Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах

Проверката била по донос от съседи
19 юли 2024 10:12, Петър Бойчев
184
Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах
Снимка БГНЕС

Униформени служители на реда са иззели казан и цялото количество ракия в него от дома на 80-годишен пенсионер във Вършец. От полицията уточняват, че производството е незаконно и трябва да бъде отнето.

В курортното градче са категорични, че подобни нахлувания на МВР по домовете се случват най-често по сигнали на съседи. Въпросният донос за не повече от десетина кила ракия също получен през телефонно обаждане на тел. 112, а от полицията били длъжни да проверят сигнала.

Когато отишли в двора на стареца служителите на реда действително открили казан, в който се вари ракия. Той бил поставен в масивна тухлена постройка.

"80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол.  Ракията и казана са иззети. За случая са уведомени контролни органи от агенция "Митници", които са извършили проверка и са съставили протокол за оставени на съхранение веществени доказателства. По случая е образувана преписка", съобщиха официално от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати кокошкарите, на 80-годишния пенсионер скачат. Що не ходите в сайгонската махала да раздавате правосъдие, а? Че там само на полиция и митници ще станете. Негодяи
73
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страхотно, вече всичко ще бъде наред! Вече ще живея спокойно!
72
1
 
11
 
! Отговори
Яяяя преди 1 месец
Обаче котака на снимката кърти якооооо! Ако ракията беше нещо лошо, котката нямаше да е там!
71
19
 
1
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
На 80години вече е с деменция и сигурно постоянно се кара със съседите си. Някой от тях , не е издържал и е пуснал сигнал. Полицията е длъжна да провери сигнала. При хора на такава възраст е много трудно ,да живееш и да се разбираш с тях.
70
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така правят истинските путинисти, предават съседите си.
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еха! Най-накрая справедливост!
68
1
 
34
 
! Отговори
Хората преди 1 месец
подмятат цели кюлчета злато и къщи в Испания си накупиха и сараи до морето, тук за 4 литра ракия!? Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!
67
0
 
21
 
! Отговори
Anon преди 1 месец
"Как разбрахте, че е сиромах?..." Не е сиромах, разбира се. Пеевски, Бай-Х и Домусчиев са истинските сиромаси. Те никога не са нарушавали закона също така.
66
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицията е отчела сериозна дейност . Прибрала е веществените доказателства от няколко литра отличен продукт. Администрацията във Вършец и тя е отчела дейност . Осемдесет годишния старец ще обещае , че за тази година повече няма да прави така . И от продукта се отказва в полза на държавата .
65
0
 
17
 
! Отговори
Полицай преди 1 месец
Диларите ни се отчитат,а дъртака не е искал да дели с нас...затва сега в панделата...
64
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Невероятно ГЕРБ, наказва гласоподавателите си! Държавата гори, те са взели Казан! Браво! Колко наркодилъри сте заловили в България, колко крадци, убийци по пътищата и не само са в затвора?
63
0
 
28
 
! Отговори
Гласувайте за герб преди 1 месец
За милльони (свити от народа) нема закони, а за 4 литра патоки нема прошка. Не им срам на тези който издали дядо, и на тези полицали дето посегнали да конфискуват казана.
62
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До dmx И на двамата с теб ни е ясно, че това е бил казан в който половината село е варяло ракия, тъй че е смешно да си разказваме приказки от шипковия храст как "той само за него си".
61
1
 
20
 
! Отговори
много ясно преди 1 месец
Не всеки може да си плаща "такса спокойствие". Само определени наши хора ...
60
3
 
9
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Спазили са закона! По същият начин процедират с политическата мафия! Писането какъв е закона, и че е спазен, и че българина бил тарикат, защото все минавал между капките е несъстоятелно!!! Първото нещо което се гледа не, е какво гласи закона, а дали се прилага еднакво за всички!!! Ако отговорът е НЕ - всичко написано в закона е само пожелание! За голямо съжаление, не само в БГ е така! Почти навсякъде е така!!!
59
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на МВР! Държавата гори, на децата ни в училище им се предлагат наркотици, по пътища наркомани и пияни гербаджии карат и убиват хора! Те с дядото се занимават! Дали това не е награда за това , че в малките населени места гласуват за ГЕРБ? Изгориха им горите, стопанствата и жилищата, сега им вземете и това което им остана!
58
19
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 56 Никой не прави масивен тухлен казан само за да си вари собствената ракийка, а ще се намерят достатъчно хора да кажат колко и какво се е варило там.
57
9
 
6
 
! Отговори
Бай Спиро преди 1 месец
Сега разбрахте ли защо им горят селата ?!? Тези андрешковци се чудят единствено, кой на кого каква мизерия да стори !
56
1
 
20
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
До 43...... Ами както вървят нещата и за това ще почнат да идват !!! Избиха животните по дворовете на хората че и в горите...то не беше свински грип,луда крава,пилешки грип...отровиха храната ,водата и въздуха....КоВид -19 най- голямата масова манипулация и геноцит срещу човечеството ....зелени сделки ( унищожаване на промишленост и деиндустриализация,дигитализация и електронен концлагер ) ....ти се радвай ,че още не са дошли за компотите и трушийте....но ще дойдат и за тях !!!
55
2
 
27
 
! Отговори
dmx преди 1 месец
До БългаринСвършли са я, да. Като гестапо в концлагера. Негодници, можеха просто да си тръгнат и да кажат, че няма ракия, елемнтарно е. Пак да повторя - позор за цялата ни система. Политиците - с белезници като Иванчева. А на тези шкембелари дето са отчели дейност, попа да ги прокълне и цялото село да не им проговори повече. ***, есесовци, еничари... 80 годишен дядо сварил 10 кила ракия. Какво е това престъпление? Трябва да има минимална морална адекватност, за да служиш на обществото