Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си

В Сърбия имаше светлинно шоу в негова чест
17 яну 2022 07:58, Нели Христова
89
Новак Джокович вече е в Дубай, не се знае дали ще се прибере в родината си
Снимка: БГНЕС

Сръбският тенисист Новак Джокович тази нощ пристигна в Дубай, след като вчера беше депортиран от Австралия.

Сагата с тенисист номер едно в света продължи десет дни и приключи в неделя сутринта, когато австралийски съд потвърди анулирането на визата му. Не е ясно дали Джокович ще се прибере в родината си или ще отпътува за друга държава.

Тази нощ в Белград се проведе митинг в подкрепа на сръбския тенисист Новак Джокович, депортиран от Австралия. Думи в подкрепа на сръбския тенисист бяха изписани в продължение на един час на фасадата на най-високата сграда в града.

Арена на светлинното шоу беше небостъргача в комплекса Belgrade On Water, на брега на река Сава в сърцето на столицата. Тази най-висока сграда в страната се превърна в своеобразен екран, на който се развя сръбският трикольор. Червено-синьото- бяло знаме беше осветено с думите: "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Светлинното шоу започна в 20:00 ч. местно време и приключи в 21:00 ч., като събра голям брой зрители. Шофьорите спираха на мостовете над река Сава, за да снимат спектакъла. Десетки хора в подножието на небостъргача заснеха събитието с телефоните си и си направиха снимки за спомен.

Световният тенисист номер едно Джокович отлетя за Австралия, за да участва в турнир от Големия шлем. Той беше задържан на летището в Мелбърн на 5 януари, след като не е представил документи за медицинско разрешение за ваксинация срещу коронавирус. След процедурата визата на спортиста е анулирана и той е предупреден да напусне страната. Джокович оспорва решението на граничните полицаи в съда и спечели делото, но на 14 януари австралийските власти решиха да отнемат визата на тенисиста и да го депортират от страната. Спортистът подаде нова жалба, но тя беше отхвърлена на 16-ти януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите да обвиняват друга държава, че е фашистка е меко казано смешно.
58
5
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Да прожектират днес в колко часа Ноле е ходи до тоалетна....и београдчани да снимат с телефоните си. Шовинисти
57
4
 
23
 
! Отговори
Траян преди 2 години
Всички телевизии, сайтове, поствания, просвания за сагата Джокович...Как ще го посрещнат в Сърбия...Е на това му се казва БЕЗСИЛИЕ да кажем - творческо. Тъжно. Австралия има закони и те се спазват. Просто и ясно. Тока вдигнат тройно, бензина - двойно, газта - четворно....великите медии ни занимават със сърбина, с англииската кралица, с принца.. На баба ви хвърчилото...
56
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Джокович показа на целият свят, кой е номер 1.Срам и резил за цяла Австралия.. И с това показа, че няма да си сложи насила някаква измислена вакса за да участва...А че е загубил няколко пари, хич не му пука. Здравето му е по важно. БРАВО НОВАК.
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще призная за принципна позиция, ако всички сръбски емигранти в Австралия, демонстративно я обявят за фашистка държава и се върнат в Сърбия. Да живеят в демокрация.
54
3
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Ами йоди и в Литай, бе.Ъам ще видиш двмокрация в пълния и вид. Излез и кажи, че няма вирус и че няма да стоиш в карантина. Дървени философи.
53
7
 
10
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Аа..разбирам, ти си борец за свобода и демокрация.Ще се бориш стещу фашистите проваксъри, за да освободиш света от лошите конспиратори, които умишлено лъжат за ковид и ваксините?С портрета на мангъра в ръце?
52
12
 
6
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До 56- Викаш щом не ми харесва фашизма и не му се кефя, като теб, да ходя в Русия или С.Корея или Венецуела??? Ти от бурстерчето ли изперка бе? Ама и гледам в братския Китай не ме пращаш нещо, а? Толкова сте прозрачни платените ***!:-)
51
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
балкански манталитет. всичките ми познати голяма защита за тоя измамник. ама тука такива харесваме, миналата година тоя същия където го защитавате уж беше голям приятел на Григор и хоп веднага го накисна че той бил виновен. Такава ни е цялата работа, хем искаме да минеме с трикове, хем уж сме много приятели, хем си забиваме нож в гърба. 10 дена 100 лъжи и увъртане. Айде да почива. Тия държави затова са богати имат правила за всички, пък вие си кудкудякайте и внимавайте за сърбина отзaт......
50
9
 
26
 
! Отговори
Ай стига преди 2 години
Като не искал да се вакса, да бяха сметнали нещата, а не да се излагат: с ковид, но се разкарвал като прани ***, бил в Испания, но забравил, объркали визата какъв герой е тоя? Моли се да остане на АО, щял да спазва всичко! А досега що не спазва? Австралия не ти е Европа, там има строг контрол за влизане! Една ябълка не можеш да внесеш ноле да се сърди на себе си и екипа си!
49
11
 
15
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Хаха...фашистите Австралия.Ид..и..отите вече имат друг критерий за фашизъм. Щом някъде изискват ваксина, значи са фашисти. Хайде, честито! Може вече да обявите и гърците за фашисти. Запопват да глобяват неваксинирани над 60г.Абе, знаете ли, най свободните и демократични държави ще останат Русия, С.Корея, Сърбия, Венецуела...защо не потегляте натам? Освободете фашисткия свят от себе си.
48
11
 
10
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Тука някакви будали говорят за "правова държава"... Буахаха, наистина ли смятате, че тук става въпрос за "право"? Ей в такава "правова държава" ви пожелавам да заживеете, но не в България. Махайте се оттук, роби на системата!
47
6
 
12
 
! Отговори
Задавих се!! преди 2 години
"Австралия си е тяхната ДЪРЖАВА и е управлявана от ДЪРЖАВНИЦИ,"- претрепали народа си.
46
6
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Велика държава с бедно положение. Крайно време е сръбският патриарх да го канонизира приживе. Прозз народ - слаба държава.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той си гледа кефа,баламурниците го чакат на летището да се бият в гърдите и да го величаят и тук е пълно с такива баламурници.
44
7
 
15
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
до 42 - колко пъти да ти се повтаря че тук не става въпрос за турнира, нито да Джокович, нито за тенис. А в какво се превърна напоследък Австралия ! Едно фашистко правителство обърна всичко там. И не само там. Само Швеция още удържа!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сръбска шовиниска работа.
42
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Прав е. Защо да се връща при бедните сърби. Никой не бяга от доброто. Всеки бяга от Сърбия,Русия и още няколко такива нещастни държави, където човек е като ***.
41
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокера напусна Австралия като напикано мушкато.
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една правова държава би разследвала гразданина си за допуснатите нарушения. Ама велика сърбия е по важна в манталитета, те винаги са велики, и другите са им виновни. То и затова още векове ще са на това морално ниско ниво.