксикирани. Хахахахахах Хахахахахах Пълни шутове
21
23
 
21
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Наистина приключи сръбския тарикат- никога не може да се мери с великите Сампрас, Агаси, Бекер, Иванишевич, Федерер и Рафа Надал ! Има ксъмет , че отърва затвора !
20
8
 
8
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Добре, че вече не е на тяхна територия, че като нищо могат да го затворят пак.